Διάφορα
1,893 προβολες

Αλλαγές σε iTunes. Πως να ακούω τώρα μουσική σε MacOS;

Πως να ακούω τώρα μουσική σε MacOS;

To βέβαιο είναι πως μερικοί εύχονταν πολύ καιρό να καταργηθεί το iTunes και τελικά αυτό που περίμεναν τόσο χρόνια πλέον έχει υλοποιηθεί. Από την ημέρα που η Apple αποφάσισε να πάρει την θαρραλέα απόφαση να “σκοτώσει” την εφαρμογή Media iTunes για MacOS πλέον ξέρει ο καθένας μας πως αυτό το Tool (εργαλείο) χωρίστηκε σε μεμονωμένα κομμάτια,το καθένα εξ΄αυτών αφιερωμένο για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Με την ενημέρωση της έκδοσης Catalina, οι iTunes Grumblers και πολλοί άλλοι χρήστες, είδαν την απόσυρση του iTunes και την αντικατάστασή του με τις νέες ανεξάρτητες υπηρεσίες Apple Music, Apple TV, Apple Books και Apple Podcast. Άρα, είναι φυσικό να γεννάται η απορία για το πώς ακούω τώρα μουσική σε MacOS.

Πράγματι, με την πάροδο των ετών, βλέπαμε διαρκώς πως η Apple παρέδιδε ολοένα και περισσότερα καθήκοντα στην έκδοση του iTunes για MacOS, φτάνοντας σε τέτοιο σημείο με αποτέλεσμα η εφαρμογή να φαίνεται υπεύθυνη για όλες τις ανάγκες ψυχαγωγίας του MacOS. Οι χρήστες Mac θα εξυπηρετηθούν πολύ καλύτερα με την νέα έκδοση Catalina, η οποία υιοθετεί την προσέγγιση του iOS που επιτρέπει τον μεμονωμένο χειρισμό σε πολλές εφαρμογές χωρίς να επικρατεί το χάος.

Ενώ η Apple έχει χωρίσει το iTunes σε τρεις εφαρμογές, η μετάβαση στην Catalina δεν χρειάζεται να σας αγχώνει και αυτό γιατί δεν είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα. Εδώ σου επισημαίνουμε το τι πρέπει να ξέρεις για την διάσπαση του iTunes στο MacOS Catalina και φυσικά για το πώς θα ακούς τώρα μουσική σε MacOS.

Ξεκίνα να χρησιμοποιείς τη νέα εφαρμογή Apple Music για να ακούς μουσική σε MacOS

Η Apple έκανε αρκετά εύκολη τη μετάβαση από το iTunes στη νέα μουσική της υπηρεσία στην έκδοση του νέου λειτουργικού Catalina. Για παράδειγμα, η μουσική που αγόρασες μέσω του iTunes ή από αλλού, όλο αυτό το υλικό θα είναι διαθέσιμο τώρα στη νέα εφαρμογή Apple Music χωρίς να έχει χαθεί τίποτα, είναι όλα εκεί.

Ομοίως, οι Playlists μουσικής που δημιούργησες στο iTunes θα εμφανίζονται ήδη στη νέα εφαρμογή και δεν απαιτείται από μεριάς σου να κάνεις κάτι περισσότερο από θέμα εντολών. Οι κάρτες δώρων του iTunes και η πίστωση θα εξακολουθούν να λειτουργούν και θα αγοράζεις ακόμη μουσική μέσω του iTunes Store. Δες παρακάτω το πώς μπορείς επιτυχώς και εσύ να ρυθμίσεις γρήγορα τα πάντα και να αρχίσεις να ακούς τώρα μουσική σε MacOS κάθε στιγμή, κάθε λεπτό.

Οδηγίες

1. Στο Dock, πατάς την εφαρμογή Μουσική/Music για να γίνει το πρώτο άνοιγμα.

2. Όταν σου ζητηθεί, θα πληκτρολογήσεις το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σου για να γίνει απευθείας η σύνδεσή σου στο iTunes Store.

3. Πατάς το κουμπί Εκκίνησης/Start για ακρόαση και η εφαρμογή Μουσική/Music θα τραβήξει τις λίστες αναπαραγωγής που διατηρείς στο iTunes, τόσο αυτές που έχεις δημιουργήσει εσύ ο ίδιος όσο και εκείνες που αυτομάτως έφτιαξε για τα δικά σου μουσικά γούστα το ίδιο το iTunes.

4. Εάν δεν εμφανίζεται καμία από τη μουσική σου και δεν γίνεται συγχρονισμός της μουσικής βιβλιοθήκης με το Apple Music ή το iTunes Match, πατάς το κουμπί Εμφάνιση/View όλων των τραγουδιών στο επάνω μέρος της εφαρμογής Μουσική/Music. Μπορείς επίσης να επιλέξεις το πεδίο με την επιλογή All Music από το μενού Προβολή/View για να δεις όλα τα τραγούδια σου.

Κάνε χρήση του iTunes Store

Ενώ η υπηρεσία Music είναι καινούρια, το iTunes Store είναι σχεδόν το ίδιο.

1. Στην εφαρμογή Μusic/Μουσική, κατευθύνσου επάνω στα αριστερά, στην πλευρική γραμμή της Μουσικής και πάτα το  iTunes Store.

2. Το κατάστημα μουσικής της Apple θα σου φανεί πολύ γνώριμο ως προς την εμφάνιση, με νέα μουσική να τρέχει κάτω από το κέντρο του παραθύρου της εφαρμογής, με γραφήματα στα δεξιά και μουσική που μπορεί να σε ενδιαφέρει κοντά στο κάτω μέρος.

Εγγραφή νέου χρήση στο Apple Music

Εάν ενδιαφέρεσαι, μπορείς επίσης να κάνεις εγγραφή στην υπηρεσία Apple Music όπως ακριβώς και στην συνδρομητική υπηρεσία streaming music της Apple.

  • Στην αριστερή πλαϊνή μπάρα, επάνω στην κορυφή, πιέζεις εκεί που λέει “For You” για να ελέγξεις το Apple Music. Σου επιτρέπει να stream-άρεις τραγούδια και να ακούσεις επιλεγμένες λίστες αναπαραγωγής καθώς και να συντονίσεις ραδιοφωνικούς σταθμούς
  • Επίλεξε το Try It Now για να ξεκινήσεις μια δωρεάν δοκιμή τριών μηνών. Μετά την περίοδο αυτή, η χρήση του Apple Music κοστίζει $ 9.99 / £ 9.99 / AU $ 11.99 το μήνα. Μετά την εγγραφή σου, ορίζεις μια υπενθύμιση ημερολογίου, ώστε να μην χρεωθείς μετά από το χρονικό διάστημα των 90 ημερών σε περίπτωση που δεν θέλεις να επαναχρησιμοποιήσεις αυτή την υπηρεσία για διάφορους λόγους.  

Αν ψάχνεις για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που χρησιμοποιούσες και επιθυμείς να κρατήσεις στο iTunes πριν από την νέα έκδοση Catalina, αυτές βρίσκονται τώρα στην εφαρμογή Apple TV. Τα Audiobooks βρίσκονται στην εφαρμογή Apple Books και τα podcasts βρίσκονται στην εφαρμογή Apple Books.Mε αφορμή την ανάλυση περί μουσικής, εάν επιθυμείτε ρίξτε μια ματιά και σε ένα άρθρο που σας επισημαίνει που θα βρείτε δωρεάν μουσική υπόκρουση.

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: