Online Tools
4,201 προβολες

Οι καλύτερες υπηρεσίες online κρατήσεων για ξενοδοχεία

Tsouk.gr - Οι καλύτερες υπηρεσίες online κρατήσεων για ξενοδοχεία

Χρησιμοποιώντας υπηρεσίες online κρατήσεων για να κλείσεις δωμάτια σε ξενοδοχεία, είναι τόσο εύκολο όσο να χαλαρώνεις δίπλα από μια πισίνα. Παρακάτω έχουμε προσθέσει τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχεις προτού κάνεις κράτηση ενός δωματίου, αλλά και ποιες ιστοσελίδες παρέχουν αξιόπιστες κριτικές και ξενοδοχειακές λύσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε αρχικά πως χρησιμοποιώντας τις online υπηρεσίες μπορείς να βρεις τρομερά φθηνές τιμές τις οποίες δεν θα μπορούσες να κλείσεις πηγαίνοντας στο ίδιο το ξενοδοχείο. Ο λόγος είναι, αν μη ποιος άλλος, οι συμφωνίες που κλείνουν τα ξενοδοχεία με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να βρίσκεις πολύ καλές ευκαιρίες και εκπτώσεις. Επίσης, όσο πιο νωρίς κλείσεις ένα δωμάτιο, τόσο πιο φθηνό θα σου βγει – για παράδειγμα αν κάνεις κράτηση για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γιατί να χρησιμοποιείς υπηρεσίες online κρατήσεων;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να μπαίνεις σε ένα ξενοδοχείο και μετά από μια κουραστική μέρα να ανακαλύπτεις ότι το δωμάτιο σου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σου περιέγραψαν ή με την εικόνα που είχες στο μυαλό σου. Οι online υπηρεσίες κρατήσεων, ή αλλιώς και Hotel Booking Services, σου παρέχουν μια ειλικρινή αξιολόγηση ενός ξενοδοχείου και όλων του των δωματίων, καθώς επίσης και φωτογραφίες από τα μέρη των αξιοθέατων έξω ή μέσα από αυτό. Οι περισσότερες υπηρεσίες κράτησης ξενοδοχείων, όπως για παράδειγμα το Booking.com, σου επιτρέπουν όχι μόνο να δεις όλα τα διαθέσιμα δωμάτια που υπάρχουν σε ένα ξενοδοχείο και να κάνεις κράτηση, αλλά και να διαβάσεις τις κριτικές άλλων χρηστών που τα επισκέφτηκαν.

Υπηρεσίες online κρατήσεων: Τι να προσέξεις

Οι καλύτερες υπηρεσίες online κρατήσεων παρέχουν πολλές και ειλικρινείς πληροφορίες σχετικά με τα ξενοδοχεία που έχουν, ανεξάρτητα από την αξιολόγηση των χρηστών. Η κατάλληλη ταξινόμηση τους, οι φωτογραφίες και οι αξιολογήσεις θα σου παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για ένα δωμάτιο προτού το κλείσεις. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις κρατήσεις μόνο σε ξενοδοχεία που έχουν συμπληρώσει πολλές πληροφορίες και έχουν φωτογραφίες από τα δωμάτια τους, τους εσωτερικούς χώρους (εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι κ.τ.λ.) και εξωτερικούς χώρους (πισίνες, αυλές κ.τ.λ), όπως επίσης και μια άλφα αξιολόγηση χρηστών.

Διαδικασία κρατήσεων: Όπως και ένα καλό μασάζ με ζεστές πέτρες από έναν επαγγελματία μασέρ, έτσι και η online κράτηση θα πρέπει να είναι ανώδυνη. Όταν πρόκειται για τις τιμές ενός δωματίου, πολλές από τις υπηρεσίες online κράτησης λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, μερικές ιστοσελίδες παρέχουν πολύ καλές εκπτώσεις δωματίων, αλλά ταυτόχρονα κρύβουν όλα τα μειονεκτήματα που έρχονται με αυτά. Και ξανά, οι κριτικές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Άλλες ιστοσελίδες παρέχουν πολύ ακριβές κρατήσεις, αλλά μαζί με αυτές παρέχουν και αεροπορικά εισιτήρια, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κ.α.

Βοήθεια κρατήσεων: Όπως κι ένας γονιός θα μπορούσε πολύ εύκολα να σου πει, τα σχέδια αλλάζουν. Και επειδή αλλάζουν, ίσως χρειαστείς βοήθεια από την ιστοσελίδα online κρατήσεων. Για τις απλές απορίες και ερωτήσεις, οι περισσότερες υπηρεσίες παρέχουν σελίδες με τίτλο “FAQ” απ’ όπου και μπορείς να βρεις μια σχετική υποστήριξη για το κλείσιμο δωματίων, τον τρόπο πληρωμών, τις ακυρώσεις κ.τ.λ. Μπορείς επίσης να μάθεις και το e-mail ή ακόμα και να έρθεις σε επικοινωνία μαζί τους τηλεφωνικά.

Σε γενικότερες γραμμές, μια καλή ιστοσελίδα κράτησης δωματίων θα σου παρέχει μια ακριβέστατη περιγραφή του ξενοδοχείου, αρκετές φωτογραφίες και ειλικρινείς κριτικές, τόσο δικές τους όσο και των χρηστών. Μερικές από τις καλύτερες ιστοσελίδες που υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι οι παρακάτω:

Booking.com

Booking - Υπηρεσία online κρατήσεων

Πολύ πιθανό να το γνωρίζεις ήδη. Το Booking.com είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής και αξιόπιστη υπηρεσία online κρατήσεων στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Μπορείς να βρεις εκατοντάδες προορισμούς, νέες προσφορές που ανανεώνονται καθημερινά και σου παρέχεται 24ωρη εξυπηρέτηση σε 41 γλώσσες.

Η υπηρεσία έχει σχεδόν 75 εκατ. επαληθευμένα σχόλια χρηστών, σου προτείνει μέρη για να επισκεφτείς, σου παρέχει λίστες με τους αγαπημένους προορισμούς των χρηστών της και προσφορές με εκπληκτικές εκπτώσεις. Κάνοντας δωρεάν εγγραφή με το e-mail σου ή το Facebook λογαριασμό σου, μπορείς να αποθηκεύεις τους αγαπημένους σου προορισμούς και στη συνέχεια να τους στέλνεις στους φίλους σου. Μπορείς ακόμα να δεις το ιστορικό με τις πιο πρόσφατες σελίδες που επισκέφθηκες στην υπηρεσία και να κάνεις online κρατήσεις μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Τα επαληθευμένα σχόλια των χρηστών είναι εξίσου σημαντικά, αφού μπορείς να δεις πόσο αξιολόγησαν οι χρήστες ένα ξενοδοχείο με βάση την καθαριότητα, τη τοποθεσία, το προσωπικό, τη σύνδεση Wi-Fi, την άνεση, τις παροχές και τη σχέση ποιότητας σε σύγκριση με την τιμή. Μπορείς ακόμα να επιλέξεις από ποιους χρήστες θέλεις να βλέπεις σχόλια – π.χ. από Έλληνες, Άγγλους, Γερμανούς κ.τ.λ.

Airbnb.gr

airbnb - Υπηρεσία online κρατήσεων

Το Airbnb.gr είναι άλλη μια αξιόπιστη υπηρεσία κράτησης online δωματίων, με τη διαφορά πως οι ίδιοι οι χρήστες της μπορούν να ανεβάζουν δικούς τους χώρους προς ενοικίαση. Εκτός από τις φωτογραφίες και τις αναλυτικές πληροφορίες που παρέχει για κάθε ένα από τους χώρους της, επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογήσουν ένα δωμάτιο με βάση την ακρίβεια, την επικοινωνία, την καθαριότητα, τη τοποθεσία, την άφιξη στο χώρο και την τιμή.

Κάτι το οποίο κάνει το Airbnb.gr μοναδικό με τους χώρους που παρέχει, είναι οι αξιολογήσεις που κάνουν οι χρήστες στους οικοδεσπότες. Αν, για παράδειγμα, ενοικιάζεις δικά σου δωμάτια, οι χρήστες έχουν την ικανότητα να αξιολογούν το προφίλ σου με βάση την προσωπική τους άποψη. Επίσης, κάθε οικοδεσπότης πρέπει να επαληθεύσει τα στοιχεία του.

Κάθε χρήστης έχει την ικανότητα να κάνει δωρεάν εγγραφή με το Facebook ή Google λογαριασμό του, να αποθηκεύει δωμάτια και να κάνει online κρατήσεις. Η υπηρεσία παρέχει επίσης και μια σύντομη περιγραφή για κάθε μέρος το οποίο θέλεις ή ενδιαφέρεσαι να επισκεφτείς.

Kayak.com

kayak - Υπηρεσία online κρατήσεων

Το kayak.com δεν είναι μια online υπηρεσία κράτησης, αντίθετα είναι μια μηχανή αναζήτησης η οποία ψάχνει σε εκατοντάδες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες και σου εξοικονομεί άφθονο χρόνο και χρήμα. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για όλες τις αλλαγές τιμών αλλά και τις νέες εκπτώσεις κάνοντας εγγραφή με το e-mail τους στο ενημερωτικό δελτίο της ιστοσελίδας, ή δημιουργώντας λογαριασμό με το Facebook ή Google+ τους.

Από την ιστοσελίδα μπορούμε να αναζητήσουμε ξενοδοχεία, πτήσεις και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ μας δίνεται η επιλογή να συγκρίνουμε τις τιμές ανά ιστοσελίδα ή ξενοδοχείο. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να δημιουργούν τα δικά τους ταξίδια (γνωστά και ως trips) και να προσκαλούν άλλα άτομα σε αυτά.

Μπορεί το kayak.com να μην παρέχει την επιλογή online κράτησης απευθείας από την υπηρεσία του, αλλά μας παρέχει φωτογραφίες, τιμές, πληροφορίες, χάρτες και κριτικές άλλων χρηστών. Το καλό με τις κριτικές του kayak.com είναι πως έχουν ως βάση για το αν ένα δωμάτιο είναι για ζευγάρι, για οικογένειες, για επαγγελματικά ταξίδια ή για μόνο ένα άτομο. Κάθε κριτική έχει από δίπλα την ιστοσελίδα από την οποία ο χρήστης πραγματοποίησε την κράτηση.

Trivago.gr

trivago - Υπηρεσία online κρατήσεων

Το trivago.gr είναι γνωστό για τις εκπληκτικές προσφορές που ανεβάζει σε καθημερινή βάση, αφού μπορείς να βρεις δωμάτια με έως και 100 ευρώ έκπτωση. Όπως και το kayak.com, έτσι και αυτό είναι μια μηχανή αναζήτησης online κρατήσεων, παρέχοντας στους χρήστες του επιπλέον φίλτρα κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων τους. Πραγματοποιώντας μια αναζήτηση, ο χρήστης μπορεί να ψάξει για τις παροχές που θέλει να του παρέχει ένα ξενοδοχείο, τον τύπο καταλύματος, δωμάτια για μικρά παιδιά, τις παροχές των δωματίων, τις δραστηριότητες που περιέχει και το μέρος στο οποίο βρίσκεται.

Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων του εμφανίζονται με βάση τις κριτικές που έχουν δώσει οι χρήστες στις υπηρεσίες online κρατήσεων που υποστηρίζει. Για να ξεχωρίσει, ωστόσο, από τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης, το trivago.gr παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης βάση βαθμολογιών, αστεριών, τιμών, απόστασης, κορυφαίων επιλογών (Wi-Fi, Spa, Παραλία, Πρωινό και Πισίνα) και ονομάτων.

HRS.com

hrs - Υπηρεσία online κρατήσεων

Το HRS.com, αν και όχι αρκετά γνωστό, προτιμάται για τα αξιόπιστα ξενοδοχειακά δωμάτια που παρέχει αλλά και τη δυνατότητα να κάνεις κράτηση απευθείας από την υπηρεσία του. Για κάθε δωμάτιο συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες με τις παροχές του ξενοδοχείο (Wi-Fi, Ανελκυστήρας, τηλεόραση, τηλέφωνο, δωμάτια καπνιστών, δορυφορικά κανάλια, ρεσεψιόν, πισίνα κ.α.), του μπάνιου, του σαλονιού κ.τ.λ.

Το HRS.com σε ενημερώνει επίσης για την απόσταση που απέχει ένα ξενοδοχείο από τους σταθμούς, το αεροδρόμιο και τις πόλις, ενώ συμπεριλαμβάνει φωτογραφίες και (κάποιες φορές) βίντεο για κάθε δωμάτιο όπως επίσης και αξιολογήσεις της υπηρεσίας αλλά και των χρηστών της. Το αρνητικό με το HRS.com είναι η σελίδα του, η οποία δεν είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά και οι κριτικές των χρηστών του οι οποίες είναι ελάχιστες και γραμμένες σε διάφορες γλώσσες.

Expedia.com

Θα θεωρούταν «έγκλημα» αν δεν δοκίμαζες έστω μια φορά το Expedia.com, μια υπηρεσία κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχειακών δωματίων, ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, κρουαζιέρων και δραστηριοτήτων. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει αυστηρώς αξιόλογα ξενοδοχεία από τα οποία μπορείς να δεις ολόκληρα άλμπουμ φωτογραφιών και να μάθεις ίσως πολλές περισσότερες πληροφορίες απ’ ότι πραγματικά χρειάζεσαι.

Δημιουργώντας ένα δωρεάν λογαριασμό, οι χρήστες μπορούν να αξιολογούν τα ξενοδοχεία και να ανεβάζουν μέχρι και τις δικές τους φωτογραφίες από τα δωμάτια στα οποία έμειναν. Κάθε αξιολόγηση γίνεται με βάση τη βαθμολογία (με τοις εκατό), τη καθαριότητα, το προσωπικό, την άνεση των δωματίων και την κατάσταση των ξενοδοχείων. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις νέες προσφορές, τα δωμάτια / εισιτήρια που έκλεισαν αλλά και να δημιουργούν σελίδες με τα ταξίδια που έκαναν χρησιμοποιώντας την υπηρεσία.

Με άκρως φουτουριστικά ξενοδοχεία και δωμάτια που φαίνονται σαν όνειρο που έγινε πραγματικότητα, το Expedia.com προσπαθεί να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τιμές γίνεται παρέχοντας ανά τακτικά χρονικά διαστήματα εκπτώσεις και νέες προσφορές.

Τέλος, το Expedia.com παρέχει δωρεάν την εφαρμογή του για iOS, Android και Windows συσκευές. Για τους χρήστες που έχουν στη κατοχή τους Apple Watch, η υπηρεσία έχει φροντίσει και γι ‘αυτό, ενημερώνοντας τους με ειδοποιήσεις για τις πτήσεις τους, για τυχόν αλλαγές, διευθύνσεις των ξενοδοχείων, check-ins και πληροφορίες.

Εσύ ποιες υπηρεσίες online κρατήσεων χρησιμοποιείς;

Tags: , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: