Νέα
1,313 προβολες

Google Phone εφαρμογή: Κάνε κλήσεις έκτακτης ανάγκης χωρίς να μιλάς

Η Phone εφαρμογή της Google σου επιτρέπει να κάνεις κλήσεις έκτακτης ανάγκης χωρίς να μιλάς

Η Google δουλεύει πάνω σε ένα καινούργιο χαρακτηριστικό της Phone εφαρμογής της για να σου επιτρέπει να κάνεις κλήσεις έκτακτης ανάγκης χωρίς να χρειάζεται να μιλάς καν. Σε ένα επίσημο άρθρο που δημοσίευσε η εταιρεία πριν από μερικές ημέρες, αναφέρει πως το νέο χαρακτηριστικό θα επιτρέπει σε ακόμα και σε ανθρώπους με ιδικές ανάγκες ή που δεν μπορούν να μιλήσουν προφορικά να έχουν την δυνατότητα να κάνουν κλήσεις έκτακτης ανάγκης χωρίς καν να μιλούν. Αυτές οι κλήσεις θα αφορούν είτε για λόγους υγείας, είτε για φωτιά, είτε την αστυνομία.

Το νέο χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει σύντομα στις Pixel συσκευές και στη συνέχεια σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή τρέχει το Android και έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή Phone της Google. Όταν επιλέγεις να κάνεις μια κλήση έκτακτης ανάγκης, η εφαρμογή θα στέλνει δύο πράγματα: Τα προσωπικά σου στοιχεία, όπως η διεύθυνση σου, καθώς επίσης και μια ομιλία (προφανώς στα Αγγλικά για αρχή) που θα αναφέρει για πιο λόγο τηλεφωνείς. Με άλλα λόγια, η συσκευή θα μιλάει για εσένα.

Διάβασε επίσης: Google Chrome Εναλλακτικές – Οι καλύτεροι browsers

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή θα είναι ακριβώς το εργαλείο που χρειάζεσαι ο καθένας μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με κάθε κλήση, αυτόματα θα εμφανίζεται στην αστυνομία, την πυροσβεστική ή το ασθενοφόρο η τοποθεσία σου βάση του GPS σου και το Plus Code σου (Αμερική) για να μπορούν από τις έκτακτες ανάγκες να καταλάβουν πιο γρήγορα ποιος είσαι, που μένεις και τι πρόβλημα (συνήθως) μπορεί να αντιμετωπίζεις.

Η Phone εφαρμογή της Google σου επιτρέπει να κάνεις κλήσεις έκτακτης ανάγκης χωρίς να μιλάς
GIF φωτογραφία: Google

Η Google αναφέρει πως για να φτιάξει το νέο αυτό χαρακτηριστικό μέσα στην εφαρμογή της, χρειάστηκε να συνεργαστεί με αρκετούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και με την Εθνική Ένωση Αριθμών Έκτακτης Ανάγκης (National Emergency Number Association) ώστε να γίνει όσο πιο βοηθητικό και καλό γίνεται. Με τα εσωτερικά δοκιμαστικά να έχουν ολοκληρωθεί, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να διαθέτει το νέο χαρακτηριστικό για αρχή στους χρήστες που βρίσκονται εντός ΗΠΑ, ξεκινώντας πάντα με τις Pixel συσκευές της.

Πηγή φωτογραφίας: Oleg Magni

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: