Υγεία & Αυτοβελτίωση
3,250 προβολες

Γιατί τα χόμπι είναι απαραίτητα; Έξι λόγοι για να ξεκινήσεις

Γιατί τα χόμπι είναι απαραίτητα;

Η αναζήτηση της εσωτερικής γαλήνης και ευτυχίας περνάει μέσα από πολλές δοκιμασίες. Η εργασία, η οικογένεια, οι προσωπικές σχέσεις, η υγεία, είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιος. Ένας αθλητής, προκειμένου να κατακτήσει το στόχο καταβάλει μεγάλη προσπάθεια αλλά ταυτόχρονα κάνει και μεγάλες παύσεις για να δώσει στο σώμα του την ευκαιρία να χαλαρώσει. Ο στίβος της ζωής χρειάζεται την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για ένα παραγωγικό διάλειμμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αναπτύξετε ένα χόμπι. Παρακάτω θα δείτε γιατί τα χόμπι είναι απαραίτητα και τι θα αποκομίσουμε ξεκινώντας κάποιο.

Γιατί τα χόμπι είναι απαραίτητα;

Δημιουργικότητα

Τα περισσότερα χόμπι απαιτούν κάποιου είδους δημιουργική σκέψη. Αυτή η έκρηξη δημιουργικότητας μπορεί να αντικατοπτριστεί στην εργασία σας και να σας βοηθήσει. Η δημιουργικότητα είναι μια μεγάλη αξία στις μέρες μας και πολλοί τομείς εργασίας την αναζητούν. Είναι χαρακτηριστικό, πως σε πολλές συνεντεύξεις για εργασία, σε μεγάλες εταιρείες/οργανισμούς μια από τις ερωτήσεις κλειδιά είναι τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας. Είναι ένας δείκτης δημιουργικότητας και πνευματικής διαύγειας.

Αυτοπεποίθηση

Αν είσαι καλός σε κάτι παίρνεις αυτοπεποίθηση από αυτό. Αρχίζεις και εκτιμάς τις δυνατότητές σου και όσο και αν φαίνεται περίεργο αυτό από μόνο του σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος. Το χόμπι είναι ένα ασφαλές πεδίο μάχης για να εξασκηθείς και να γίνεις καλός σε κάτι χωρίς να έχεις το φόβο της αποτυχίας. Επίσης, η νέα γνώση που θα πάρεις θα βοηθήσει και αυτή στο να αισθανθείς ενεργός και ικανός. Η πίστη στον εαυτό μας είναι μια εξαιρετική ιδιότητα η οποία ακτινοβολεί σε όλους τους τομείς της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής.

Μείωση του στρες

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να ξεκινήσετε ένα χόμπι. Ειδικά ένα χόμπι το οποίο εμπεριέχει και κάποια σωματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με έρευνες, τα χόμπι που περιλαμβάνουν κάποια σωματική δραστηριότητα (χορός, ποδήλατο, ορειβασία κλπ) προκαλούν χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα στρες. Πέραν αυτού υπάρχουν βέβαια και τα γνωστά οφέλη που έχει κάθε σωματική άσκηση.

Κοινωνικοποίηση

Ο καλύτερος τρόπος για να έρθετε σε επαφή με κόσμο. Τα περισσότερα χόμπι, ακόμα και αυτά που δεν περιλαμβάνουν σωματική δραστηριότητα απαιτούν κάποιου είδους οργάνωση. Είναι αρκετά εύκολο να ενταχθείτε σε μια ομάδα ή σε ένα φόρουμ όπου άνθρωποι μοιράζονται την ίδια αγάπη με εσάς για αυτό που κάνουν. Ίσως είναι η αρχή μια νέας φιλίας ή προσωπικής σχέσης.

Προσωπική ανάπτυξη

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, τα θετικά ενός χόμπι δεν σταματούν σε εσωτερικούς παράγοντες όπως η προσωπική ενδυνάμωση. Η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητα είναι αρκετά σημαντικά κέρδη αλλά υπάρχουν και άλλα πιο πρακτικά οφέλη. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν από ένα απλό χόμπι και στη πορεία το εξέλιξαν σε κανονική εργασία. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα σε αυτόν τον τομέα είναι η φωτογραφία. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεκινήσει βγάζοντας φωτογραφίες με το κινητό τους και έχουν εξελιχθεί σε επαγγελματίες freelancer και editors.

Διάβασε και άλλες ιδέες και χόμπι για να ξεκινήσεις μια καριέρα από το σπίτι ως freelancer


τα χόμπι είναι απαραίτητα;

Σε απομακρύνει από τις κακές συνήθειες

Κάθε χόμπι απαιτεί ένα και μόνο πράγμα. Χρόνο. Αυτός ο χρόνος που περνάς κάνοντας αυτό που σου αρέσει έχει ένα μεγάλο κρυφό όφελος. Είναι χρόνος που τον περνάς μακριά από κάτι άλλο με αρνητικό πρόσημο. Καθιστική ζωή, κάπνισμα, υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο. Όλα αυτά είναι αρνητικά χόμπι. Σου κλέβουν χρόνο ζωής και ταυτόχρονα δεν σου δίνουν τίποτα σε αντάλλαγμα. Το να κάνεις ένα χόμπι και να αποφεύγεις αυτές τις δραστηριότητες είναι ίσως η απάντηση στο ερώτημα γιατί τα χόμπι είναι απαραίτητα;

Tips για να επιλέξετε το κατάλληλο χόμπι για εσάς

Αν μετά από όλα αυτά που διάβασες είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το επόμενό σου χόμπι τότε σου έχω μερικά tips για να κάνεις μια καλή αρχή.

  • Βαθμός δυσκολίας: Βρες κάτι το οποίο για να το μάθεις θα πρέπει να κοπιάσεις λιγάκι.
  • Βρες κάτι που να σου ταιριάζει : Όλοι έχουμε μια φυσική κλίση σε κάποια πράγματα. Σκέψου ποια είναι η δικιά σου και ακολούθησέ την.
  • Βαθμός στρες : Ναι μεν θέλεις να υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας σε αυτό που κάνεις ώστε να μην το βαρεθείς γρήγορα αλλά πρέπει να βρεις την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δυσκολίας και στρες που σου προκαλεί.

Το σίγουρο είναι πως όποιο χόμπι και αν διαλέξεις, εύκολο ή δύσκολο θα δεις άμεσα μια θετική επίδραση στη ζωή σου, σε όλους τους τομείς!

Αν σου άρεσε το ”Γιατί τα χόμπι είναι απαραίτητα; ” δες και το ”Πως να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι: Βασικές συμβουλές

Tags: ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: