Νέα
1,427 προβολες

NFT στο Instagram: Νέα λειτουργία ενσωματώνει τα NFT στη δημοφιλή πλατφόρμα

Έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο για το τι είναι τα NFTs. Για κάποιους τα NFT είναι το μέλλον, ενώ για άλλους είναι μία “κούφια” και ριψοκίνδυνη επένδυση. Όμως, όπως όλα δείχνουν, τα NFT ήρθαν για να μείνουν. Αυτό μας το αποδεικνύουν οι τεράστιοι κολοσσοί με την είσοδό τους στο παιχνίδι των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως η Nike με το Nikeland και τα NFT snekaers της. Στον κόσμο αυτό μπαίνουν τρόπον τινά και οι τεράστιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, με μια νέα λειτουργία το Instagram ενσωματώνει NFT στην πλατφόρμα του.

Το Instagram θα αρχίσει να εμφανίζει NFT

Το Instagram θα αρχίσει να ενσωματώνει χαρακτηριστικά ειδικά για τους χρήστες των NFT ανά πάσα στιγμή, όπως αποκαλύφθηκε σε επίσημη συνέντευξη με τον CEO της πλατφόρμας Mark Zuckerberg. Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτό;

Ορισμένοι χρήστες του Instagram με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν τη δυνατότητα να εμφανίζουν NFT στη ροή τους, καθώς και στις ιστορίες και τα μηνύματά τους.

Αυτές οι λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στους χρήστες που βλέπουν προφίλ και αναρτήσεις, καθώς τα NFT εμφανίζονται όπως κάποια προϊόντα και άλλα προφίλ με ετικέτα. Κάνοντας κλικ στην ετικέτα NFT θα βλέπεις τις λεπτομέρειες σχετικά με τον δημιουργό του ψηφιακού στοιχείου και τον τρέχοντα κάτοχό του. Αυτές οι πληροφορίες θα εμφανίζονται επίσης σε ένα νέο πεδίο που ονομάζεται “digital collectibles”.

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Instagram μέσω του Twitter

Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή σε ένα tweet και ένα βίντεο, στο οποίο σημείωσε ότι η εταιρεία ξεκινά αργά, ώστε να μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες από την κοινότητα των χρηστών.

Ο Mosseri υπογράμμισε επίσης ότι η υπηρεσία θα είναι δωρεάν προς το παρόν, χωρίς χρεώσεις που σχετίζονται με τη δημοσίευση ή την κοινή χρήση ενός ψηφιακού συλλεκτικού υλικού στο Instagram, αν και δεν είπε πότε αυτές οι δυνατότητες θα κυκλοφορήσουν σε μεγαλύτερο κοινό.

Παρόμοια πορεία θα ακολουθήσει και το Facebook

Όσον αφορά το Facebook, ο Zuckerberg είπε ότι παρόμοια χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν στην πλατφόρμα, αλλά δε γνωρίζουμε ακόμα το πότε. Είπε ωστόσο, ότι το Facebook και το Instagram θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα Spark AR για να επιτρέψουν στους χρήστες να δημιουργούν και να διανέμουν NFT επαυξημένης πραγματικότητας.

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι τα NFT έχουν σημειώσει σημαντική μείωση τον τελευταίο καιρό αναφορικά με την αξία τους και γενικότερα τον ντόρο που γίνεται σχετικά με αυτό το θέμα. Πιθανόν βέβαια, να φταίει και η μεγάλη πτώση στα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum, η οποία έχει ταράξει τον επιχειρηματικό κόσμο.

Διάβασε επίσης: Μήνυση στην Google από την εταιρεία του Tinder

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: