How-To Mobile
2,034 προβολες

Fix: Δε λειτουργεί το App Store στο iPhone μου

Fix Δε λειτουργεί το App Store στο iPhone μου

Όσοι έχουν iPhone χρησιμοποιούν το κατάστημα εφαρμογών της Apple για να κατεβάζουν τις διάφορες εφαρμογές που επιθυμούν. Ωστόσο, όπως σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών, πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα και στο App Store. Δε σου έχει τύχει ποτέ να προσπαθείς να κατεβάσεις μία εφαρμογή στο iPhone σου και να δεις ότι δε λειτουργεί το App Store; Οκ, συμβαίνει. Kαι πολλές φορές μάλιστα αντιμετωπίζεις προβλήματα σύνδεσης. Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα δεις μερικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα, όταν δε λειτουργεί το App Store.

1. Τσέκαρε αν έχει πέσει το App Store

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις αν έχει πέσει το App Store. Σπανίως μεν, υπάρχουν φορές δε, που το App Store είναι εκτός λειτουργίας για κάποιες περιοχές. Αυτό συμβαίνει λόγω προβλημάτων με τους server της Apple. Μην ανησυχείς, μιλάμε για μία τεράστια εταιρεία, που διορθώνει τα προβλήματά της σε χρόνο μηδέν.

Fix: Δε λειτουργεί το App Store στο iPhone μου

Για να τσεκάρεις όμως την κατάσταση του App Store, να δεις δηλαδή αν έχει πέσει, πρέπει να μπεις εδώ. Στη σελίδα αυτή μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση όλων των λειτουργιών που προσφέρει η Apple. Αν το κυκλάκι στο App Store ή στο Apple ID κλπ δεν είναι πράσινο, όπως τα υπόλοιπα σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο προσωρινό πρόβλημα.

2. Κάνε επανασύνδεση του Apple ID σου

Εάν δεν είσαι σίγουρος γιατί δεν μπορείς να συνδεθείς στο App Store, δοκίμασε να αποσυνδεθείς από το Apple ID σου και να συνδεθείς ξανά στο iPhone σου. Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε στα Settings > Your name. Στη συνέχεια, κάνε κύλιση πίσω στο κάτω μέρος και πάτα Sign Out.

Ακολούθησε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να αποσυνδεθείς από το Apple ID σου. Περίμενε μερικά δευτερόλεπτα, κάνε ξανά σύνδεση χρησιμοποιώντας το ίδιο Apple ID ή διαφορετικό Apple ID και δοκίμασε αν μπορείς να μπεις κανονικά στο App Store.

Διάβασε επίσης: Η κάμερα του iPhone σου δεν είναι μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες!

3. Έλεγξε την ημερομηνία και την ώρα στο iPhone σου

Πρέπει να βεβαιωθείς ότι η ημερομηνία και η ώρα στο iPhone σου ταιριάζουν με τη ζώνη ώρας στην οποία βρίσκεσαι. Μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις αυτό χρησιμοποιώντας την αυτόματη ενημέρωση της ημερομηνίας και της ώρας.

Fix: Δε λειτουργεί το App Store στο iPhone μου

Πήγαινε στα Settings > Gneral > Date & Time και έλεγξε εάν η Αυτόματη ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη ή πράσινη. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα δεδομένα και την ώρα, καθώς θα ενημερωθούν αυτόματα με βάση τη ζώνη ώρας σου. Αυτό θα διορθώσει το σφάλμα μη λειτουργίας του App Store λόγω αναντιστοιχίας ζώνης ώρας.

4. Κάνε τις απαραίτητες ενημερώσεις στο λογισμικό

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς το iPhone σου ενημερωμένο με το πιο πρόσφατο λογισμικό. Δεν περιέχει μόνο νέες δυνατότητες αλλά και διορθώσεις σφαλμάτων για ζητήματα όπως το ότι δε λειτουργεί το App Store.. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τι προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας του App Store, η ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS είναι ζωτικής σημασίας.

Για να το κάνεις πήγαινε στα Settings > General > Software Update Αν δεις κάποια νέα ενημέρωση λογισμικού στη λίστα, εγκατάστησέ την αμέσως. Στη συνέχεια, προσπάθησε ξανά να μπεις στο App Store και έλεγξε αν λειτουργεί.

Διάβασε επίσης: Fix: Ασπρόμαυρη οθόνη στο iPhone

5. Κάνε επαναφορά ρυθμίσεων

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να επαναφέρεις τις ρυθμίσεις δικτύου στο iPhone σου και να ελέγξεις εάν συνεχίζεις να μην μπορείς να κάνεις σύνδεση στο App Store. Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε στα Settings > General > Transfer or Reset iPhone.

Fix: Δε λειτουργεί το App Store στο iPhone μου

Στη συνέχεια, πάτα Reset και Reset Network Settings από το αναδυόμενο μενού για να επαναφέρεις τις ρυθμίσεις δικτύου στο iPhone σου.

6. Επανάφερε την τοποθεσία-περιοχή στη συσκευή σου

Ορισμένες εφαρμογές και λειτουργίες περιορίζονται σε ορισμένες τοποθεσίες και περιοχές. Για να το παρακάμψουν, οι άνθρωποι τείνουν να αλλάζουν τη χώρα/περιοχή των iPhone τους και να κάνουν λήψη εφαρμογών που δεν ήταν αρχικά διαθέσιμες για τη χώρα τους. Για παράδειγμα, εάν είσαι από την Ελλάδα και προσπαθείς να βρεις μια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αλλαγή της περιοχής της συσκευής στις Ηνωμένες Πολιτείες θα το έκανε δυνατό. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει τη δυσλειτουργία του App Store.

Επομένως, αν άλλαξες πρόσφατα την τοποθεσία του iPhone σε κάποια άλλη χώρα, επανάφερε την στην αρχική σου περιοχή. Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε στις Settings > General > Language & Region > Region.

Οι 6 τρόποι για να λύσεις τα προβλήματα, όταν δε λειτουργεί το App Store

Τα παραπάνω βήματα αποτελούν κάποιους βασικούς τρόπους για να λύσεις τα προβλήματα, όταν δε λειτουργεί το App Store. Είναι επίσης αυτονόητο ότι πρέπει να ελέγξεις τη σύνδεση στο ίντερνετ στο iPhone σου. Τσέκαρε δηλαδή αν λειτουργεί το Wi-fi κανονικά ή αν έχεις δεδομένα για την πλοήγηση στο ίντερνετ.

Όπως και να έχει, δεν πρέπει να ανησυχείς. Ακολουθώντας τους παραπάνω τρόπους το πρόβλημά σου θα λυθεί πάρα πολύ γρήγορα. Κα όπως είπαμε στην αρχή, αν είναι πρόβλημα με τους servers της εταιρείας, κάνε απλά λίγη υπομονή.

Διάβασε επίσης: Τι είναι τα App Clips στο iPhone – Χρήση εφαρμογών χωρίς εγκατάσταση

Tags: , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: