Διάφορα
3,788 προβολες

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να προσλάβεις freelancer προγραμματιστές

Freelancer προγραμματιστές για πρόσληψη

Η αναζήτηση για freelancer προγραμματιστές είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις μέρες μας με ολοένα και περισσότερο κόσμο να στρέφεται στην συγκεκριμένη επιλογή. Τα πλεονεκτήματα για να προσλάβεις και εσύ έναν freelancer είναι πολλά, ωστόσο πριν τα δούμε αναλυτικότερα καλό θα ήταν να διευκρινίσουμε τι ακριβώς είναι ο freelancer.

Στην ουσία ως freelancer ορίζεται ο επαγγελματίας που χρεώνει τις υπηρεσίες του ανάλογα με το project Που αναλαμβάνει. Με απλά λόγια είναι ανεξάρτητοι προγραμματιστές, που δεν δουλεύουν για κάποια εταιρεία και σου παρέχουν τις υπηρεσίες τους έναντι χαμηλότερου κόστους. Εάν δηλαδή έχεις κάποιο project που θέλεις να υλοποιήσεις, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν freelancer ο οποίος θα σου προσφέρει και την καλύτερη τιμή. Έτσι τα βασικότερα πλεονεκτήματα που προκύπτουν είναι το χαμηλότερο κόστος και τις περισσότερες φορές το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ειδικά εάν αναζητήσεις τον freelancer σε κάποια από τις πλατφόρμες που θα αναλύσουμε παρακάτω, τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα, αφού ο κάθε ανεξάρτητος προγραμματιστείς, θέλει να λάβει θετικές αξιολογήσεις από τους πελάτες ώστε να κλείσει περισσότερες δουλειές στο μέλλον.

ΔΙάβασε επίσης: Πως να γίνω Freelancer: Τι είναι Freelancing

Που θα βρεις τους καλύτερους freelancer προγραμματιστές;

 Παρακάτω ετοιμάσαμε μια λίστα με όλες τις πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να βρεις freelancer προγραμματιστές. Καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά σε όσες περισσότερες μπορείς ώστε να λάβεις την καλύτερη προσφορά.

1. Freelancer

Freelancer προγραμματιστές για πρόσληψη

Η ιστοσελίδα freelancer αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες του είδους της. Τα καλά νέα είναι ότι διαθέτει και επίσης ιστοσελίδα στην ελληνική γλώσσα ώστε να διευκολύνει την αναζήτησή σου. Στην συγκεκριμένη σελίδα υπάρχουν περισσότεροι από 42 εκατομμύρια freelancers που μπορείς να προσλάβεις για το πρότζεκτ σου. Εάν και οι κατηγορίες υπηρεσιών είναι αρκετές, ο κυριότερος όγκος εργασιών αφορά τις υπηρεσίες προγραμματισμού τόσο για ιστοσελίδας, όσο και για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, λογισμικών κλπ.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταχωρήσεις την εργασία που χρειάζεσαι και να περιμένεις τις προσφορές από τους freelancer προγραμματιστές. Αφού λάβεις έναν ικανοποιητικό αριθμό προσφορών, κάτι που συνήθως γίνεται μέσα σε λίγες ώρες, μπορείς να επιλέξεις τον καταλληλότερο βάση τιμής, αξιολογήσεων κλπ. Όταν ολοκληρωθεί η πρόσληψη, θα αποκτήσεις πρόσβαση σε προσωπική συνομιλία με τον προγραμματιστή, καθώς και πλατφόρμα υποστήριξης από την Freelancer σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά την πρόσληψη.

Για να επισκεφτείς την ιστοσελίδα Freelancer πάτησε εδώ

2. PeoplePerHour

Freelancer προγραμματιστές για πρόσληψη με την ώρα

Το PeoplePerHour αποτελεί επίσης μία παγκοσμίου φήμης ιστοσελίδα για την εύρεση ανεξάρτητων επαγγελματιών. Το μόνο που έχεις και εδώ να κάνεις είναι να καταχωρήσεις δωρεάν το έργο που επιθυμείς να ολοκληρωθεί και να λάβεις τις προσφορές από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες του χώρου.

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι ότι οι freelancer προγραμματιστές και γενικά οι ανεξάρτητοι επαγγελματίες όλων των κατηγοριών, ελέγχονται από την ίδια την εταιρεία ώστε να εξασφαλιστούν τα βέλτιστα αποτελέσματα και η μέγιστη αξιοπιστία.

Μάλιστα, πέρα από τις προσφορές που θα λάβεις, μπορείς να περιηγηθείς στις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν και να δεις τις τιμές που έχουν καταχωρήσει οι freelancers για τις υπηρεσίες τους.

Για να επισκεφτείς την ιστοσελίδα PeoplePerHour πάτησε εδώ

3. UpWork

Ανεξάρτητοι επαγγαλματίες στο ίντερνετ

Μια επίσης από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες για freelancer επαγγελματίες είναι το Upwork. Μια ιστοσελίδα με εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη και πελάτες όπως την Microsoft και την AirBnb να την επιλέγουν. Γενικά τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι περίπου τα ίδια με τις δύο που αναφέραμε παραπάνω, με αρκετούς έμπειρους freelancer προγραμματιστές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αρκετά προσιτό κόστος.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του UpWork είναι ότι χειρίζεται όλες τις πληρωμές μέσω Escrow, κάτι που σου επιτρέπει να μην πληρώσεις εάν δεν λάβεις αυτό που ζήτησες.

Για να επισκεφτείς την ιστοσελίδα UpWork Πάτησε εδώ

4. Guru

Freelancer προγραμματιστές για πρόσληψη

Το Guru είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με πάνω από 3 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, και σχεδόν οι μισοί από αυτούς δραστηριοποιούνται στους τομείς της πληροφορικής, της ανάπτυξης ιστοσελίδων και λογισμικού. Εάν αναζητάς freelancer προγραμματιστές, σίγουρα θα βρεις αρκετούς στην συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Όλες οι λειτουργίες, πληρωμές, συνομιλίες, αποστολή εγγράφων κλπ. διεκπεραιώνονται μέσω της εύχρηστης πλατφόρμας της εταιρείας Guru. Μπορείς να αναζητήσεις συγκεκριμένους επαγγελματίες ή να κάνεις μια λίστα με τις εργασίες που επιθυμείς, περιμένοντας τις καλύτερες προσφορές. Η δημοσίευση μιας θέσης εργασίας είναι δωρεά, ωστόσο όπως και σε κάθε σελίδα τέτοιου τύπου, ενδέχεται να χρειαστεί να καταβάλεις κάποιο μικρό ποσό για τις υπηρεσίες που σου παρέχει η εταιρεία.

Για να επισκεφτείς την ιστοσελίδα Guru Πάτησε εδώ

Άλλες σελίδες για πρόσληψη freelancer προγραμματιστών

Οι παραπάνω ιστοσελίδες αποτελούν τις καλύτερες επιλογές για κάποιον που αναζητά freelancer προγραμματιστές για κάποιο συγκεκριμένο project. Ωστόσο δεν είναι οι μόνες. Σίγουρα με μια αναζήτηση θα μπορέσεις να βρεις πολύ περισσότερες. Ωστόσο εμείς θα αναλύσουμε δύο ακόμη τις οποίες διαχωρίσαμε από τις παραπάνω τέσσερις.

Toptal
Total freelancing services

Η ιστοσελίδα Toptal είναι ακόμη μια δημοφιλή πλατφόρμα πρόσληψης freelancer με αρκετούς έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες. Ο λόγος που την διαχωρίσαμε από τις υπόλοιπες ιστοσελίδες είναι ότι η πλατφόρμα διαθέτει αυστηρά κριτήρια για την συμμετοχή επαγγελματικών σε αυτή. Συγκεκριμένα, μόνο το 3% των freelancer επαγγελματιών που κάνουν αίτηση, τελικά καταφέρνουν να εγκριθούν.

Ο λόγος φυσικά η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι Freelancer προγραμματιστές και η αύξηση της εμπιστοσύνης. Ωστόσο όπως είναι λογικό, όσο μικρότερος είναι ο ανταγωνισμός τόσο υψηλότερες είναι και οι τιμές. Έτσι, αν και θα βρεις έμπειρους επαγγελματίες στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι τιμές για τις υπηρεσίες τους πιθανόν να είναι αρκετά υψηλότερες από τις υπόλοιπες.

Για να επισκεφτείς την ιστοσελίδα Toptal πάτησε εδώ

Fiverr
fiverr services

Τελευταίο στην λίστα μας έρχεται το Fiverr. Μια πλατφόρμα με πολλούς ανεξάρτητους επαγγελματίες διαφόρων κλάδων. Μάλιστα, έναν μεγάλο ποσοστό των υπηρεσιών που θα βρεις στην συγκεκριμένη πλατφόρμα ξεκινούν από 5$. Εκεί άλλωστε οφείλεται και η ονομασία του Fiverr.

Το αρνητικό με την συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ότι αρκετοί επαγγελματίες δεν διαθέτουν αρκετή εμπειρία και εξειδίκευση και οι υπηρεσίες που προσφέρουν μπορεί να είναι χαμηλότερης ποιότητας. Ωστόσο το σύστημα αξιολογήσεων της εταιρείας θα σε βοηθήσει να μην επιλέξεις κάποιον που δεν θα σου βγάλει την δουλειά που θες.

Τα καλά νέα είναι ότι η εταιρεία κατανόησε ότι αρκετοί χρήστες προσφέρουν υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία στην πλατφόρμα της το Fiverr Pro. Στην συγκεκριμένη ενότητα οι freelancers περνούν από έναν τύπο συνέντευξης, αποστέλλουν βιογραφικά και πληροφορίες ώστε να εγκριθούν. Εάν θέλεις λοιπόν σίγουρα αποτελέσματα και δεν σε νοιάζει να πληρώσεις και λίγο παραπάνω, καλό θα ήταν να απευθυνθείς στο Fiverr Pro και όχι στην απλή έκδοση της πλατφόρμας.

Για να επισκεφτείς το Fiverr πάτησε εδώ

Διάβασε επίσης: Αναζήτηση εργασίας – Οι καλύτερες ιστοσελίδες

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: