Διάφορα
1,106 προβολες

MacBook Pro και iPad Pro: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

MacBook Pro

Τα MacBook Pro και iPad Pro της Apple τα χρησιμοποιούμε συχνά για να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για περιήγηση στο ίντερνετ, για online αγορές, αποστολή email, επεξεργασία βίντεο και παιχνίδια. Όμως, αυτές οι δύο συσκευές έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα δεις τι διαφορές έχουν, για να ξέρεις ποιο να αγοράσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

1. Ευελιξία στη χρήση

Το iPad Pro και το MacBook Pro είναι παρόμοια από πολλές απόψεις. Ωστόσο, το Magic Keyboard της Apple για το iPad Pro και η προσθήκη υποστήριξης ποντικιού για iPadOS, σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iPad Pro ως φορητό υπολογιστή. Όμως, το αντίθετο δεν μπορεί να συμβεί. Δεν μπορείς να μετατρέψεις το Macbook Pro σε Tablet. Μπορείς ουσιαστικά να χρησιμοποιήσεις το iPad Pro στο γραφείο, στο λεωφορείο ή στο κρεβάτι, ενώ το MacBook Pro μόνο σε επίπεδη επιφάνεια.

Αυτό που λείπει από το MacBook Pro στην ευελιξία, το κερδίζει στην προσαρμογή. Ένα MacBook Pro μπορεί να τρέξει περισσότερο software, επειδή μπορεί να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές εκτός του δικού του App Store. Μπορείς να ψάξεις σε επιλογές που δεν θα βρεις σε κανένα iPad. Το MacBook Pro μπορεί επίσης να συνδεθεί με περισσότερες εξωτερικές συσκευές ταυτόχρονα.

2. Multitasking

Το iPad Pro και το MacBook Pro υποστηρίζουν και τα δύο multitasking, αλλά το τελευταίο είναι καλύτερο σε αυτό το κομμάτι.

Το multitasking του iPad Pro είναι στοιχειώδες. Κάνει θα λέγαμε τα βασικά. Μπορείς να ανοίξεις δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα στο Split View ή να χρησιμοποιήσεις μια λειτουργία που ονομάζεται Slide Over για να τοποθετήσεις μια εφαρμογή πάνω στην άλλη. Το iPad Pro υποστηρίζει επίσης picture-in-picture.

Αντιθέτως, το MacBook Pro δεν έχει όριο στον αριθμό των εφαρμογών που μπορείς να ανοίξεις και να χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να παρακολουθήσεις πολλά βίντεο ταυτόχρονα. Μπορείς να εξάγεις ένα βίντεο από το Adobe Premiere Pro ενώ συνομιλείς στο Slack με συναδέλφους, παρακολουθείς τις αγαπημένες σου σειρές ριάλιτι και διαβάζεις τα εισερχόμενα email.

Διάβασε επίσης: Οι κορυφαίες εφαρμογές για ζευγάρια στο iPhone: Πώς να βελτιώσεις τη σχέση σου

3. Υποστήριξη οθόνης αφής και Apple Pencil

Αυτό είναι προφανές. Κάθε iPad Pro διαθέτει οθόνη αφής και υποστήριξη Apple Pencil, κάτι που δεν έχει κανένα MacBook Pro.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα το δουν αυτό ως θέμα ευκολίας, αλλά είναι κάτι παραπάνω. Ένα iPad Pro με Apple Pencil είναι ένα ισχυρό εργαλείο ψηφιακής δημιουργίας .Επομένως, όποιος ξοδεύει πολύ χρόνο με μια γραφίδα θα θέλει το iPad Pro. Είναι μια ασυναγώνιστη αξία για τους καλλιτέχνες.

4. Προσαρμογή

Το MacOS είναι πολύπλοκο, αλλά υποστηρίζει εκτεταμένη προσαρμογή. Παρακάτω θα δεις μόνο μερικές από τις δυνατότητες σε MacBook Pro, τις οποίες ένα iPad Pro δεν σε αφήνει να αγγίξεις:

Ανάλυση ή λόγος διαστάσεων μιας ενσωματωμένης ή εξωτερικής οθόνης
Ρυθμίσεις καταλόγου αρχείων
Προηγμένες ρυθμίσεις εκτυπωτή ή σαρωτή
Προηγμένη διαχείριση ενέργειας, όπως wake on LAN ή critical battery level
Εγκατάσταση εφαρμογών που δεν λαμβάνονται από το App Store

5. Προγραμματισμός και Κωδικοποίηση

Ένας μεγάλος περιορισμός είναι η κωδικοποίηση. Ουσιαστικά το iPad Pro δεν είναι για τους προγραμματιστές.

Το iPad Pro δεν υποστηρίζει το Xcode, το ενσωματωμένο περιβάλλον ανάπτυξης που παρέχει η Apple στους προγραμματιστές εφαρμογών. Είναι ειρωνικό επειδή το Xcode χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εφαρμογών iPad, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Apple σχεδιάζει να αλλάξει κατεύθυνση σε αυτό το σημείο. Δεν μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το iPad Pro για να εκτελέσεις άλλα περιβάλλοντα ανάπτυξης software.

Το iPad Pro μπορεί να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ώστε να έχεις πρόσβαση σε διαδικτυακά εργαλεία όπως το GitPod. Ωστόσο, αυτά τα εργαλεία δεν θα είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν τους περισσότερους προγραμματιστές και θα χρειαστείς άλλες συσκευές για να κάνεις τη δουλειά σου.

Το συμπέρασμα

Η επιλογή μεταξύ iPad Pro και MacBook Pro έχει να κάνει με την ευελιξία, την προσαρμογή και τις δυνατότητες που έχεις με αυτές τις συσκευές. Σίγουρα, αν θέλεις μία συσκευή είτε για καθημερινή χρήση από οπουδήποτε είτε για καλλιτεχνικούς λόγους, τότε σίγουρα σου ταιριάζει το iPad Pro.

Ωστόσο, αν ψάχνεις για μια συσκευή που θα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τη δουλειά σου, τότε σίγουρα το MacBook Pro θα είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι πολύπλοκο αλλά σου προσφέρει μία πληθώρα δυνατοτήτων. Αν είσαι επίσης προγραμματιστής, τότε σίγουρα θα το χρειαστείς, διότι έχει πάρα πολλές επιλογές.

Συνολικά, δεν μπορούμε να πούμε ότι ένα από τα δύο είναι καλύτερο. Η επιλογή έχει να κάνει με το budget, τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του καθενός.

Διάβασε επίσης: USB-C και Micro USB: Ποιές είναι οι διαφορές τους;

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: