Κινητά News
2,771 προβολες

Η νέα διαφήμιση της Samsung “γειώνει” την Apple

Η νέα διαφήμιση της Samsung "γειώνει" την Apple

Η νέα διαφήμιση της Samsung, την οποία μπορείς να παρακολουθήσεις στο Youtube, έχει κάνει πάταγο για έναν συγκεκριμένο λόγο. Ειδικότερα, η αναφορά στην Apple έχει οδηγήσει πάρα πολλούς να σχολιάσουν είτε καλοπροαίρετα είτε κακοπροαίρετα την ειρωνεία της Samsung. Όμως αλήθεια, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία εταιρεία να ειρωνεύεται τον ανταγωνιστή της για να προωθήσει τα προϊόντα της;

Διάβασε επίσης: Όλοι αντιγράφουν το Tiktok και το Tiktok αντιγράφει την Amazon

Η καινούργια διαφήμιση της Samsung είναι ξεκαρδιστική, αλλά όχι πρωτότυπη

Στους περισσότερους τομείς δραστηριότητας παρατηρούμε κάποιες εταιρείες να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Μάλιστα, αυτές οι εταιρείες κολοσσοί, όπως τις ονομάζουμε, δημιουργούν φανατικούς οπαδούς και πηγαίνουν τον ανταγωνισμό σε άλλο επίπεδο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Coca Cola και η Pepsi, η Nike και η Adidas, και η πιο συνήθης “κόντρα” των τελευταίων χρόνων Samsung και Apple.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Samsung κυκλοφόρησε τη νέα της διαφήμιση, όπως μπορείς να δεις παρακάτω, η οποία μοιάζει κάπως “αιχμηρή” απέναντι στην Apple. Πιο συγκεκριμένα, το σποτάκι αυτό της Samsung αποτελεί μία ειρωνεία για το ότι η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη κάποιο foldable τηλέφωνο.

Η ειρωνεία στη διαφήμιση με τίτλο “on the fence” της Samsung πραγματοποιείται μέσω του γεγονότος ότι κάποιος ανεβαίνει στον φράχτη προκειμένου να δει πως είναι η τεχνολογία των foldable τηλεφώνων, ενώ από πίσω του βρίσκονται άτομα που χρησιμοποιούν Apple κινητά και τον ρωτούν για ποιον λόγο ανέβηκε στον φράχτη.

Για να μιλήσουμε αντικειμενικά η διαφήμιση αυτή της Samsung είναι ιδιαίτερα αστεία, ωστόσο βασίζεται στον ευγενή ανταγωνισμό; Η αλήθεια είναι πως δεν επιτίθεται άμεσα ούτε κατακεραυνώνει την Apple, αλλά αντίθετα εστιάζει σε κάτι που αυτή έχει στη διάθεσή της, ενώ η Apple όχι.

Παρά ταύτα, είναι προτιμότερο κάθε εταιρεία να εστιάζει στα “καλώς κείμενά” της χωρίς να αναφέρεται είτε άμεσα είτε έμμεσα στα “κακώς κείμενα” του κύριου ανταγωνιστή της.

Διάβασε επίσης: Το X app: Ο λόγος που ο Elon Musk θέλει εν τέλει το Twitter

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: