Mobile
3,903 προβολες

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό android

Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό android

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολεί κάθε κάτοχο ενός smartphone είναι πως θα επιτύχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό android. Σίγουρα ο καθένας μας θα ήθελε να φορτίζει το κινητό του το βράδυ και η μπαταρία να διαρκεί ολόκληρη την ημέρα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στα σύγχρονα smartphones που η πληθώρα των εφαρμογών που διαθέτουν εξαντλούν την μπαταρία σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Εάν λοιπόν και εσύ δεν είσαι ευχαριστημένος με την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού σου, και φυσικά δεν οφείλεται σε κάποια βλάβη, τότε θα πρέπει να αναζητήσεις λύσεις ώστε να αυξήσεις την διάρκεια της μπαταρίας σου. Μια καλή επιλογή που παρέχει κάθε κινητό τηλέφωνο είναι η δυνατότητα να δεις που έχει καταναλωθεί η μπαταρία σου. Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του κινητού σου τηλεφώνου, υπάρχει η επιλογή Μπαταρία ή Κατανάλωση μπαταρίας. Εκεί θα σου δείξει αναλυτικά πόσο και που έχει καταναλωθεί η περισσότερη μπαταρία.

Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικά tips με τα οποία θα μπορέσεις να μειώσεις την περιττή κατανάλωση της μπαταρίας του android κινητού σου, ώστε να εξασφαλίσεις μεγαλύτερη διάρκειά της.

Πώς να έχω μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό μου;

Εξοικονόμηση μπαταρίας στο κινητό

Όπως προαναφέραμε ένας από τους βασικότερους λόγους που η μπαταρία ενός κινητού τηλεφώνου android εξαντλείτε γρήγορα, είναι οι βασικές λειτουργίες και οι εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες επιβαρύνουν την μπαταρία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πάμε να δούμε τις σημαντικότερες από αυτές:

Φωτεινότητα οθόνης

Όπως πολύ καλά ήδη γνωρίζεις, μία από τις βασικότερες λειτουργίες που εξαντλεί την μπαταρία ενός κινητού τηλεφώνου είναι η φωτεινότητα της οθόνης. Η φωτεινότητα της οθόνης θα πρέπει να προσαρμόζεται στην ελάχιστη δυνατή, ανάλογα πάντοτε με την ώρα της ημέρας που χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο. Για παράδειγμα, κατά τις νυχτερινές ώρες μειώστε την φωτεινότητα στο ελάχιστο δυνατό.

GPS και Wi-Fi

Το GPS είναι άλλη μία από εκείνες τις λειτουργίες που συμβάλουν στην συντομότερη εξάντληση της μπαταρίας. Εάν λοιπόν θέλεις μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό σου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις ενεργοποιημένο το GPS όταν αυτό δεν απαιτείτε. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με το Wi-fi, το οποίο όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο κοντά, αναζητά συνεχώς κάποιο με αποτέλεσμα να εξαντλεί την μπαταρία πολύ γρηγορότερα.

Ειδοποιήσεις από εφαρμογές

Σίγουρα οι ειδοποιήσεις του συστήματος ενός android είναι σημαντικές και καλό θα ήταν να τις έχουμε ενεργοποιημένες. Ωστόσο οι περισσότερες εφαρμογές, με την εγκατάστασή τους στην συσκευή σου ενεργοποιούν και τις αυτόματες ειδοποιήσεις. Όσο χρήσιμο και αν είναι λοιπόν να ενημερώνεσαι για το πότε φόρτωσε η ενέργεια στο παιχνίδι που παίζεις, καλό ήταν να απενεργοποιήσεις τις ενημερώσεις που σχετίζονται με περιττές εφαρμογές όπως τα παιχνίδια.

Κινούμενες και 3D ταπετσαρίες

Όσο ωραία και να είναι μια κινούμενη ταπετσαρία, η πραγματικότητα είναι ότι εξαντλεί την μπαταρία σε τεράστιο βαθμό. Το ίδιο ισχύει και με τις τρισδιάστατες ταπετσαρίες η οποίες δίνουν ένα βάθος στο φόντο σας. Οι εφαρμογές που παρέχουν τέτοιες δυνατότητες θα πρέπει να αποφεύγονται οπωσδήποτε.

Πώς να έχεις μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό με την εξοικονόμηση ενέργειας

μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό με την εξοικονόμηση ενέργειας

Αν και αρκετοί χρήστες κινητών τηλεφώνων δεν την προτιμούν, η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Ειδικά όταν το ποσοστό της πέφτει κάτω από 30%, καλό θα ήταν να ενεργοποιείτε την συγκεκριμένη ρύθμιση εάν δεν μπορείς να προβείς στην φόρτισή του σύντομα.

Οι ύποπτες εφαρμογές

Σε έρευνα που διενέργησε η εταιρεία AVG, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού προστασίας για ιούς, αφού συνέλλεξε ανώνυμα  δεδομένα από έναν μεγάλο αριθμό χρηστών, κατέληξε στις πιο συνηθισμένες εφαρμογές που καταναλώνουν οι χρήστες την μπαταρία του κινητού τους. Συγκεκριμένα οι εφαρμογές αυτές διαθέτουν αυτόματη εκκίνηση με την ενεργοποίηση του κινητού τηλεφώνου και είναι οι κάτωθι:

Όπως προανέφερα, οι συγκεκριμένες εφαρμογές ξεκινούν αυτόματα μόλις ενεργοποιήσεις το κινητού σου. Εάν λοιπόν δεν χρειάζεσαι κάποια από αυτές όλη την διάρκεια της ημέρας, μπορείς να τις απενεργοποιήσεις.

Apps για εξοικονόμηση μπαταρίας σε android

Apps για εξοικονόμηση μπαταρίας σε android

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google Play, βρήκαμε έναν τεράστιο αριθμός ε εφαρμογές που υπόσχονται να εξοικονομήσουν την μπαταρία του κινητού σου. Ωστόσο ύστερα από πολλές δοκιμές και μελέτη επί του συγκεκριμένου ζητήματος, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες από αυτές (αν όχι όλες) δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην διάρκεια της μπαταρίας. Έτσι, αν και εσύ ψάχνεις τρόπους για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό σου, η καλύτερη λύση είναι τα tips που αναλύσαμε παραπάνω.

Αυτό που θα πρέπει όμως να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι αν χρησιμοποιείς πολλές ώρες της ημέρας το κινητό  σου για να βλέπεις βίντεο και να παίζεις παιχνίδια, τότε η μπαταρία είναι λογικό και επόμενο να εξαντληθεί σε λίγες ώρες. Οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν όταν γίνεται μια μέση χρήση ενός κινητού τηλεφώνου android.

Διάβασε επίσης: Πως να σιωπήσετε τις απαντήσεις του Google Assistant στο Android τηλέφωνο σας

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: