Νέα
1,227 προβολες

Μάσκες σε εσωτερικούς χώρους: Τέλος από αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου – Ποιές είναι οι εξαιρέσεις

Μάσκες σε εσωτερικούς χώρους Τέλος από αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου - Ποιές είναι οι εξαιρέσεις

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ζήσει τα πάνδεινα. Δεν έφτανε η οικονομική ύφεση, την οποία έχουμε υποστεί εδώ και πόσα χρόνια, ήρθε και η πανδημία του COVID-19 και μας “αποτελείωσε”. Αφού όμως καταφέραμε και βγήκαμε από την καραντίνα και αρχίσαμε τρόπον τινά να επιστρέφουμε σε κανονικές συνθήκες ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και αυξήθηκαν απίστευτα οι τιμές. Αντικειμενικά, η περίοδος που ζούμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Σε αυτό ίσως βοηθήσει έστω και λίγο η άρση ενός μέτρου που έχει να κάνει με τη μετάδοση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα από αύριο οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους καθίστανται μη υποχρεωτικές. Ποιές είναι όμως οι εξαιρέσεις;

Διάβασε επίσης: Απεργία ΟΑΣΘ αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου: Η αντίδραση του Οργανισμού

Δεν υποχρεούμαστε να φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους από αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου

Μάσκες σε εσωτερικούς χώρους Τέλος από αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου - Ποιές είναι οι εξαιρέσεις

Εδώ και δύο χρόνια ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάθε λογής μέτρα, έτσι ώστε να είμαστε “προστατευμένοι” από τον κορνοϊό. Τα πιο “περιβόητα” μέτρα ήταν προφανώς η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Τα μέτρα άρχισαν να χαλαρώνουν το τελευταίο διάστημα με πρώτο και κύριο την κατάργηση του πιστοποιητικού αλλά και τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς ΄χωρους.

Και παρά το ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και πάλι πολύ υψηλός σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την επιστροφή στην “κανονικότητα”. Ειδικότερα, από αύριο δε θα υποχρεούμαστε να φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι κατά την είσοδό μας σε κάποιον κλειστό χώρο θα μπορούμε να μη φοράμε μάσκα και να μη φοβόμαστε το αν θα μας επιβληθεί πρόστιμο.

Ποιές είναι οι εξαιρέσεις

Μάσκες σε εσωτερικούς χώρους Τέλος από αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου - Ποιές είναι οι εξαιρέσεις

Όπως σε κάθε κανόνα και κάθε μέτρο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, από το μέτρο που “καταργείται” αναφορικά με το να φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους εξαιρούνται οι παρακάτω κατηγορίες:

  • Χώροι που έχουν να κάνουν με την παροχή υπηρεσιών αναφορικά με την υγεία
  • Κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τραμ κλπ). Τα αεροπλάνα δε συγκαταλέγονται στις εξαιρέσεις, ενώ ακόμα δε γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα πλοία
  • Χώροι στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις (εισαγωγικές και πανελλαδικές)

Η μη υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους θα ισχύει από αύριο 1 Ιουνίου μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου. Μένει να δούμε αν το μέτρο αυτό θα μας ωφελήσει και θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς, ή αν θα επιβαρύνει κι άλλο την κατάσταση.

Διάβασε επίσης: Εκσυγχρονίζεται η ΑΑΔΕ για να σταματήσει τη φοροδιαφυγή!

Tags: , , , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: