Mobile
24,436 προβολες

Mobile Security και Antivirus: Τα 5 καλύτερα Apps για προστασία και ασφάλεια στο κινητό σου

Mobile Security

Όπως ανέφερε η Nokia με νέα της σε γραπτή έκθεση, για το 2018 το μέσο μηνιαίο ποσοστό μόλυνσης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ήταν 0,31%. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα σύμφωνα με υπολογισμούς, 1 στις 300 mobile συσκευές είχαν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό υψηλού επιπέδου με σημαντικές συνέπειες. Είναι πλέον αντιληπτό στον καθένα πως το θέμα “Mobile Security” είναι κάτι που ενδιαφέρει μεγάλη μάζα ανθρώπων.

Η ίδια έκθεση ανέφερε, επίσης, ότι οι συσκευές Android ήταν υπεύθυνες για το 47,15% των επιθέσεων που παρατηρήθηκαν και το iPhone ακολουθεί πιο πίσω. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια σφοδρή ανάγκη να πάρεις πραγματικά ισχυρά μέτρα προστασίας για το smartphone σου, ειδικά αν χρησιμοποιείς την πλατφόρμα του Android .

Υπάρχουν δεκάδες-εκατοντάδες εφαρμογές ασφαλείας για κινητά που βοηθούν στην προστασία της συσκευής σου με θετικά αποτελέσματα, είτε πρόκειται για Android είτε για iOS. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να επιλέξεις ένα από αυτά λόγω των ποικίλων λειτουργιών, των ιδιομορφιών στο UI και της υποστήριξης για λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Παρόλα αυτά, ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε τις καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας για κινητά, ανάλογα με την ευκολία χρήσης στο UI, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τη φήμη τους.

1. Avast Antivirus

Mobile Security
credits @ play.google.com

Το Avast Antivirus είναι μια απίστευτη λύση ασφάλειας για κινητά και πολλοί συμφωνούν πως παρέχει τις καλύτερες λειτουργίες απόδοσης και ασφάλειας. Σύμφωνα με το AV-TEST, ξεπερνά τον μέσο όρο της βιομηχανίας, έχοντας ποσοστό επιτυχίας 99,8% όσον αφορά το συνολικό ποσοστό ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού στα Android, άρα δικαίως κάποιοι όταν ακούν την φράση Mobile Security, κατευθείαν η σκέψη τους πάει σε αυτό το app.

Η εν λόγω εφαρμογή, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα premium επίπεδο, μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εντυπωσιακό πακέτο δωρεάν χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, το εργαλείο Junk Cleaner βοηθά στην αποκατάσταση των αποθηκευμένων αρχείων και περιττών στοιχείων. Στη συνέχεια, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι μια πολύ καλή λειτουργία βελτιστοποίησης της μπαταρίας και μειώνει την υπερβολική κατανάλωση της, μέσω της ορθής διαχείρισης Bluetooth και Wi-Fi.

Επιπρόσθετα, η εφαρμογή διαθέτει χρήσιμες λειτουργίες υψηλής ποιότητας, όπως το Camera Trap που είναι ένα εργαλείο για τη λήψη ήχου και βίντεο ενός εισβολέα ή ενός κλέφτη. Στη συνέχεια, το App Lock βοηθάει στο κλείδωμα εφαρμογών, αφού κλείνει την ελεύθερη πρόσβαση και απαιτείται η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης για τη φύλαξη μηνυμάτων ή άλλων ιδιωτικών εφαρμογών.  

Τέλος, στο Avast Antivirus θα βρεις και την λειτουργία “Last Known Location” που σίγουρα είναι χρήσιμη αν η συσκευή σου χαθεί ή ξαφνικά βρεθεί σε κατάσταση που δεν της επιτρέπει να είναι λειτουργική.

Πλεονεκτήματα

 • Το Photo Vault κρυπτογραφεί τις ευαίσθητες φωτογραφίες και τα βίντεό σου με προστασία δακτυλικών αποτυπωμάτων ή κωδικού πρόσβασης, κάνοντάς τα ασφαλή από αδιάκριτα μάτια.
 • Το App Insights, σού παρέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τις συνήθεις χρήσεις της εφαρμογής σας, όπως παρέχεται από το Digital Wellbeing στο Android 9.
 • Η ασφάλεια Wi-Fi σαρώνει δημόσια ασύρματα δίκτυα καθώς και εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σε προστατεύσει από πιθανές επιθέσεις malware ή trojan.
 • Το VPN σε βοηθά να αποκτήσεις την ηλεκτρονική ανωνυμία καλύπτοντας την παρουσία σου στο διαδίκτυο και σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις τη θέση σου για να έχεις πρόσβαση σε streaming υπηρεσίες (για premium χρήστες).

Μειονεκτήματα

 • Το τείχος προστασίας λειτουργεί μόνο σε root συσκευές.
 • Μερικοί χρήστες αντιμετώπισαν πρόβλημα με την κατανάλωση μπαταρίας μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής.
 • Κάποιοι ανέφεραν πολλά ενοχλητικά μηνύματα.Κατέβασε το Avast Antivirus για Android και iOS.

2. Kaspersky Antivirus

Mobile Security
credit @ kaspersky.com/

Το Kaspersky είναι μια άλλη πολύ γνωστή λύση αντιμετώπισης ιών με εξαιρετικό ιστορικό. Σύμφωνα με το AV-TEST, περνά με επιτυχία το μέσο ποσοστό της βιομηχανίας σε ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού και το ποσοστό της εφαρμογής είναι 100%, κάτι που είναι κάπως καλύτερο από το Avast.

Η δωρεάν έκδοση του Kaspersky διαθέτει ένα μέτριο σύνολο χαρακτηριστικών, σε αντίθεση με το Avast. Η Anti-Theft επιλογή που παρέχει, σού επιτρέπει να καθαρίσεις τη συσκευή σου εάν χαθεί ή κλαπεί. Στη συνέχεια, το Find My Phone σε βοηθά να εντοπίσει το τηλέφωνό σου πάλι σε κατάσταση απώλειας.  Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, είναι εύκολο να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή, χάρη στο απλοποιημένο UI και τα διαισθητικά χαρακτηριστικά του app.

Πλεονεκτήματα

 • Το Web Filter διασφαλίζει ότι η εμπειρία περιήγησης στο διαδίκτυο παραμένει ασφαλής από κακόβουλους συνδέσμους και ιστότοπους που διαδίδουν κακόβουλο λογισμικό.
 • Το Κλείδωμα εφαρμογής σού επιτρέπει να κλειδώνεις τις εφαρμογές σου καθώς και ευαίσθητα δεδομένα, φωτογραφίες και βίντεο πίσω από έναν κωδικό πρόσβασης για να διατηρούνται όλα ασφαλή.
 • Το Find My Phone σε βοηθά να εντοπίσεις τη χαμένη ή κλεμμένη συσκευή και να την κλειδώσεις.

Μειονεκτήματα

 • Η εφαρμογή δεν παρέχει λειτουργία ανίχνευσης ιών φόντου στην ελεύθερη μορφή της, αλλά απαιτεί να ξεκινήσει με μη αυτόματο τρόπο τις σαρώσεις, σε αντίθεση με το Avast.
 • Το App Lock είναι αρκετά καλό, κλειδώνει ακόμα και μια τρέχουσα εφαρμογή όταν τρέχει στο προσκήνιο ή αλλάζει γρήγορα.
 • Έχει προηγμένες λειτουργίες όπως το Camera Trap και το VPN, σε αντίθεση με το Avast.

Για λήψη του Kaspersky Antivirus σε Android και iOS, υπάρχουν αυτοί οι δύο σύνδεσμοι: Link 1 και Link 2.

3. Norton Mobile Security

Mobile Seucirty
credit @ support.norton.com

Η Norton είναι ένας από τους πρώτους γίγαντες όσον αφορά το θέμα ασφάλειας και ίσως  ξέρει καλά το θέμα Mobile Security. Παρέχει κορυφαία υπηρεσία ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού, η οποία έδειξε ποσοστό ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού κατά 100% στις δοκιμές που εκτελέστηκαν από το AV-TEST και έτσι είναι μάλλον το καλύτερο όλων.

Διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά όπως το χαρακτηριστικό του Safe Search που επισημαίνει ύποπτους συνδέσμους και ιστότοπους στα αποτελέσματα αναζήτησης. Στη συνέχεια, τα αντικλεπτικά χαρακτηριστικά του βοηθούν στην ανίχνευση χαμένων ή κλεμμένων συσκευών, δείχνοντας την τελευταία γνωστή του θέση και χτυπώντας συναγερμό.

Πλεονεκτήματα

 • Ο αποκλεισμός κλήσεων σου επιτρέπει να αποκλείσεις ανεπιθύμητες κλήσεις και αυτόματα μπλοκάρει και σε ειδοποιεί για τις κλήσεις από αριθμούς ανεπιθύμητων μηνυμάτων, ανεπιθύμητων κλήσεων, κ.ά.
 • Η σάρωση Wi- Fi σε προστατεύει από το πιθανό κακόβουλο λογισμικό που εκτίθεται μέσω δικτύων hotspot σε δημόσιους χώρους όπως καφέ ή δημόσιες βιβλιοθήκες.
 • Το Apps Advisor επιθεωρεί εφαρμογές για παρεμβατική συμπεριφορά, υψηλή κατανάλωση μπαταρίας και άλλους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την υγεία της συσκευής σου.
 • Το Sneak Peek καταγράφει φωτογραφίες του εισβολέα ή του κλέφτη χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σου εάν αναφέρεις ότι το τηλέφωνο έχει χαθεί ή κλαπεί.

Μειονεκτήματα

Η δωρεάν version προσφέρει μερικά μόνο χαρακτηριστικά και χάνει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά όπως το App Advisor και Web Protection.

Λίγοι χρήστες δήλωσαν ότι η κατανάλωση μπαταρίας είναι μεγάλη όπως στο Avast Antivirus.

Έχεις Android; Κάνε λήψη του Norton Antivirus από ΕΔΩ .Έχεις iOS συσκευή; Κάνε λήψη του Norton Antivirus από ΕΔΩ.

4. McAfee Mobile Security

Mobile Security
credit @ play.google.com

Το McAfee είναι ένα άλλο εξαιρετικό προϊόν ασφαλείας, το οποίο είναι γνωστό για την προστασία από ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Έχει ένα ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού στο 99,1%, σύμφωνα με μελέτες του AV-TEST, αλλά αντισταθμίζει τη διαφορά από τους αντιπάλους του, παρέχοντας πλήθος χαρακτηριστικών.

Στην free μορφή υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος χαρακτηριστικών, καθιστώντας το app άκρως ανταγωνιστικό έναντι των άλλων προτάσεων. Για παράδειγμα, η λειτουργία Anti Theft κλειδώνει τη συσκευή μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης. Στη συνέχεια, η προστασία κατά της αποτροπής και κατά της κλοπής εμποδίζει τους εισβολείς να ξεπεράσουν αρκετές δικλείδες ασφαλείας.

Πλεονεκτήματα

 • Τα χαρακτηριστικά απόδοσής του συμβάλλουν στην ενίσχυση της μνήμης του τηλεφώνου, στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων αρχείων και στην απαγόρευση των εφαρμογών που επηρεάζουν συνήθως την απόδοση.
 • Ο ασφαλής WiFi Σαρωτής βοηθά στην προστασία των δεδομένων σου σε μη ασφαλή hotspots.
 • Το WiFi Guard VPN κρυπτογραφεί την διαδικτυακή σου κίνηση για να εμποδίσει τα αδιάκριτα μάτια να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική ταυτότητα σου και σε προσωπικά δεδομένα.
 • Ο έλεγχος απορρήτου εφαρμογών διερευνά και αναφέρει τις εφαρμογές που μπορεί να βλάψουν ή να κακοποιήσουν τα προσωπικά σου δεδομένα.
 • Το AppLock και Guest Mode βοηθούν στην προστασία των ευαίσθητων εφαρμογών και δεδομένων σου από τους επισκέπτες, επιτρέποντάς σου να τα μοιράζεσαι χωρίς προβλήματα.

Μειονεκτήματα

 • Δυστυχώς υπάρχουν χρήστες που έχουν αναφέρει πρόβλημα υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας των μπαταριών.
 • Λίγοι χρήστες αναφέρθηκαν σε ένα σφάλμα σχετικά με τη συνδρομητική υπηρεσία και μάλιστα αυτό που περιγράφουν είναι πως όταν αγοράζεις την εφαρμογή, δεν σε αναβαθμίζει αυτόματα στην καλύτερη premium έκδοση που παρέχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

Διαθέσιμο για λήψη το McAfee Mobile Security σε Android και iOS.

5. MalwareBytes Securiity

Mobile Security
credit @ blog.malwarebytes.com/

Το MalwareBytes είναι λιγότερο ικανό από τις άλλες προτάσεις όπως π.χ. συγκριτικά με το Avast ή το Kaspersky Antivirus. Βέβαια να πούμε ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων αλλά όχι και τόσο σημαντικά τα χαρακτηριστικά του ως προς το σύνολό τους.

Βέβαια κάνοντας χρήση του MalwareBytes θα διαπιστώσεις εξαρχής πως είναι απαλλαγμένο από διαφημίσεις, κάτι που το καθιστά ιδανικό για πολλούς. Έχει, ωστόσο, μια premium έκδοση που προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, στην ελεύθερη μορφή του, εκτός από την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού, περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ελέγχου ιδιωτικού απορρήτου, τα οποία βοηθούν στην προστασία του ιδιωτικού σου απορρήτου.

Πλεονεκτήματα

Υποστηρίζει την ανίχνευση και την καταπολέμηση των περισσότερων τύπων κακόβουλου λογισμικού, όπως το adware και το ransomware, όπως και οι άλλες εφαρμογές αυτής της λίστας.

Διαθέτει έλεγχο ιδιωτικότητας που ελέγχει τις εφαρμογές για ανεπιθύμητες ή ύποπτες δραστηριότητες και τις αναφέρει ώστε να προστατεύσει τα προσωπικά σου δεδομένα.

Παρέχει μια ασφαλέστερη εμπειρία περιήγησης εντοπίζοντας το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” (phishing) και άλλους κακόβουλους συνδέσμους και σε ειδοποιεί για την αποφυγή του.

Μειονεκτήματα

 • Διαθέτει τον χειρότερο μηχανισμό κατά των κακόβουλων προγραμμάτων μεταξύ των εφαρμογών αυτής της λίστας με ποσοστό ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού μόλις 98,4%, σύμφωνα με το AV-TEST.
 • Δεν είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του.

Δεν διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά, όπως κλείδωμα εφαρμογών, αποκλεισμό κλήσεων ή άλλα παρόμοια εργαλεία.Παρέχεται συμβατότητα του MalwareBytes Security με Android και iOS.

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: