Οι καλύτερεςΤαινίες
5,597 προβολες

“Ο Πατριώτης”: Μια συγκλονιστική πολεμική περιπέτεια

"Ο Πατριώτης": Μια συγκλονιστική πολεμική περιπέτεια

Ο Πατριώτης”: Μια συγκλονιστική πολεμική περιπέτεια με τον μοναδικό Μελ Γκίμπσον. Η ταινία The Patriot υπήρξε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία με πάνω από 215 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις. Απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ, καλύτερου ήχου, διεύθυνσης φωτογραφίας και μουσικής επένδυσης. Μια επική περιπέτεια με φόντο την Αμερικανική Επανάσταση και τον βραβευμένο Μελ Γκίμπσον στο ρόλο του Μπέντζαμιν Μάρτιν.

Διαβάστε ακόμα: “Μάικλ Κόλινς, ο Επαναστάτης”: Ο Λίαμ Νίσον σε μια επική ιστορία

Υπόθεση

Η ιστορία εξελίσσεται στη Νότια Καρολίνα το 1776, την περίοδο που οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα Ήπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία αλλά κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών. Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν έχει αγωνιστεί πολλές φορές εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του. Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο.

Όταν, όμως, ο Μάρτιν βλέπει ότι απειλείται η οικογένειά του, καταλαβαίνει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα. Έτσι, ηγείται μιας στρατιάς επαναστατών που δηλώνουν έτοιμοι να έρθουν αντιμέτωποι με τον Αγγλικό στρατό. Ανάμεσα στους επαναστάτες είναι και ο γιος του Μάρτιν, Γκάμπριελ. Πρόκειται για έναν νέο ιδεαλιστή που θέλει να αγωνιστεί. Οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν τελικά ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία ολόκληρου του έθνους.

Δείτε εδώ: “Καλύτερα δε Γίνεται”: Ίσως η καλύτερη δραματική κομεντί

Παίζουν οι ηθοποιοί Μελ Γκίμπσον, Χιθ Λέτζερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τζέισον ‘Αιζακς, Τομ Γουίλκινσον, Κρις Κούπερ, Λίζα Μπρένερ, Τσέκι Κάριο.

Η ταινία “Ο Πατριώτης” θα προβληθεί απόψε στις 21:00 μ.μ. στο MEGA.

Tags: , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης:
Exit mobile version