MobileΔιάφορα
1,930 προβολες

Η κάμερα του iPhone σου δεν είναι μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες!

κάμερα του iPhone

Οκ, όλοι γνωρίζουμε ότι τα iPhone μπορούν να σου προσφέρουν ένα prestige. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Τα iPhone έχουν πολλές δυνατότητες, πολλές από τις οποίες δε γνωρίζουμε. Αυτό συμβαίνει και με την κάμερα. Η κάμερα του iPhone έχει πάρα πολλές δυνατότητες πέραν της λήψης φωτογραφιών. Σε αυτό το άρθρο θα δεις λοιπόν αυτές τις δυνατότητες. Μπορεί να σου είναι πολύ χρήσιμες!

1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του iPhone για να σκανάρεις κείμενα

Πρέπει να στείλεις τα στοιχεία επικοινωνίας ενός διαφημιστικού φυλλαδίου σε κάποιον; Μην ξοδεύεις χρόνο γράφοντας ένα μήνυμα και πληκτρολογώντας τις πληροφορίες. Αντίθετα, κράτα το φυλλάδιο σε μια επίπεδη επιφάνεια και βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιήσει το Live Text στο iPhone σου. Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Κάμερα και ενεργοποίησε το Show Detected Text.

Τώρα, όταν στρέψεις την κάμερα στο φυλλάδιο, θα δεις την επιλογή για σάρωση και αντιγραφή του κειμένου. Στη συνέχεια, μπορείς να επικολλήσεις το κείμενο στο WhatsApp, στο email ή όπου θέλεις τέλος πάντων, για να το στείλεις σε κάποιον. Ομοίως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του iPhone σου για να σκανάρεις κείμενο από οτιδήποτε, όπως δελτίο αποστολής, ή ακόμα και πινακίδα ενώ ταξιδεύεις στον δρόμο.

2. Μπορείς να σκανάρεις κωδικούς QR

Τα τελευταία χρόνια, οι κωδικοί QR χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για διαφορετικούς σκοπούς. Μπορείς απλά να σαρώσεις έναν κωδικό QR για να πραγματοποιήσεις πληρωμές σε μια επιχείρηση ή ένα άτομο χωρίς να χρησιμοποιήσεις το όνομά τους και τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους. Και, εάν χρησιμοποιείς iPhone, δεν χρειάζεσαι καμία εφαρμογή για τη σάρωση κωδικών QR. Μπορείς απλώς να χρησιμοποιήσεις την κάμερά σου ως σαρωτή κωδικών QR για να κάνεις πληρωμές, να ανοίξεις διευθύνσεις URL, να προσθέσεις μια επαφή και πολλά άλλα.

Διάβασε επίσης: Η σάρωση QR κωδικών είναι πιο επικίνδυνη από όσο νομίζεις. Δες γιατι

3. Μπορείς να μετρήσεις το μέγεθος αντικειμένων

Μπορείς να μετρήσεις το μέγεθος οποιουδήποτε αντικειμένου χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPhone σου. Για να το κάνεις αυτό, άνοιξε την εφαρμογή Measure στη συσκευή σου και στρέψε την εστίαση στο αντικείμενο που θέλεις να μετρήσεις.

Θα δεις μια μικρή κουκκίδα κλεισμένη σε κύκλο στην οθόνη σου. Μετακίνησε τη συσκευή σου μέχρι η κουκκίδα να βρίσκεται πάνω από το σημείο έναρξης της μέτρησης. Στη συνέχεια, πάτα το κουμπί +. Μετά, μετακίνησε αργά το iPhone σου στο τελικό σημείο και πάτα ξανά +.

Τώρα, μπορείς να δεις τις αναλογίες του αντικειμένου στην οθόνη σου. Εάν πατήσεις το λευκό κουμπί, μπορείς να αποθηκεύσεις τη μέτρηση και το αντικείμενο ως εικόνα.

Κατά τη μέτρηση ενός ορθογώνιου ή τετράγωνου αντικειμένου, δεν χρειάζεται να μετακινήσεις το iPhone σου, καθώς η εφαρμογή θα τοποθετήσει αυτόματα ένα πλαίσιο γύρω από το αντικείμενο με τις αναλογίες.

4. Χρησιμοποίησε την κάμερα του iPhone σου ως μεγεθυντικό φακό

Τα ηλικιωμένα άτομα ή τα άτομα με χαμηλή όραση θα δυσκολευτούν να διαβάσουν μικρά κείμενα σε περιοδικά ή βιβλία χωρίς τα γυαλιά τους. Για να τους βοηθήσει, το iPhone διαθέτει ένα κρυφό χαρακτηριστικό που μετατρέπει την κάμερα σε μεγεθυντικό φακό.

Πήγαινε στη βιβλιοθήκη εφαρμογών στο iPhone σου και γράψε”mag”. Στη συνέχεια, πάτα στο εικονίδιο της εφαρμογής Μεγεθυντικός φακός για να το ξεκινήσεις. Μετά, τοποθέτησε τη συσκευή σου στο κείμενο που θέλεις να διαβάσεις. Στην οθόνη του iPhone σου, θα δεις έναν κίτρινο ρυθμιστή. Καθώς το σέρνεις προς τα εμπρός, το μέγεθος του κειμένου θα μεγεθύνεται και θα συρρικνώνεται ενώ το σέρνεις προς τα πίσω.

5. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iPhone ως web camera στον υπολογιστή

Καθώς πολλοί άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι και τα παιδιά παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα, οι βιντεοκλήσεις έχουν γίνει τρόπος ζωής. Σχεδόν κάθε μέλος σε ένα σπίτι χρειάζεται να έχει ένα smartphone/laptop για να παρακολουθεί διαδικτυακά συναντήσεις/μαθήματα.

Αντί να ξοδεύεις χρήματα για να αγοράσεις νέα gadget, είναι συνετό να χρησιμοποιήσεις τις υπάρχουσες συσκευές σου. Ακόμα κι αν έχεις έναν παλιό υπολογιστή χωρίς κάμερα, μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις το iPhone σου ως web κάμερα και να το συνδέσεις στον υπολογιστή σου.

6. Μπορείς να κάνεις 3D σκανάρισμα

Εκτός από τη χρήση της κάμερας του iPhone για σάρωση κωδικών QR, κειμένων, εικόνων και εγγράφων, μπορείς επίσης να τη χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις τρισδιάστατα μοντέλα. Για αυτό, το iPhone σου θα πρέπει να εκτελεί τουλάχιστον το iOS 14 και πρέπει να χρησιμοποιήσεις δωρεάν εφαρμογές σαρωτή 3D όπως το Polycam, το Scandy Pro και το Qlone.

Χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPhone και μια εφαρμογή σαρωτή 3D, μπορείς να τραβήξεις πολλές φωτογραφίες ενός αντικειμένου και να τις μετατρέψεις σε μοντέλα 3D. Στη συνέχεια, μπορείς να τα εξαγάγεις σε οποιαδήποτε από τις μορφές αρχείων (π.χ. .obj, .dae, .fbx,.stl) που υποστηρίζει η εφαρμογή και να τα στείλεις στους φίλους/συνεργάτες σου.

Διάβασε επίσης: Πώς να εισάγεις δεδομένα από φωτογραφία σε Excel στο κινητό

Tags: ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: