ΔιάφοραΝέα
2,033 προβολες

Επίδομα 200 ευρώ από την Ψηφιακή Μέριμνα: Δες αν το δικαιούσαι και πώς να το πάρεις

επίδομα 200 ευρώ από την Ψηφιακή Μέριμνα

Οι μέρες που ζούμε είναι περίεργες. Πανδημία, καραντίνα, πυρκαγιές, πόλεμος στην Ουκρανία και όλα αυτά εν μέσω της οικονομικής ύφεσης, που μας ταλανίζει πόσα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο όλο ο κόσμος ψάχνει για τα επιδόματα. Το τελευταίο διάστημα όλοι κοιτούν πώς θα πάρουν το επίδομα για τη βενζίνη. Αν όμως δεν το δικαιούσαι καλύτερα να κοιτάξεις αν μπορείς να πάρεις το επίδομα 200 ευρώ από την “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ”. Στο παρακάτω άρθρο θα δεις σε ποιους απευθύνεται το voucher, που να κάνεις την αίτηση και μέχρι ποιά ημερομηνία μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Τι είναι η Ψηφιακή Μέριμνα;

Η “Ψηφιακή Μέριμνα” είναι το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε υπό την ομπρέλα των Υπουργείων της ελληνικής κυβέρνησης. Τα Υπουργεία που έχουν συντελέσει για το πρόγραμμα αυτό είναι: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ορισμένα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος λοιπόν δίνεται ένα επίδομα με τη μορφή voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως υπολογιστές, τάμπλετ κλπ.

Ποιοί είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα των 200 ευρώ;

Όλα καλά με το επίδομα, ποιοί όμως είναι οι δικαιούχοι; Παρακάτω θα δεις τις δύο μεγάλες κατηγορίες, στις οποίες αφορά το voucher των 200 ευρώ. Δες αν ανήκεις σε αυτές προκειμένου να προχωρήσεις κάνοντας την αίτηση. Οι δύο κατηγορίες είναι:

1. Οι πληγέντες από τις πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή το καλοκαίρι του 2021. Ειδικότερα, δικαιούχους αποτελούν οι οικογένειες οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 27 Ιουλίους μέχρι και 13 Αυγούστου, οι οποίες όμως έχουν παιδιά φοιτητές που σπουδάζουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας.

2. Η δεύτερη κατηγορία αφορά στους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, το επίδομα των 200 ευρώ μπορούν να λάβουν τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς να έχουν κάποια ειδικά κοινωνικά κριτήρια. Αρκεί ένας δάσκαλος ή καθηγητής να δουλεύει σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο της χώρας μας.

Πού να κάνω την αίτηση για το επίδομα;

Εφόσον, ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω δύο κατηγορίες μπορείς να κάνεις την αντίστοιχη αίτηση για να λάβεις το επίδομα για τα 200 ευρώ από το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ”.

Μπορείς να ενημερωθείς αναλυτικά του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα από την ιστοσελίδα του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα. Επίσης, την αίτηση μπορείς να την κάνεις ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr μπαίνοντας με τα στοιχεία από το taxisnet. Την αίτησή σου μπορείς να την καταχωρίσεις έως τις 8 Ιουλίου του 2022.

Μόλις ολοκληρώσεις την αίτηση και πάρεις την έγκριση για το επίδομα, θα λάβεις τις σχετικές πληροφορίες τόσο από την ηλεκτρονική πλατφόρμα όσο και με γραπτό μήνυμα στο κινητό σου.

Σημειωτέον ότι αν όλα πάνα καλά και πάρεις το επίδομα, πρέπει να εξαργυρώσεις το voucher μέχρι τις αρχές Φθινοπώρου. Ειδικότερα, το voucher μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αγοράζοντας τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θέλεις. Να πούμε ωστόσο, ότι οι προμηθευτές με τα τεχνολογικά προϊόντα είναι συγκεκριμένοι. Όσοι δηλαδή επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ.

Διάβασε επίσης: Πως βγαζω κωδικους TAXISnet

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: