Κινητά NewsΝέα
1,634 προβολες

Η πρώτη προεπισκόπηση του Android 12 είναι εδώ

Είναι τα μέσα Φεβρουαρίου, που σημαίνει ότι είναι καιρός η Google να ξεκινήσει να κυκλοφορεί την πρώτη προεπισκόπηση για την επερχόμενη ενημέρωση του λειτουργικού της συστήματος. Πιστή στο ραντεβού της η πρώτη προεπισκόπηση του Android 12 είναι εδώ.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Dave Burke δήλωσε σε μια ανάρτηση στο blog ότι με το Android 12, «επενδύει σε βασικούς τομείς για να προσφέρει μια νέα εμπειρία με καλύτερη απόδοση».

Θα υπάρχει υποστήριξη για περισσότερους τύπους μέσων όπως το AVIF για εικόνες υψηλότερης ποιότητας σε μικρότερα αρχεία. Η πλοήγηση με Gestures θα απλοποιηθεί και θα είναι πιο συνεπής σε immersive mode, η οποία ισχύει όταν κάνετε πράγματα όπως να παίζετε ένα παιχνίδι, να διαβάζετε ένα βιβλίο ή να παρακολουθείτε ένα βίντεο.

Σε αυτήν την προεπισκόπηση, μαθαίνουμε επίσης ότι οι εφαρμογές στο Android 12 θα είναι σε θέση να παρέχουν αυτό που η Google ονόμασε “απτικά σχόλια σε συνδυασμό με τον ήχο μέσω της δόνησης του τηλεφώνου”.

Αυτό θα επέτρεπε στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εμπειρίες όπως προσομοίωση του εδάφους σε ένα παιχνίδι αγώνων, ενώ μια εφαρμογή βιντεοκλήσης θα μπορούσε να χρησιμοποιεί προσαρμοσμένους ήχους κλήσης για τη δημιουργία μοτίβων δόνησης που επιτρέπουν στον χρήστη να αναγνωρίζει τον καλούντα χωρίς να ακούει ή να βλέπει τη συσκευή.

Οι ειδοποιήσεις γίνονται επίσης «πιο μοντέρνες, πιο εύχρηστες και πιο λειτουργικές», λένε επίσης ότι «Βελτιστοποιούμε επίσης τα εφέ και τις κινούμενες εικόνες σε όλο το σύστημα για να τις κάνουμε πιο ομαλές».

Η Google είπε επίσης ότι στο Android 12, οι ειδοποιήσεις θα διακοσμούνται “με προσαρμοσμένο εικονίδιο για να ταιριάζουν με όλες τις άλλες ειδοποιήσεις.”

Αυτή η διατύπωση δεν είναι πολύ ξεκάθαρη, αλλά φαίνεται ότι τουλάχιστον οι ειδοποιήσεις θα έχουν κάποια νέα προσθήκη, αν όχι μια ανανεωμένη εμφάνιση.

Η Google προσθέτει επίσης ένα Android Runtime Module (ART) στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα που θα επιτρέψει στην εταιρεία να “προωθήσει ενημερώσεις στον βασικό χρόνο και τις βιβλιοθήκες σε συσκευές με Android 12.”

Αυτό είναι μέρος του Project Mainline που επιτρέπει στην Google να προωθεί την ασφάλεια και άλλες σημαντικές ενημερώσεις σε εφαρμογές μέσω του Play Store, οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι την αναβάθμιση του συστήματος για κρίσιμες διορθώσεις.

Δείτε επίσης πως να στεγνώσετε το βρεγμένο κινητό σας εδώ.

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: