Νέα
1,128 προβολες

Εξελίξεις με Elon Musk: Θέλει να εξαγοράσει την Twitter

Είναι συγκλονιστικές οι εξελίξεις για τον Elon Musk. Συγκεκριμένα, ο Elon Musk έκανε μία προσφορά για να εξαγοράσει την Twitter και μάλιστα δήλωσε πως το Twitter χρήζει μία τρόπον τινά μεταμόρφωσης. Σύμφωνα με αναφορά της SEC θέλει να αγοράσει όλες τις μετοχές της Twitter για 54,2 δολάρια ανά μετοχή αποτιμώντας την εταιρεία στα 43,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειωτέον ότι ο Musk είπε ότι η προσφορά μετρητών είναι η «καλύτερη και τελική προσφορά του» προσθέτοντας ότι εάν δεν γίνει αποδεκτή θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση του ως μέτοχος στην εταιρεία.

Η επιστολή προς την Twitter

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έστειλε επιστολή προσφοράς στην εταιρεία το βράδυ της Τετάρτης. «Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω ότι μπορεί να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι κάτι βασικό για τη δημοκρατία. Ωστόσο, από τότε που έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει την κοινωνία στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία.»  Αυτά ήταν τα όσα έγραφε η επιστολή.

Η Twitter εξέδωσε μια δήλωση σήμερα (Πέμπτη 14/4) επιβεβαιώνοντας ότι έλαβε την προσφορά. Η εταιρεία είπε ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα εξετάσει προσεκτικά την πρόταση «για να καθορίσει την πορεία δράσης που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και όλων των μετόχων».

Πώς θα βρει τα χρήματα ο Elon Musk για να εξαγοράσει την Twitter;

Είναι σημαντικό να πούμε ότι ο Elon Musk αγόραζε μετοχές της εταιρείας ήδη από τον Ιανουάριο. Επίσης, υπήρξε το ενδεχόμενο να αποκτήσει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αλλά τελικά αρνήθηκε. Το σίγουρο είναι πως στην περίπτωση που ο Elon Musk εξαγοράσει τελικά την Twitter και ακολουθήσει ένα μοντέλο για την προώθηση της ελευθερίας του λόγου, δε θα είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα η εταιρεία. Παρά το ότι δεν έχει αποκαλύψει πολλά για την κίνησή σου, αποκάλυψε πως έχει προσλάβει τη Morgan Stanley από τη Wall Street ως οικονομικό του σύμβουλο για τη συναλλαγή.

Η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο είναι συνδεδεμένη με την Tesla και την SpaceX. Όμως, ο Elon Musk δε θέλει να πουλήσει τις μετοχές του στην Tesla για να μπορέσει να εξαγοράσει την Twitter. Το πιο πιθανό είναι ότι θα χρησιμοποιήσει τις μετοχές του στην Tesla ως εγγύηση, έτσι ώστε να καταφέρει να δανειστεί τα απαραίτητα χρήματα.

Φαίνεται ότι ο Elon Musk θέλει να εξαγοράσει την Twitter και θα χρησιμοποιήσει όποια μέσα διαθέτει για να το πετύχει. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το ότι η ιδιωτικοποίηση της Twitter θα μειώσει την επίβλεψη που μπορεί να ασκήσει η υπηρεσία εποπτείας επί της εταιρείας. Μένει να δούμε τι πραγματικά θα γίνει!

Διάβασε επίσης: Βγήκε η νέα εφαρμογή της Google: Μεταφορά δεδομένων από iOS σε Android

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: