Games
4,959 προβολες

Επιστροφή χρημάτων στο Steam: Πως να πάρεις πίσω τα χρήματα σου

Επιστροφή χρημάτων στο Steam: Πως να πάρεις πίσω τα χρήματα σου

Το Steam παρέχει ένα πολύ γενναιόδωρο σύστημα για επιστροφή χρημάτων (refunds). Μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματα σου για ένα παιχνίδι που αγόρασες μέσω του Steam για οποιονδήποτε λόγο (όπως για παράδειγμα επειδή δεν λειτουργεί σωστά στο σύστημα σου ή απλά δεν σου άρεσε).

Αυτό το χαρακτηριστικό σε παρατρίνει φυσικά να αγοράζεις και να δοκιμάζεις περισσότερα παιχνίδια χωρίς να φοβάσαι για το αν θα σου αρέσουν ή όχι. Άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό που πέρασε το Steam τους τελευταίους μήνες είναι η επιλογή να παίζεις – κάποια, όχι όλα – τα demos παιχνιδιών προτού τα αγοράσεις.

Επιστροφή χρημάτων στο Steam: Πότε σου επιτρέπεται και πότε όχι

Υπάρχουν δύο βασικές απαιτήσεις για να καταφέρεις να κάνεις επιστροφή χρημάτων στο Steam: Θα πρέπει να έχεις αγοράσεις το παιχνίδι τις τελευταίες 14 ημέρες και θα πρέπει να έχεις παίξει το παιχνίδι λιγότερο από δύο ώρες.

Αν πληρείς αυτές τις απαιτήσεις, τότε η Valve υπόσχεται πως θα σου επιστρέψει τα χρήματα, για οποιονδήποτε λόγο κι αν τα θέλεις πίσω. Μπορείς να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων στο Steam ακόμη κι αν δεν πληρείς τις παραπάνω απαιτήσεις, αλλά η Valve δεν υπόσχεται πως θα σου επιστρέψει τα χρήματα.

Δεν μπορείς να ζητήσεις refund αν έχεις αγοράσει ένα παιχνίδι από κάποια άλλη πλατφόρμα και έχεις περάσει το κλειδί απλά στο Steam. Αν για παράδειγμα έχεις αγοράσει ένα παιχνίδι πιο φθηνά από το G2A και έχεις περάσει το κλειδί στο Steam, η πλατφόρμα δεν θα σου επιστρέψει τα χρήματα.

Αν ζητήσεις επιστροφή χρημάτων στο Steam για πολλά παιχνίδια ή πολλές φορές μέσα σε λίγες ημέρες, η Valve μπορεί να σου μπλοκάρει το χαρακτηριστικό και να μην έχεις στο μέλλον την ικανότητα να ζητήσεις refunds.

Τα refunds έχουν σχεδιαστεί για να χαμηλώνουν τους κινδύνους αγοράς τίτλων παιχνιδιών στο Steam – όχι για να παίρνεις δωρεάν παιχνίδια. – Valve

Η εταιρεία δεν αναφέρει στα πόσα refunds σου μπλοκάρει το χαρακτηριστικό, αλλά λογικά θα είσαι μια χαρά εφόσον δεν το κάνεις συνήθειο.

Το έξυπνο κόλπο για να παίρνεις φθηνότερα παιχνίδια στο Steam

Με αυτό το χαρακτηριστικό να είναι πλέον διαθέσιμο προς όλους τους χρήστες, η Valve σου επιτρέπει να κάνεις μια πολύ εξαιρετική κίνηση: Αν αγοράσεις ένα παιχνίδι το οποίο κοστίζει 60 ευρώ και λίγες ημέρες αργότερα η κατασκευάστρια εταιρεία του χαμηλώσει την τιμή ή το έχει σε προσφορά (ας πούμε στα 30 ευρώ), η Valve σου επιτρέπει να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων στο Steam ώστε να το αγοράσεις μετά με λιγότερα χρήματα – εφόσον δεν έχουν περάσει 14 ημέρες και δεν έχεις παίξει πάνω από 2 ώρες.

Τα χρήματα μπορούν να επιστραφούν είτε στον ίδιο λογαριασμό με τα οποία τα αγόρασες (πιστωτική/χρεωστική κάρτα, Paypal κ.α.) είτε να πάνε απευθείας στο Steam Wallet σου για να τα χρησιμοποιήσεις σε αγορά διαφορετικών παιχνιδιών στο Steam.

Πως να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων στο Steam για ένα παιχνίδι

Αν δεν έχουν περάσει 14 ημέρες από τότε που αγόρασες το παιχνίδι και έχεις παίξει λιγότερο από δύο ώρες σε αυτό, τότε μπορείς σίγουρα να πάρεις τα χρήματα σου πίσω.

Πρώτα απ’ όλα, πάνε στην σελίδα υποστήριξης του Steam. Μπορείς να μπεις στην σελίδα κάνοντας κλικ στο Help –> Steam Support μέσα από το Steam ή μπαίνοντας απευθείας από τον browser σου στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας. Αν επισκεφτείς την σελίδα από τον browser σου, θα χρειαστεί να συνδεθείς στο Steam πρώτα.

Επέλεξε το παιχνίδι που θέλεις να κάνεις refund. Αν το έπαιξες πρόσφατα, θα το δεις στην καρτέλα ‘Recent Products‘ τέρμα πάνω στην σελίδα. Αν όχι, κάνε κλικ στη καρτέλα ‘Purchases‘.

Θα δεις τη λίστα με όλα τα παιχνίδια που έχεις αγοράσει στο Steam τους τελευταίους έξι μήνες. Στην συγκεκριμένη σελίδα θα δεις επίσης όλες τις Steam κάρτες σου και αυτές που πούλησες μέσω του Steam Community Market.

Βρες το παιχνίδι που θέλεις να κάνεις refund στην λίστα και κάνε κλικ σε αυτό.

Στη συνέχεια, κάνε κλικ στην επιλογή ‘I would like a refund‘.

Στη συνέχεια το σύστημα θα σε ρωτήσει αν θέλεις βοήθεια για να φτιάξεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το παιχνίδι. Αν δεν τρέχει σωστά στο σύστημα σου, μπορείς να βρεις αρκετούς τρόπους για να το φτιάξεις προτού ζητήσεις refund. Αν δεν σου άρεσε, απλά επέλεξε το ‘I’d like to request a refund‘.

Στη συνέχεια το Steam θα ελέγξει για το αν πληρείς όλες τις απαιτήσεις για να πάρεις πίσω τα χρήματα σου. Μπορείς να επιλέξεις με ποια μέθοδο θέλεις να λάβεις τα χρήματα σου.

Αν δεν πληρείς τις απαιτήσεις για επιστροφή χρημάτων στο Steam, το σύστημα θα σε ενημερώσει αναφέροντας πως συνήθως δεν επιστρέφουν τα χρήματα πίσω, αλλά θα σου επιτρέπει να προχωρήσεις στο refund.

Στη συνέχεια θα ρωτηθείς για ποιο λόγο θέλεις να κάνεις refund το παιχνίδι. Επέλεξε έναν από τους λόγους που σου παρέχονται και γράψε ένα γρήγορο και μικρό κείμενο με τις σκέψεις σου. Ενώ δικαιούσε να πάρεις πίσω τα χρήματα σου, αυτά τα μηνύματα θα βοηθήσουν την Valve και την κατασκευάστρια εταιρεία που έφτιαξε το game.

Κάνε κλικ στο ‘Submit request‘ κουμπί για να ζητήσεις refund.

Στη συνέχεια θα λάβεις ένα email από το Steam το οποίο θα σε ενημερώνει πως το refund σου έχει υποβληθεί. Στο email γράφει πως η Valve έχει λάβει το αίτημα σου και θα σε ενημερώσει σύντομα.

Στη συνέχεια θα λάβεις ακόμα ένα email αναφέροντας πως η αγορά σου έχει γίνει refunded. Συνήθως στέλνουν τα χρήματα πίσω μέσα σε μερικές ώρες.

Ενώ το σύστημα επιστροφής χρημάτων του Steam είναι αρκετά γενναιόδωρο, είναι ακόμα περιορισμένο. Δεν μπορείς να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων στο Steam για μια αγορά που έκανες πριν από δύο χρόνια και δεν έπαιξες ποτέ το παιχνίδι που αγόρασες ή το έπαιξες λιγότερο από δύο ώρες. Αλλά ούτε και να ζητήσεις refund για ένα παιχνίδι που έπαιξες έξι ώρες προτού αντιληφθείς πως είναι χάλια.

Όταν αγοράζεις παιχνίδια στο Steam, φρόντισε πως δεν τα έχεις παίξει πάνω από δύο ώρες και δεν έχουν περάσει 14 ημέρες ώστε να μπορέσεις να πάρεις πίσω τα χρήματα σου στην περίπτωση που δεν σου αρέσουν.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: