Νέα
1,465 προβολες

Για ποιόν λόγο προχωρά σε αύξηση των μισθών η Microsoft;

Αύξηση των μισθών στη Microsoft Σε τι αποσκοπεί ο αμερικανικός κολοσσός;

Στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής, κατά την οποία βιώνουμε οικονομική ύφεση, είναι σημαντικό οι μεγάλοι κολοσσοί να δίνουν το σωστό παράδειγμα. Εν μέσω πληθωρισμού στις ΗΠΑ, όσο μάλιστα συνεχίζουν οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, η πολυεθνική του Bill Gates προχωρά σε μία πολύ ωραία κίνηση, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί αύξηση των μισθών στη Microsoft

Αύξηση των μισθών στη Microsoft

Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές η Microsoft θα αυξήσει τις απολαβές των εργαζομένων της. Συγκεκριμένα, η αύξηση αυτή αφορά από τους “απλούς” υπαλλήλους έως και κάποιους senior διευθυντές. Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft δε θα προχωρήσει σε αύξηση των μισθών για τους γενικούς διευθυντές και τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Γενικότερα, ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνει συνεχώς αύξηση. Σε αυτό το πλαίσιο η Microsoft σχεδιάζει να διπλασιάσει σχεδόν τον παγκόσμιο προϋπολογισμό της για αυξήσεις μισθών βάσει αξιοκρατίας και να αυξήσει το εύρος της ετήσιας αποζημίωσης βάσει μετοχών κατά τουλάχιστον 25%.

Διάβασε επίσης: Απαράδεκτο: Τι κάνει η Apple με τη συνδρομή στις επί πληρωμή εφαρμογές του App Store;

Για ποιόν λόγο αυξάνει τους μισθούς η Microsoft;

Προσπαθώντας να εξηγήσει την αύξηση των μισθών στη Microsoft, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας υπογράμμισε πως η αυξημένη επένδυση στην παγκόσμια αποζημίωση αντανακλά τη συνεχή δέσμευση που έχει η εταιρεία να παρέχει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική εμπειρία στους υπαλλήλους.

Αυτή η κίνηση της Microsoft αντιπροσωπεύει την προσπάθειά της να διατηρήσει την αποζημίωση της ανταγωνιστική σε μια δύσκολη αγορά για τα ταλέντα τεχνολογίας και σε ένα ευρύτερο περιβάλλον πληθωρισμού. Ο CEO της εταιρίας λοιπόν εξηγεί ότι η αύξηση στις απολαβές έχει να κάνει με την εκτίμηση της εταιρείας για τη δουλειά και την απόδοση των εργαζομένων της. Αποτελεί δηλαδή αφενός ένα μεγάλο “ευχαριστώ” κι αφετέρου μία επένδυση αναφορικά με τους ίδιους τους υπαλλήλους.

Ποιές άλλες μεγάλες εταιρείες έχουν υποσχεθεί αύξηση απολαβών;

Κατά παρόμοιο τρόπο ενδέχεται να συμπεριφερθεί και η Google. Συγκεκριμένα, η μητρική Alphabet της εταιρείας προσαρμόζει το σύστημα απόδοσης της με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφέρει υψηλότερη αμοιβή στους εργαζόμενους.

Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι “πρώτη στις υποσχέσεις” ήταν η Amazon. Η εταιρεία του Jeff Bezos ήδη από τον Φεβρουάριο του 2022 υποσχέθηκε τον υπερδιπλασιαμό του βασικού μισθού για τους εταιρικούς και τεχνολογικούς εργαζομένους της.

Η αλήθεια είναι ότι λόγω της οικονομικής αστάθειας, της αύξησης του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και των ελλείψων στις προμήθειες που πηγάζουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, πολλές μικρές εταιρείες απολύουν τους εργαζομένους τους ή περικόπτουν τις απολαβές τους.

Αντίθετα, οι μεγάλοι κολοσσοί του τεχνολογικού κλάδου υπόσχονται αυξήσεις στους μισθούς με σκοπό να καταφέρουν να διατηρήσουν τους καλύτερους υπαλλήλους στις εταιρείες τους.

Αντικειμενικά, μία τέτοια κίνηση είναι ιδιαίτερα σπουδαία. Βέβαια, πρέπει να περιμένουμε για να εξαγάγουμε τα τελικά συμπεράσματα, διότι γνωρίζουμε ότι πολλές εταιρείες αυτού του βεληνεκούς όχι μόνο δεν εκτιμούν τη δουλειά των υπαλλήλων τους, αλλά τους αναγκάζουν να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες.

Διάβασε επίσης: Τι είναι τα ταξίδια εκδίκησης και τι σημαίνει αυτή η νέα τάση;

Tags: , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: