Νέα
908 προβολες

Η EasyJet θα μειώσει τις θέσεις στα αεροσκάφη της λόγω προβλημάτων με το πλήρωμα

Σύμφωνα με τελευταίες ενημερώσεις, η πολύ δημοφιλής βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet Airline Company Limited ή EasyJet θα μειώσει τις θέσεις από τα αεροσκάφη της το καλοκαίρι. Όπως είναι λογικό, λόγω των μέτρων για την πανδημία του Covid-19 επικρατεί μονίμως σύγχυση σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ας δούμε όμως σε τι στοχεύει η Easyjet και γιατί πήρε αυτήν την απόφαση.

Η EasyJet θα μειώσει τις θέσεις στα αεροσκάφη της: Που αποσκοπεί;

Η αεροπορική εταιρεία παλεύει με ελλείψεις προσωπικού καθώς προσπαθεί να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα εξυπηρέτησης.

Αφαιρώντας την πίσω σειρά των καθισμάτων του στόλου της A319, η EasyJet είπε ότι θα μπορεί να πετά με τρία πληρώματα καμπίνας αντί για τέσσερα. Αυτό θα περιόριζε τον αριθμό των επιβατών σε μέγιστο αριθμό 150 επιβατών.

Η EasyJet πρόσθεσε ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας του στόλου, ενώ “δουλεύει για την πρόσθετη ανθεκτικότητα και ευελιξία” στις λειτουργίες της αεροπορικής εταιρείας.

Οι πτήσεις θα εξακολουθούν να πληρούν τους κανονισμούς της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον απαιτούμενο αριθμό πληρώματος θαλάμου επιβατών, ο οποίος βασίζεται στον αριθμό των φυσικών θέσεων και όχι στους επιβιβασμένους ανθρώπους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο παλεύουν με ελλείψεις προσωπικού από το Πάσχα, καθώς η ζήτηση για ταξίδια έχει εκτιναχθεί ξανά, μετά την άρση όλων των εναπομεινάντων ταξιδιωτικών περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Covid.

Κατά τη διάρκεια της αιχμής των ταξιδιών του Πάσχα οι επιβάτες αντιμετώπισαν μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια, όπως για παράδειγμα το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Η EasyJet και η BA (Bristish Airways) αναγκάστηκαν να κόψουν εκατοντάδες πτήσεις τον περασμένο μήνα, καθώς τα επίπεδα του ιού αυξήθηκαν, κρατώντας το προσωπικό εκτός εργασίας και δυσκολεύοντας τη διατήρηση πλήρων δρομολογίων.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της EasyJet, προσλαμβάνουν νέο πλήρωμα καμπίνας για να αντικαταστήσουν το προσωπικό που απολύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι δυσκολίες στελέχωσης θα συνεχιστούν για έως και 12 μήνες.

Εν τω μεταξύ, η EasyJet είπε ότι το σχέδιο περιορισμού του αριθμού επιβατών στο A319 θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να λειτουργεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα. Η ίδια υποστηρίζει ότι η αλλαγή στη χωρητικότητα ήταν πολύ μικρή ως ποσοστό του συνολικού αριθμού επιβατών της καλοκαιρινής περιόδου.

Εκτός από το σχέδιο αφαίρεσης θέσεων, η εταιρεία θα διαθέσει περισσότερους πόρους για τη διεκπεραίωση της διαπίστευσης του νέου προσωπικού.

Πέραν αυτού, η EasyJet είπε ότι αναμένει να είναι «κοντά» στα επίπεδα πτήσεων του 2019 αυτό το καλοκαίρι. Προ της πανδημίας η EasyJet παρείχε δρομολόγια για σχεδόν 300.000 επιβάτες κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής.

Σίγουρα η όλη κατάσταση με την πανδημία έχει χτυπήσει τις αεροπορικές εταιρείες. Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε σωστή έρευνα πριν αποφασίσουμε το που και με ποιά εταιρεία θα ταξιδέψουμε.

Διάβασε επίσης: Πέφτει η αξία του Bitcoin και του Ethereum: Τι θα γίνει με τα crypto;

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: