Desktop Tools
3,775 προβολες

GeForce GPU Drivers: Πως τους εγκαθιστώ και τι πρέπει να προσέξω

Κατά το παρελθόν η διαδικασία εγκατάστασης των NVIDIA Drivers ήταν μια πολύ εύκολη υπόθεση και δεν απαιτούσε ιδιαίτερες γνώσεις. Σε αντίθεση με τον άμεσο ανταγωνιστή της, δηλαδή την AMD, η NVIDIA δεν είχε τη φήμη της περίπλοκης διαδικασίας κατά την εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης για την κάρτα γραφικών, τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό. Όταν ξεκινάς να περάσεις τα προγράμματα οδήγησης για μια κάρτα γραφικών NVIDIA, θέλεις να βεβαιωθείς ότι όλα λειτουργούν ομαλά τόσο κατά το άνοιγμα όσο και κατά  το κλείσιμο του υπολογιστή, οπότε παρόλο που η διαδικασία είναι απλή στο μεγαλύτερο μέρος της, θα σου δώσουμε τα ακριβή βήματα για επιτυχή αποτελέσματα χωρίς ευτράπελα.Θα ακούς για εγκατάσταση GeForce GPU Drivers και θα σου φαίνεται παιχνιδάκι.

Προετοιμασία για την εγκατάσταση GeForce GPU drivers

Λοιπόν, με αυτά τα εύκολα εκτελέσιμα βήματα, διασφαλίζεται ότι ο υπολογιστής σου είναι έτοιμος για την εγκατάσταση GeForce GPU Drivers.

gpu drivers

1. Έλεγξε την εγκατάσταση της κάρτας γραφικών σου

Την στιγμή που έχεις βάλει μπροστά την διαδικασία για την εγκατάσταση της κάρτας γραφικών, επιθυμείς να είναι όλα έτοιμα και τα πάντα να γίνουν σωστά. Ακόμα κι αν νομίζεις ότι δεν έκανες πουθενά ούτε ένα λάθος, οφείλεις να ελέγξεις τα εξής:

Εάν είναι η κάρτα NVIDIA τοποθετημένη με ασφάλεια μέσα στο Desktop PC σου.

Εάν είναι πλήρως τοποθετημένη η GPU στην υποδοχή PCI-E.

Και τσεκάρεις εάν συνέδεσες σωστά τα καλώδια τροφοδοσίας της NVIDIA GPU.

Η διασφάλιση ότι όλα είναι σωστά τοποθετημένα αποτελεί το πρώτο βήμα προς την επιτυχία.

2. Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας είναι συνδεδεμένη με την κάρτα γραφικών σας.

Οι περισσότερες μητρικές έρχονται με θύρα HDMI, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το βίντεο της CPU σας, αν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία. Ωστόσο, η θύρα μητρικής πλακέτας δεν εξάγει βίντεο από την κάρτα γραφικών σας. Έτσι, εάν δεν βεβαιωθείς ότι η οθόνη σου είναι συνδεδεμένη σε μία από τις θύρες της GPU σας, τότε δεν έχεις κανένα από τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης μιας κάρτας γραφικών.

Διάβασε επίσης: Intel Graphics Command Center – Δωρεάν εφαρμογή για ενημέρωση των drivers

3. Αφαίρεσε πρώτα τα προγράμματα οδήγησης κάρτας γραφικών που είχαν εγκατασταθεί προηγουμένως.

Αυτό το βήμα δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να ελέγξεις εξαρχής. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο Display Driver Uninstaller από το Guru3D για να αφαιρέσεις εντελώς τα προγράμματα οδήγησης κάρτας γραφικών που ήταν προηγουμένως εγκατεστημένα στον υπολογιστή σου. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι κανένα από τα παλιά αρχεία δεν θα έρθει σε σύγκρουση με τους νέους σου οδηγούς που μόλις εγκατέστησες.

Πώς θα εγκαταστήσεις ειδικότερα τα προγράμματα οδήγησης της NVIDIA

Εφόσον έχεις εφαρμόσει όλα τα παραπάνω, προχωράς χωρίς ανησυχία στην εγκατάσταση  προγραμμάτων οδήγησης της NVIDIA. Αυτή η διαδικασία είναι απλή, αρκεί να είσαι προσεκτικός για να κάνεις τις σωστές επιλογές.

Αρχικά, θα κάνεις μια είσοδο στην σελίδα λήψης του προγράμματος οδήγησης της NVIDIA. Εδώ θα δεις μια σειρά από αναπτυσσόμενα μενού που σου επιτρέπουν να εισάγεις το προϊόν που έχεις στην κατοχή σου.

Τύπος προϊόντος: Περισσότερο από πιθανόν είναι να έχεις αγοράσει μια κάρτα γραφικών για  παιχνίδια ή γενική χρήση και πρόκειται για την κάρτα γραφικών “GeForce”.

Σειρά προϊόντων: Εάν έχεις αγοράσει μια κάρτα που κατασκευάστηκε πρόσφατα, αυτή πιθανότατα θα είναι: “GeForce 10 Series”, “GeForce 16 Series” ή “GeForce RTX 20 Series”. Μήπως χρησιμοποιείς φορητό υπολογιστή; Τότε βεβαιώσου ότι έχεις κλικάρει εκεί πάνω στην επιλογή που γράφει “(Notebooks)” μετά από αυτό.

Προϊόν: Στο σημείο αυτό επιλέγεις το πραγματικό μοντέλο της κάρτας γραφικών σου.

Λειτουργικό σύστημα: Εδώ εισάγεις το OS που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής σου.

Τύπος προγράμματος οδήγησης για Windows: Εδώ επέλεξε το “Standard”. Αφού εγκαταστήσεις το λογισμικό GeForce Experience μαζί με τον οδηγό σου, θα ενημερωθεί αυτόματα στο DCH, εάν αυτό είναι ο τύπος που χρειάζεσαι.

Τύπος λήψης: Θα διαλέξεις το “Game Ready Driver (GRD)”.

Όλα τα έκανες κατά γράμμα; Τώρα κάνεις κλικ στην επιλογή “Αναζήτηση” και θα μεταφερθείς στην κατάλληλη σελίδα. Από εδώ, κάνε κλικ στην επιλογή “Λήψη”, στη συνέχεια, εγκαθιστάς το λογισμικό. Θα εγκαταστήσει αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης NVIDIA και το πρόγραμμα GeForce Experience, στο οποίο θα μεταφορτώσεις τα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης στο μέλλον. Εναλλακτικά, μπορείς απλά να κατεβάσεις το Nvidia GeForce Experience και να εγκαταστήσεις τους οδηγούς σου εκεί χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τα Dropdown Μενού.

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: