How-To Mobile
2,119 προβολες

How to: Πώς να ανακτήσεις τις επαφές στο iPhone κινητό σου (οδηγός)

How to Πώς να ανακτήσεις τις επαφές σου στο iPhone (οδηγός)

Τα κινητά μεταξύ των απεριόριστων δυνατοτήτων που μας παρέχουν, μας επιτρέπουν να κρατούμε και τα στοιχεία επικοινωνίας από τα άτομα τα οποία επιθυμούμε. Αυτό προφανώς συμβαίνει στις επαφές. Ωστόσο, είναι σύνηθες να χάνουμε κάποιες ή και όλες τις επαφές μας. Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα δεις πώς να ανακτήσεις τις επαφές σου στο iPhone. Είναι λίγο περίεργη η διαδικασία και στις 3 μεθόδους, αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείς.

Διάβασε επίσης: Οι ανακοινώσεις της Apple στο ετήσιο συνέδριο WWDC: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Κάνε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σου πριν ξεκινήσεις

Πριν ξεκινήσεις, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσεις ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σου. Στην απίθανη περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διαδικασία ανάκτησης επαφών, αυτό διασφαλίζει ότι θα μπορείς εύκολα να επαναφέρεις τα πάντα στο iPhone σου. Μπορείς να το κάνεις αυτό μέσω του δωρεάν λογαριασμού σου στο iCloud ή μέσω κάποιας thrid-party υπηρεσίας – εφαρμογής.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο iPhone σου διασφαλίζει ότι όλες οι φωτογραφίες, οι επαφές και τα αρχεία σου αποθηκεύονται στο cloud και μπορούν να ανακτηθούν μέσω του iCloud λογαριασμού σου ανά πάσα στιγμή. Έτσι, εάν συμβεί οτιδήποτε στη συσκευή σου, συμπεριλαμβανομένης της ζημιάς, της απώλειας ή της κλοπής, θα μπορείς να έχεις ξανά πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία και να τα επαναφέρεις στη νέα σου συσκευή μέσω του iCloud λογαριασμού σου.

Για να δημιουργήσεις ένα αντίγραφο ασφαλείας του iPhone σου, πήγαινε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου από την αρχική οθόνη. Πάτα στην επιλογή iCloud και κάνε κύλιση στο iCloud Backup. Πάτα τον “διακόπτη” για να γίνει πράσινος. Από εδώ και στο εξής, το iPhone σου θα δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σου στον αποθηκευτικό χώρο iCloud σε καθημερινή βάση.

1. Πώς να ανακτήσεις τις επαφές απευθείας στο iPhone σου

Εάν το τηλέφωνό σου είχε ήδη συγχρονιστεί αυτόματα με τον iCloud λογαριασμό σου, η επαναφορά των χαμένων επαφών απευθείας μέσω του τηλεφώνου σου είναι πολύ απλή. Αρχικά, πήγαινε στο εικονίδιο ρυθμίσεων από την αρχική οθόνη του τηλεφώνου σου.

Πάτα στο iCloud και πήγαινε προς τα κάτω στην επιλογή Επαφές. Πάτα τον διακόπτη, ώστε να απενεργοποιήσεις τον αυτόματο συγχρονισμό. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σε ρωτάει τι θέλεις να κάνεις με τις επαφές που είχαν προηγουμένως συγχρονιστεί με το iCloud. Πάτα την επιλογή Keep on My iPhone.

Τώρα, πάτα ξανά για να ενεργοποιήσεις τον διακόπτη για τις επαφές. Όταν ερωτηθείς τι να κάνεις με τις υπάρχουσες τοπικές επαφές, κάνε κλικ στην επιλογή Συγχώνευση (merge). Αυτό θα επαναφέρει τυχόν χαμένες επαφές στη συσκευή από τον iCloud λογαριασμό σου.

Διάβασε επίσης: Next: Magic DJs & Playlists – Οι αναβαθμίσεις που ανεβάζουν επίπεδο το Apple Music

2. Συνδέσου στο iCloud

How to: Πώς να ανακτήσεις τις επαφές σου στο iPhone (οδηγός)

Εάν χρειάζεται να επαναφέρεις τις επαφές σου συγχρονίζοντας το αντίγραφο ασφαλείας iCloud με μια νέα συσκευή, μπορείς να το κάνεις πραγματοποιώντας σύνδεση στον iCloud λογαριασμό σου. Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη εάν το τηλέφωνό σου χάθηκε και έχεις συνδεθεί στον ίδιο λογαριασμό iCloud σε μια νέα συσκευή.

Πήγαινε λοιπόν στη σελίδα σύνδεσης iCloud σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Βάλε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σου. Μόλις συνδεθείς, κάνε κλικ στις Ρυθμίσεις λογαριασμού κάτω από το μήνυμα καλωσορίσματος. Κάνε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και κάνε κλικ στην Επαναφορά επαφών “Restore Contacts” από τη λίστα επιλογών.

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο πλαίσιο με μια λίστα αρχείων. Επίλεξε το Αρχείο κάτω από την πιο πρόσφατη ημερομηνία πριν από τη διαγραφή ή την απώλεια των επαφών σου από το iPhone και πάτα το κουμπί Επαναφορά “Restore”.

Η ανάκτηση των επαφών σου στο iPhone μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Θα λάβεις ένα mail στη διεύθυνση email του Apple ID για να επιβεβαιώσεις την αποκατάσταση.

3. Πώς να ανακτήσεις τις επαφές στο iPhone σου εξάγοντας τες από το iCloud

Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη εάν έχεις ένα νέο iPhone και έχεις χρησιμοποιήσει ένα νέο Apple ID για αυτό. Χρησιμοποιώντας αυτό το βήμα, μπορείς ουσιαστικά να κατεβάσεις τις επαφές που έχεις δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας από το παλιό σου Apple ID και να τις ανεβάσεις στη συσκευή σου πριν τις συγχρονίσεις με το νέο σου Apple ID.

Από την αρχική οθόνη του iCloud, επίλεξε το εικονίδιο Επαφές (contact) από τη λίστα επιλογών. Επίλεξε όλες τις επαφές στη λίστα χρησιμοποιώντας το Ctrl + A.

Αφού επιλεγούν όλες οι επαφές, κάνε κλικ στον τροχό στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Επίλεξε την επιλογή Εξαγωγή vCard “Export vCard”. Θα γίνει η λήψη του αρχείου στον υπολογιστή σου.

Μπορείς να στείλεις στον εαυτό σου αυτό το αρχείο ως συνημμένο σε μια διεύθυνση email που είναι συνδεδεμένη στο iPhone σου. Κατέβασέ το αρχείο και κάνε κλικ σε αυτό στο iPhone σου. Το τηλέφωνο θα εμφανίσει τη λίστα των επαφών από το αρχείο. Πάτα Αποθήκευση (Save) και οι επαφές θα προστεθούν στο iPhone σου.

Διάβασε επίσης: Fix: Δε λειτουργεί το App Store στο iPhone μου

Tags: , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: