Web
8,257 προβολες
1 Σχόλιο

Εργασία από το σπίτι : 5 ιδέες για να ξεκινήσεις τώρα!

Εργασία από το σπίτι

Το να μαθαίνεις καινούργια πράγματα είναι πάντα καλό. Κρατάει το μυαλό σε εγρήγορση, εμπλουτίζει τη πνευματική σου ζωή αλλά επίσης ίσως σου αποφέρει και οικονομικό όφελος κάποια στιγμή! Ειδικά αν αυτές οι νέες δεξιότητες σχετίζονται με την Εργασία από το σπίτι. Μια τάση που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει (και καλά κάνει) . Αν και οι καιροί που ζούμε είναι αρκετά δύσκολοι, και το εργασιακό τοπίο αρχίζει να μοιάζει με post apocalypt ταινία τύπου mad max, υπάρχει ελπίδα!

Η ελπίδα αυτή ακούει στο όνομα freelancing. Στο τι μπορείς να κάνεις εκεί έξω, στον αχανή κόσμο του internet και της εργασίας από το σπίτι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Τα πάντα! Το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται να διαθέτεις καμία εξειδίκευση, καμία εμπειρία και κανένα πτυχίο για να ξεκινήσεις. Υπάρχουν πάρα πολλά ΔΩΡΕΑΝ on line μαθήματα, καθώς και επί πληρωμή, που το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αφιερώσεις χρόνο! Προσοχή. Μην υποτιμάς ποτέ την αξία του χρόνου. Είναι το πολυτιμότερο αγαθό και καμιά φορά το πιο δύσκολο να βρεις.

Αν σε ενδιαφέρει να ξεκινήσεις σαν freelancer δες εδώ!

Παρακάτω παραθέτω μια λίστα με εργασίες που μπορείς να μάθει κάποιος μόνος του, on line, από το σπίτι! Το αν θα είναι δωρεάν ή όχι εξαρτάται από εσάς! Να τονίσω πως δεν έχει τόσο σημασία να μάθεις κάτι άλλα κυρίως να το χρησιμοποιήσεις. Με αυτό το τρόπο θα κατακτήσεις τη γνώση και ταυτόχρονα θα αυξήσεις την αμοιβή σου!

1. Content Marketing

To content marketing είναι επί της ουσίας η διαχείριση και δημιουργία περιεχομένου ( κείμενο ). Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να βρίσκεται σε blogs, websites, ή email campaigns. Το μόνο που χρειάζεσαι για να αναπτύξεις ένα τέτοιο περιεχόμενο είναι η δημιουργική σκέψη! Η όλη ουσία είναι η δημιουργία ελκυστικού και ποιοτικού περιεχομένου το οποίο ο χρήστης θα βρίσκει ελκυστικό άρα θα έρθει ξανά στον ιστότοπο. Είναι μια πολύ απλή ιδέα στη βάση της και ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους να ξεκινήσεις κανείς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα laptop και έμπνευση.

2. Social Media Marketing

Σε συνέχεια του προηγούμενου έρχεται το Social Media Marketing. Εστιάζεται περισσότερο στο περιεχόμενο που αφορά τα social media. Δηλαδή δημιουργείς και διαχειρίζεσαι περιεχόμενο με αποκλειστικό σκοπό την προβολή του μέσω κάποια πλατφόρμας social media. Υπάρχουν πολλά On line μαθήματα σχετικά με αυτό με μικρό κόστος αλλά μπορείς να μάθεις πάρα πολλά πράγματα και μόνος σου. Αρκεί να το ψάξεις. Σαν bonus σε αυτή την εργασία είναι πως όταν αποκτήσεις κάποια εμπειρία μπορείς να έχεις πλήρη πρόσβαση και διαχείριση σε ολόκληρο το λογαριασμό ενός πελάτη σου και όχι απλά να γράφεις το περιεχόμενό του.

3. Search Engine Optimization

Το SEO είναι μια εργασία με τεράστια απήχηση και ζήτηση στον κόσμο του internet. Το να ξέρεις ποια backlinks να βάλεις σε ένα site, ποια tag να χρησιμοποιήσεις, να διαβάσεις τα analytics και γενικότερα πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης όπως η google. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσεις τη κατάταξη ενός site και ως συνέπεια και την επισκεψιμότητά του. Αυτό που κάνεις δηλαδή είναι μια έρευνα σχετικά με το ποιες ενέργειες πρέπει να κάνεις κάποιος ώστε το site του να αξιολογηθεί καλύτερα από τις μηχανές αναζήτησης. Αν είσαι καλός με τις τεχνικές λεπτομέρειες και με την ανάλυση δεδομένων, προχώρα άφοβα. Υπάρχει άπειρη δουλειά!

4. Photo and Image Editing

Εργασία από το σπίτι

Ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα στο χώρο του internet και του freelancing. H διαφορά του με τις υπόλοιπες εργασίες είναι ότι οι άνθρωποι που θα σε προσλάβουν δεν είναι μόνο επαγγελματίες και εταιρείες. Είναι απλοί, καθημερινοί τύποι που απλά θέλουν μια μικρή βοήθεια και λίγο Photoshop σε κάποιες εικόνες ή video που έχουν. Αναπαλαίωση παλιών φωτογραφιών, αφαίρεση backround, δημιουργία εφέ και γραφικών είναι μερικές από τις κύριες δουλειές σας. Οι περισσότεροι δεν έχουν τον χρόνο για να τα κάνουν μόνοι τους και ακριβώς εκεί μπαίνεις εσύ. Προγράμματα και μαθήματα υπάρχουν πάρα πολλά και ΔΩΡΕΑΝ. Μην μπεις στο κόπο να αγοράσεις κάτι αν τώρα ξεκινάς. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα αξιοπρεπές pc και χρόνος!

5. Design and Branding

Εργασία από το σπίτι

Το θέμα του brand, δηλαδή της δημιουργίας ενός σήματος είναι μια ανερχόμενη τάση. Υπάρχει η αυξανόμενη ανάγκη ανάμεσα στους bloggers να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό σήμα για να ξεχωρίσουν και να διακρίνουν τη δουλειά τους από τους άλλους. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες εταιρείες που ενδιαφέρονται για αυτό αλλά και οι μικρές. Τα website είναι επίσης μια κατηγορία που ενδιαφέρονται για brand και ψάχνουν ανθρώπους να τους βοηθήσουν στον σχεδιασμό.

Η Εργασία από το σπίτι είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι αν πραγματικά θέλεις!

Δεν χρειάζεται να πελαγώσεις από τις αρνητικές συνθήκες στην αγορά εργασίας. Δεν χρειάζεται γενικά να εστιάζεις στα αρνητικά. Συγκεντρώσου στο να αποκτήσεις νέες ικανότητες. Δοκίμασε κάποια από αυτές που διάβασες. Δες κάποια tutorial στο youtube, διάβασε μερικούς οδηγούς και ξεκίνα! Δεν είναι εύκολο αν δεν διαθέσεις χρόνο αλλά σίγουρα είναι απλό και θα βρεις γρήγορα οδηγίες.

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

1 Σχόλιο. Leave new

 • Avatar
  Χριστίνα Σταματίου
  25 Ιουνίου 2021 13:58

  Ενδιαφέρον το άρθρο σας.
  Πάντοτε ήμουν καλή στην έκθεση στο σχολείο και γενικότερα στο γράψιμο. Έγραφα φιλοσοφικά ερωτήματα, διηγήματα, ποιήματα…
  Νομίζω ότι είμαι καλή στο γράψιμο, στη συγγραφή μικρών και έξυπνων κειμένων.
  Μου αρέσει πολύ η νέα τεχνολογία και από χρόνια και θέλω να μάθω πολλά περισσότερα !

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: