Games
4,944 προβολες

Οδηγός και Review Game-Streaming Υπηρεσίες – Online παιχνίδια

Οδηγός και Review Game-Streaming Υπηρεσίες - Online παιχνίδια

To Game-Streaming από απομακρυσμένους servers, αποτελεί το μέλλον της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών. Πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη να κατέχετε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή μια κονσόλα για να παίξετε τα καινούρια blockbuster παιχνίδια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ. Η νέα υπηρεσία παιχνιδιών της Google με την ονομασία «Stadia» έφερε το θέμα στο προσκήνιο. Η νέα αυτή υπηρεσία αποτελεί μια ιδανική λύση τόσο για νέους gamers όσο και για παλιούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τη ροή παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου.

Τι είναι το Google Stadia

Το Google Stadia είναι μια υπηρεσία gaming cloud που λειτουργεί από την Google. Λέγεται ότι είναι σε θέση να μεταδίδει συνεχώς βίντεο με ανάλυση έως και 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Επιπρόσθετα, παρέχει υποστήριξη για υψηλής δυναμικής εμβέλειας  στους παίκτες μέσω των πολυάριθμων κέντρων δεδομένων της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μόνη προϋπόθεση να διαθέτουν μια σύνδεση στο ίντερνετ με υψηλή ταχύτητα. Είναι προσβάσιμο μέσω του προγράμματος περιήγησης Google Chrome τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σεsmartphones, tablets, έξυπνων τηλεοράσεων, ψηφιακών πολυμέσων και Chromecast. Ωστόσο η συγκεκριμένη υπηρεσία streaming παιχνιδιών δεν είναι η πρώτη στο είδος της. Αρκετές εταιρείες σε προγενέστερο χρόνο έχουν λανσάρει υπηρεσίες game-streaming.

Οδηγός και Review Game-Streaming Υπηρεσίες - Online παιχνίδια

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε streaming των προσωπικών σας παιχνιδιών στον υπολογιστή σας, στο Mac, στο κινητό τηλέφωνο, στο tablet ή σε κάποια κονσόλα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια ποικιλία από επιλογές cloud gaming-streaming. Μάλιστα μερικές από αυτές είναι και εντελώς δωρεάν. Αν ωστόσο προτιμάτε να κάνετε streaming παιχνιδιών που δεν έχετε στην κατοχή σας, τότε ορισμένες εταιρείες διαθέτουν ήδη καταλόγους παιχνιδιών (τύπου Netflix) όπου μπορείτε να δοκιμάσετε εκτός από το Google Stadia.

Κορυφαίες εταιρείες Game-Streaming εκτός του Google Stadia

Αυτή τη στιγμή, αρκετές αναγνωρισμένες εταιρείας gaming παρέχουν τα παιχνίδια τους στο Cloud, όπως η Steam, η Nvidia και η Sony. Εκτός από τους κολοσσούς αυτούς στην online Βιομηχανία των παιχνιδιών, αρκετές ακόμη μικρότερες εταιρείες ακολουθούν, οι οποίες ισχυρίζονται ότι έχουν την δική τους ιδιόκτητη τεχνολογία. Μερικές από τις υπηρεσίες Game-streaming είναι προσιτές λόγω της δωρεάν δοκιμής που προσφέρουν, ενώ άλλες που απαιτούν πιστωτική κάρτα όχι και τόσο. Ωστόσο καλό θα ήταν να δοκιμάσετε αρκετές από αυτές, καθότι η απόσταση των servers της εκάστοτε εταιρείας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ταχύτητα με την οποία θα απολαύσετε το παιχνίδι σας.

Cloud Gaming στο σπίτι με παιχνίδια που ήδη διαθέτετε

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μια λίστα με εφαρμογές που σας επιτρέπουν να απολαύσετε παιχνίδια που ήδη διαθέτετε, σε ένα Cloud περιβάλλον όμοιο με αυτό του Google Stadia στο οικιακό σας δίκτυο. Αν διαθέτετε ένα υπολογιστή, Xbox ή Playstation, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω επιλογές αι χωρίς να έχετε μια πολύ γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ.

PS4 Remote Play

ps4 remote play

Η λειτουργία PS4 Remote Play της Sony σας επιτρέπει να μεταφέρετε και να ελέγχετε ολόκληρη την εμπειρία του PS4 από το υπολογιστή Mac ή Windows, καθώς και από iPhones, iPads και ορισμένα τηλέφωνα Sony Xperia. Η εφαρμογή και η υπηρεσία είναι δωρεάν, οπότε το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσετε είναι ένα PS4, DualShock 4 και τουλάχιστον μια σύνδεση 15 Mbps (σύμφωνα με τη Sony). Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, απαιτώντας μόνο να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές και στη συνέχεια να αντιστοιχίσετε και τα δύο συστήματα χρησιμοποιώντας το δίκτυό σας Wi-Fi, μέσω των ρυθμίσεων. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ποιότητα μέχρι 1080p και 60 fps αν έχετε ένα PS4 Pro.

Πάτησε εδώ για το PS4 Remote Play

XBOX APP για Game-Streaming με Windows 10

xbox gamestream

Εάν διαθέτετε ένα Xbox One, One S ή One X, μπορείτε να κάνετε ασύρματα ροή παιχνιδιών και να ελέγχετε την κονσόλα σας μέσω της εφαρμογής Xbox σε έναν υπολογιστή με λειτουργικό Windows 10. Δεδομένου ότι η εφαρμογή είναι δωρεάν (όπως το αντίστοιχο του PlayStation) και έχει ήδη σχεδιαστεί για Windows 10, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε το Xbox με τον υπολογιστή σας Windows. Χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό της Microsoft βρείτε το Xbox στο τοπικό σας δίκτυο και απολαύστε μια υπέροχη εμπειρία gaming.

Μερικές από τις δυνατότητες που σας παρέχει ρο XBOX APP είναι:

  • Έλεγχος ποιότητας μετάδοσης (έως 1080p σε 60 fps)
  • Έλεγχος Xbox εξ αποστάσεως
  • Παιχνίδι με τα υπάρχοντα παιχνίδια σας
  • Συνομιλία με άλλους παίκτες
  • Χρήση Oculus Rift για δημιουργία εικονικού παιχνιδιού σε μεγάλη οθόνη.

Πάτησε εδώ για το XBOX APP

Steam Link

steam link game-streaming

Το Steam Link της Valve παρέχει εδώ και μερικά χρόνια μια δωρεάν λύση game-streaming στο σπίτι. Αποτελεί μία από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες τέτοιου είδους. Μπορείτε να κάνετε streaming σε παιχνίδια που έχετε εγκατεστημένα σε έναν από τους οικιακούς σας υπολογιστές (Mac, Windows, Linux) σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας, φορητό υπολογιστή, τηλέφωνο ή tablet στο ίδιο δίκτυο. Χρησιμοποιώντας πληκτρολόγιο και ποντίκι ή ένα τηλεχειριστήριο. Συνδέστε ένα καλώδιο HDMI, και μπορείτε εύκολα να μεταφέρεται το περιεχόμενο σε μια τηλεόραση εύκολα και γρήγορα.

Για να το λειτουργήσετε, χρειάζεστε δύο συσκευές (έναν υπολογιστή ή μια συσκευή Android) για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Steam και να προσθέσετε μια νέα συσκευή στον λογαριασμό σας με έναν κωδικό έγκρισης. Μόλις εγκαταστήσετε ένα παιχνίδι στον κεντρικό υπολογιστή σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε στη βιβλιοθήκη σας, να επιλέξετε την επιλογή “Stream” του εγκατεστημένου παιχνιδιού και να προχωρήσετε από εκεί. Μπορείτε επίσης να κάνετε ροή της επιφάνειας εργασίας του υπολογιστή σας πολύ εύκολα.

Ένα αρνητικό για την υπηρεσία Steam Link είναι ότι η Apple δεν άφησε τη Valve να φέρει την εφαρμογή Steam Link σε iPhones και iPads.

Πάτησε εδώ για το Steam Link

HP OMEN Game Stream

HP OMEN GAME STREAM

Εάν διαθέτετε έναν από τους τρεις υποστηριζόμενους υπολογιστές παιχνιδιών HP Omen, η εφαρμογή Omen Game Steam είναι ένας εξίσου καλός τρόπος να μεταφέρετε παιχνίδια από τον κεντρικό υπολογιστή σας σε άλλους υπολογιστές Windows 10 που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Απλά μεταβείτε στον υπολογιστή σας Omen, κατεβάστε τα απαιτούμενα drivers της HP, εγκαταστήστε το Κέντρο εντολών Omen  και  ξεκινήστε το παιχνίδι. Είναι αρκετά απλό.

Πάτησε εδώ για το HP OMEN Game Stream

Rainway

rainway - game-streaming υπηρεσίες

Το Rainway είναι μια υπηρεσία game=streaming που σας επιτρέπει να μεταφέρετε τα παιχνίδια από τις υπάρχουσες βιβλιοθήκες σας σε Steam, Origin, Battle.net ή uPlay. Με το Rainway μπορείτε να μεταφέρετε παιχνίδια απευθείας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ενός υπολογιστή Mac ή Windows ή ενός τηλεφώνου Android. Η συγκεκριμένη υπηρεσία streaming είναι αρκετά χρήσιμη αν θέλετε να κάνετε streaming παιχνίδια όπως ακριβώς θα κάνατε με το Steam Link, αλλά δεν θέλετε να συνδεθείτε σε πολλαπλές μηχανές με τα τους κωδικούς του λογαριασμού σας.

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές διαθέτει πολλές ρυθμίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μερικές από αυτές είναι:

  • Ρύθμιση της ποιότητας μετάδοσης εικόνας.
  • Επιλογή της GPU που θα χρησιμοποιήσετε.
  • Ρύθμιση της επιθυμητής οθόνης που θα τραβήξει την ροή, εάν έχετε πολλαπλές οθόνες συνδεμένες.

Το Rainway είναι δωρεάν, οπότε αξίζει τον κόπο για μια δοκιμή εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα.

Πάτησε εδώ για το Rainway

Remotr Game Streaming

remotr game-streaming

Παρόμοιο με το Steam, η πλατφόρμα Remotr λειτουργεί δωρεάν, χρησιμοποιώντας παιχνίδια από τον υπολογιστή σας για να παρέχει ροή σε συσκευή Android, iPhone, tablet ή άλλους υπολογιστές. Ένα αρνητικό με το Remotr είναι ότι απαιτείται η εγκατάσταση δύο εφαρμογών αντί για μίας. Μία στην ουσία πρέπει να εγκατασταθεί στον κεντρικό υπολογιστή και η δεύτερη στον δέκτη της ροής. Ένα όμως από τα πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα να απολαύσετε ένα παιχνίδι με τους φίλους σας. Επιπρόσθετα, εάν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια όπως το Castle Crashers, μπορείτε να το κάνετε μέχρι και με τρεις φίλους, χρησιμοποιώντας τα κινητά σας τηλέφωνα ή τα tablet ως χειριστήρια, το καθένα με τη δική του οθόνη.

Εάν πληροίτε τις απαιτήσεις και ακολουθήσετε τον οδηγό εγκατάστασης, Το Remotr αποτελεί έναν ακόμη εύκολο τρόπο να μεταφέρετε ροή παιχνιδών, χωρίς να πρέπει να πληρώσετε σε κάποια υπηρεσία απομακρυσμένης υποστήριξης.

Πάτησε εδώ για το Remotr

NVIDIA Gamestream Moonlight

nvidia gamestream

Εάν έχετε μια σχετικά πρόσφατη κάρτα γραφικών Nvidia, υπάρχει ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε game-streaming στο σπίτι (ή ακόμα και μέσω διαδικτύου) σε σχεδόν οποιαδήποτε πλατφόρμα. Πως; Μα φυσικά με την ανεπίσημη εφαρμογή Moonlight GameStream της Nvidia.

Αρχικά, το GameStream λειτουργούσε μόνο αν διαθέτατε ένα αποκωδικοποιητή τηλεόρασης Nvidia Shield αξίας 179 δολαρίων – ή το παλιό Tablet Shield ή το Shield Portable. Αν και εξακολουθεί να λειτουρεί και στα συγκεκριμένα, πλέον το πρόγραμμα open-source Moonlight φέρνει την λειτουργία αυτή και στα Windows, Mac, Linux , Android, iOS, Chrome OS όπως και σε συσκευές Fire OS του Amazon. Και πάλι, θα χρειαστείτε μια κάρτα γραφικών Nvidia GeForce, καθώς και την δωρεάν εφαρμογή GeForce Experience. Έχοντας αυτά τα δύο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τις συσκευές σας με ένα τετραψήφιο PIN.

Το GameStream της Nvidia υπάρχει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το Steam και σε δοκιμές που πραγματοποιήσαμε βρίσκεται στα ίδια επίπεδα.

Πάτησε εδώ για το NVIDIA Gamestream Moonlight

Game-Streaming μέσω online Καταλόγων παιχνιδιών τύπου Netflix

Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο ενδιαφέροντα. Με μια πλατφόρμα παιχνιδιών cloud, μπορείτε να stream-αρετε παιχνίδια απευθείας από απομακρυσμένους διακομιστές, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε νέα κάρτα γραφικών ή καινούρια παιχνίδια. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια αρκετά γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ προκειμένου να αποφύγετε καθυστερήσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού σας. Κάθε υπηρεσία που θα βρείτε στην παρακάτω λίστα, ωστόσο το πιθανότερο είναι να χρειαστείτε περισσότερα από 20 Mbps για ροή στα 1080p καθώς και χαμηλό ping ώστε να αποφύγετε καθυστερήσεις στα κλικ σας μέσα στο παιχνίδι.

Σίγουρα η δοκιμή των συγκεκριμένων streaming εφαρμογών θα είναι πιο δύσκολη, αφού όσες προσφέρουν δωρεάν δοκιμή, απαιτούν την εισαγωγή πιστωτικής κάρτας. Ωστόσο το Game-streaming από απομακρυσμένους διακομιστές, σας επιτρέπει να απολαύσετε όλα τα νέα κορυφαία παιχνίδια εύκολα και γρήγορα, από κάθε συσκευή σας.

Playstation NOW

playstation-now gaming

Αν θέλετε να μάθετε πως είναι η εμπειρία παιχνιδιού μέσω μιας cloud game-streaming  υπηρεσίας σε κονσόλα ή  υπολογιστή, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε το PlayStation Now. Η Sony προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών (απαιτείται πιστωτική κάρτα), ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε τη μηνιαία συνδρομή των 19,99 δολαρίων. Το PlayStation Now περιλαμβάνει περισσότερα από 750 παιχνίδια για PS4, PS3 και PS2. Περισσότερα μάλιστα από 275 παιχνίδια είναι για PS4 με περισσότερα να προστίθενται κάθε μήνα.

Είναι ένα εντυπωσιακό και πλήρως λειτουργικό, αρχείο με τα καλύτερα παιχνίδια για PlayStation της Sony. Μερικά από τα καλύτερα κλασικά της είναι το God of War, The Last of Us και Uncharted, καθώς και νεότερα παιχνίδια όπως το NBA 2K18 και το For Honor. Από τη στιγμή που το PS Now μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστή με Windows, χρησιμεύει επίσης ως εξομοιωτής για παίκτες PC που διαθέτουν εφεδρικό χειριστήριο DualShock 4 (Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα gamepads).

Ωστόσο, όπως και οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες υπηρεσίες ροής παιχνιδιών, υπάρχουν και τα αρνητικά. Για παράδειγμα, η σελίδα υποστήριξης της Sony αναφέρει ότι οι ροές του PS Now καλύπτονται με ανάλυση 720p, και μάλιστα sub-par ανεξάρτητα από το πώς το περιστρέφετε.

Πάτησε εδώ για το Playstation NOW

Vortex

vortex

Το Vortex αποτελεί μια υπηρεσία game-streaming χωρίς δωρεάν δοκιμή. Αν ωστόσο θέλετε να το δοκιμάσετε, το κόστος συνδρομής είναι 9,99 δολάρια το μήνα και περιλαμβάνει περίπου 89 παιχνίδια. Μερικά από αυτά είναι το Apex Legends, Rainbow Six: Siege καθώς και μερικά άλλα δημοφιλή. Ωστόσο, μερικά παιχνίδια στη βιβλιοθήκη του Vortex απαιτούν να τα αγοράσετε πρώτα προκειμένου να τα παίξετε. Στην περίπτωση παιχνιδιών Steam, το Vortex επαληθεύει την ιδιοκτησία της άδειας σας, ελέγχοντας το προφίλ σας στο Steam.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ροή παιχνιδιών χρησιμοποιώντας το Vortex σε ένα τηλέφωνο Android, σε υπολογιστή Windows ή στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome με ασύρματη ή ενσύρματη σύνδεση τουλάχιστον 10 Mbps. Αν σκεφτεί κανείς τα μειονεκτήματα όπως την έλλειψη δωρεάν δοκιμής καθώς και την αγορά παιχνιδιών, το Vortex ίσως να μην είναι η καλύτερη υπηρεσία για να δοκιμάσετε αν είστε νέοι Gamers.

Πάτησε εδώ για το Vortex

JUMP Game Streaming

jump online games

Εάν δεν ενδιαφέρεστε για μεγάλα και διάσημα παιχνίδια και προτιμάτε μερικά πιο indie παιχνίδια, τότε η υπηρεσία streaming είναι αυτό ακριβώς που θέλετε. Με λίγα λόγια, το Jump είναι μια on-demand υπηρεσία εγγραφής παιχνιδιών indie. Έχει 100 παιχνίδια στον κατάλογό του, περιλαμβάνει απεριόριστη πρόσβαση (μερικές πλατφόρμες streaming προσθέτουν χρονικά όρια), και κοστίζει μόλις 4,99 δολάρια το μήνα. Επίσης, υπόσχεται ότι θα απολαύσετε το παιχνίδι σας χωρίς καθυστερήσεις, όπως και οι ακριβότερες υπηρεσίες.

Το Jump δυστυχώς δεν προσφέρει ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα μιας υπηρεσίας streaming παιχνιδιών, το οποίο φυσικά είναι να μπορείτε να παίξετε χωρίς να χρειάζεστε ισχυρό hardware. Ο λόγος ότι οι διακομιστές της εταιρείας δεν χειρίζονται όλα τα δεδομένα, αφού απαιτείται και η συνεισφορά από τον δικό σας υπολογιστή προκειμένου να εκτελέσει τα παιχνίδια.

Θα λέγαμε ότι το Jump είναι μια επιλογή που αξίζει να δοκιμάσετε, ειδικά εάν σας αρέσει η ανακάλυψη νέων παιχνιδιών. Άλλωστε η ανακάλυψη αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα μέρη του gaming.

Πάτησε εδώ για το JUMP

Υπηρεσίες game-streaming απομακρυσμένης σύνδεσης, με δικά σας παιχνίδια

Η συγκεκριμένη ενότητα περιλαμβάνει τις πιο εξειδικευμένες επιλογές για streaming gaming. Μια ιδανική επιλογή για έμπειρους gamers. Οι παρακάτω υπηρεσίες δεν προσφέρουν κάποιον κατάλογο παιχνιδιών. Αντ ‘αυτού, σας επιτρέπουν να παίζετε παιχνίδια που έχετε ήδη σε έναν εξαιρετικά ισχυρό Cloud περιβάλλον.

Μερικές από αυτές τις υπηρεσίες σας επιτρέπουν κυριολεκτικά να νοικιάσετε έναν εικονικό υπολογιστή με Windows στο cloud, ώστε να μπορείτε να κάνετε λήψη σε υψηλές ταχύτητες, να εγκαταστήσετε καθώς και να παίξετε παιχνίδια σε μια εικονική επιφάνεια εργασίας. Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό για χρήστες Mac, οι οποίοι αποκλείονται από τα περισσότερα παιχνίδια PC ή δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες εκδόσεις.

Steam Link Remoteplay

steam link anywhere

Δεν θα ήταν σωστό να ετοιμάσουμε μια λίστα με τις υπηρεσίες streaming παιχνιδιών και να μην συμπεριλάβουμε το Steam Link Anywhere. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό της εταιρείας Valve προστέθηκε πρόσφατα σχετικά ως beta χαρακτηριστικό του Steam In-Home. Το Steam Link Anywhere αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή αν παίζεται σε μια  γρήγορη σύνδεση LTE ή Wi-Fi χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας. Παρέχει εξαιρετικές ταχύτητες upload στο Internet, ωστόσο διαπιστώσαμε μερικά προβλήματα με ορισμένα δίκτυα Wi-Fi.

Αυτή τη στιγμή, πιθανόν λόγω της beta έκδοσης, ετα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα σχετικά με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρέπει να έχετε “καλή ταχύτητα φόρτωσης και η συσκευή σας Steam Link να έχει καλή σύνδεση στο δίκτυο. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κάποια πληροφορία σχετικά με το πότε η εφαρμογή θα βγει από την beta έκδοση και αν μελλοντικά θα περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά.

Πάτησε εδώ για το Steam Link Remoteplay

Geforce Now Games-Streaming

geforce now streaming gaming

Η πλατφόρμα game-straming παιχνιδιών της Nvidia είναι σε δοκιμαστική έκδοση (beta) και έχει κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο του 2017. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το δοκιμάσετε, ειδικά αφού είναι δωρεάν κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, εφόσον φυσικά διαθέτετε συμβατά παιχνίδια. Το GeForce Now είναι μια υπηρεσία streaming παιχνιδιών που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε άμεσα τα παιχνίδια σας από Steam και Battle.net, σε έναν ισχυρό απομακρυσμένο υπολογιστή, σε ένα δίκτυο διακομιστών σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Δεν λειτουργούν όλα τα παιχνίδια, ωστόσο η λίστα με τα υποστηριζόμενα σε Nvidia 500-plus περιλαμβάνουν μερικές ωραίες επιλογές όπως το Counter-Strike, ή και πιο καινούρια όπως το Sekiro.

Χρησιμοποιώντας τις δικές του κάρτες γραφικών Tesla, οι διακομιστές της Nvidia μπορούν να προωθήσουν παιχνίδια σε παίκτες Mac, PC και Nvidia Shield σε σταθερή ανάλυση 1080p και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η Nvidia σχεδιάζει επίσης να μεταβεί στο νέο διακομιστή RTX έτσι ώστε να μπορούν να ενεργοποιηθούν χαρακτηριστικά όπως ray tracking και DLSS.

Πάτησε εδώ για το Geforce Now

PARSEC

parsec game-streaming

Τι γίνεται αν θέλετε να δοκιμάσετε υπηρεσίες cloud game-streaming με την ώρα; Το Parsec σας προσφέρει την δυνατότητα να stream-άρετε δωρεάν από το δικό σας Gaming PC, καθώς και σε διάφορους διακομιστές που βασίζονται σε cloud και τροφοδοτούνται από κέντρα δεδομένων της Amazon Web Services ή Paperspace.

Αν και η χρέωση με την ώρα σε πολλούς ακούγεται ως μια πολύ καλή επιλογή, θα πρέπει να τονίσουμε ότι γενικά το gaming είναι ένα χόμπυ το οποίο σου παίρνει αρκετές ώρες. Μάλιστα η ίδια η εταιρεία αναφέρει ότι εάν ξοδεύεται περισσότερες από 8 με 10 ώρες την εβδομάδα για παιχνίδι, καλό θα ήταν να αγοράσετε το δικό σας gaming PC. Είναι προφανές δηλαδή ότι η Parsec σας προειδοποιεί για το κόστος με την πάροδο του χρόνου.

Όπως και άλλες υπηρεσίες streaming παιχνιδιών σε cloud, το Parsec προσφέρει 60 fps, παιχνίδι με πολύ μικρές καθυστερήσεις ενώ περιλαμβάνει και μια εφαρμογή επιφάνειας εργασίας.

Πάτησε εδώ για το Parsec

PLAYKEY

playkey

Μια υπηρεσία streaming παιχνιδιών βασισμένη στη Ρωσία, το Playkey είναι μια λύση streaming παιχνιδιών με κέντρο δεδομένων που σας απαιτεί να κατέχεται τα παιχνίδια που θέλετε να παίξετε. Αφού επιλέξετε την συδρομή σας, μπορείτε να συνδεθείτε με λογαριασμό Steam, Battle.net, Origin ή uPlay για να έχετε παιχνίδια στην ψηφιακή σας βιβλιοθήκη σε ροή 1080p και ταχύτητα 60 fps.

Δυστυχώς, ενώ το Playkey διέθετε δωρεάν δοκιμαστική περίοδο στο παρελθόν, φαίνεται πως αφαίρεσε αυτή την δυνατότητα. Κάτι που μας κάνει λίγο επιφυλακτικούς στο να σας το προτείνουμε για δοκιμή. Ωστόσο ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά του Playkey είναι ότι οποιοσδήποτε διαθέτει μια GTX 1080 και πάνω, μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εταιρείας.

Η τιμολόγηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας βασίζεται σε μηνιαίο κύκλο πληρωμών, με διαθέσιμα πακέτα των 70 ωρών με $ 35, 200 ώρες με $ 40 ή απεριόριστο gameplay με $ 45. Ωστόσο, αν δεν έχετε παιχνίδια, μπορείτε να αγοράσετε μέσω του Playkey, να τα stream-άρετε και στη συνέχει να τα παίξετε και στον τοπικό υπολογιστή σας.

Πάτησε εδώ για το Playkey

SHADOW της εταιρείας BLADE

shadow online games

Ίσως να μην έχετε ακούσει για το Shadow, αλλά είναι μια εξαιρετική υπηρεσία streaming παιχνιδιών στο cloud που βασίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, το Shadow λειτουργεί παρέχοντάς σας ένα εικονικό υπολογιστή με όλα τα μέσα για να παίξετε τρισδιάστατα παιχνίδια. Σήμερα, η Shadow λειτουργεί σε 38 από τα 50 κράτη, με περισσότερα να ετοιμάζονται.

Η εγγραφή στις υπηρεσίες του Shadow κοστίζει $ 34.95 ανά μήνα ή $ 29.95 το μήνα εάν επιλέξετε ετήσια χρέωση. Το κακό είναι ότι προκειμένου να δοκιμάσετε την εφαρμογή θα πρέπει να επιλέξετε ένα από τα συγκεκριμένα πακέτα. Η Blade υπόσχεται να σας στείλει μια υπενθύμιση τρεις ημέρες πριν να χρεωθείτε για τον επόμενο μήνα υπηρεσίας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να δοκιμάσετε δωρεάν την εφαρμογή, θα σας συνιστούσαμε να είστε προσεκτικοί ώστε να μην χρεωθείτε χωρίς να το επιθυμείτε.

Η Blade, η εταιρεία δηλαδή του Shadow, διαθέτει επίσης προς πώληση μια κονσόλα game-streaming μαζί με τη συνδρομή που ονομάζεται Shadow Ghost. Είναι ικανό να εκπέμπει βίντεο σε ανάλυση 4K με ρυθμό ανανέωσης 60Hz ή 1080p HD στα 144Hz. Όσον αφορά την τιμολόγηση το κόστος ανέρχεται στα $ 139,95. Ποιος σας είπε όμως ότι το streaming gaming απομακρυσμένης σύνδεσης, αποτελεί μια οικονομική επιλογή.

Πάνω κάτω αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές που έχετε ώστε να δοκιμάσετε μια game-streaming υπηρεσία. Εάν γνωρίζετε και έχετε δοκιμάσει κάποιες από αυτές, παρακαλούμε μοιραστείτε στα σχόλια τις εντυπώσεις σας. Πάντως, αν και οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες για streaming gaming είναι αρκετές, θα επισκιαστούν από τον κολοσσό που ονομάζεται Google. Σίγουρα οι τεχνολογίες και τα χαρακτηριστικά που θα προσφέρει η Google μέσω της υπηρεσίας της Google Stadia θα ξεπερνάει κάθε άλλη streaming-game υπηρεσία.

Πάτησε εδώ για το Shadow

Περισσότερα Τεχνολογικά νέα σχετικά με το Game-Streaming :

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: