Διάφορα
3,817 προβολες

Εναλλακτικές λύσεις TikTok – Δοκιμάστε τις 6 καλύτερες

tiktok alternative apps

Εάν δεν είσαι σίγουρος για τη χρήση του TikTok, αλλά απολαμβάνεις τα βίντεο της εφαρμογής, υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις.

Το TikTok δεν είναι το αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο όλων. Σε τελική ανάλυση, έχει επικριθεί έντονα για πιθανά ζητήματα απορρήτου και έχει ακόμη αντιμετωπίσει απαγορεύσεις σε πολλές διαφορετικές χώρες.

Αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς το TikTok, αλλά θέλεις να αποφύγεις όλο το “δράμα” και τη διαμάχη που συνοδεύει την εφαρμογή, ίσως θελήσεις να δοκιμάσεις μια άλλη εφαρμογή. Οι ακόλουθες εναλλακτικές λύσεις του TikTok είναι εφαρμογές βίντεο μικρής διάρκειας που θα σε διασκεδάσουν όσο και το TikTok.

1. Triller

Το Triller έχει κυκλοφορήσει για ελάχιστα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το TikTok, καθώς λανσαρίστηκε το 2015. Η εφαρμογή αποτελεί τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της εφαρμογής.

Η εφαρμογή σου επιτρέπει να προηγηθείς μέσα σε έναν ατελείωτο αριθμό βίντεο σύντομης μορφής, όπως το TikTok. Μπορείς να περιμένεις να δεις όλα τα είδη περιεχομένου, από προκλήσεις εντός εφαρμογής, χορό, κωμικά κλιπ και αξιολάτρευτα βίντεο κατοικίδιων ζώων.

Το Triller διαθέτει επίσης μια τεράστια βιβλιοθήκη μουσικής γεμάτη με πάνω από ένα εκατομμύριο δημοφιλή τραγούδια. Όπως μπορείς να καταλάβεις από τη μεγάλη μουσική συλλογή του, το Triller εστιάζει στη μουσική. Καλλιτέχνες υψηλού επίπεδου όπως οι Justin Bieber, Chance the Rapper, Eminem και Rita Ora έχουν στραφεί ακόμη και στο Triller για να δημιουργήσουν μουσικά βίντεο.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης έναν αλγόριθμο αυτόματης επεξεργασίας για τα βίντεό σου, καθώς και πάνω από 100 φίλτρα για να αλλάξεις την εμφάνισή σου. Και αν δεν είσαι σίγουρος για το πώς να δημιουργήσεις ένα βίντεο, το Triller διαθέτει πολλά βίντεο για να βοηθήσει τους νέους χρήστες.

Λήψη: Triller για iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

2. Likee

Η εφαρμογή Likee είναι μια άλλη εξαιρετική εναλλακτική λύση για το TikTok. Αν και διαθέτει διεπαφή τύπου TikTok, έχει αρκετά χαρακτηριστικά που την καθιστούν μοναδική.

Πρώτα απ ‘όλα, το Likee διαθέτει πολλά αυτοκόλλητα, φίλτρα και εφέ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να προσαρμόσεις τα βίντεό σου. Μπορείς ακόμη και να χρησιμοποιήσεις το ενσωματωμένο εφέ ανταλλαγής προσώπου, να εφαρμόσεις εικονικό μακιγιάζ, να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου στην οθόνη και να μετατρέψεις τον εαυτό σου σε χαρακτήρα κόμικ.

Η εφαρμογή δίνει έμφαση στο ζωντανό περιεχόμενο επίσης. Η καρτέλα Ζωντανά δείχνει βίντεο που εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο, δίνοντάς σου ένα διάλειμμα από την παρακολούθηση προηχογραφημένων σύντομων βίντεο. Η λειτουργία ζωντανής ροής επιτρέπει επίσης στον χρήστη να παλεύει δίπλα-δίπλα, προσθέτοντας μια διασκεδαστική πινελιά στο ζωντανό περιεχόμενο.

Το Likee χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο προτάσεων για την επιμέλεια περιεχομένου στην καθημερινή σου ροή. Η εφαρμογή μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλο κοινό όσο το TikTok, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει μια ποικιλία δημιουργικών και διασκεδαστικών βίντεο στην πλατφόρμα της.

Λήψη: Likee για iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

3. Dubsmash

Εάν ανήκεις σε εκείνους που εγκατέλειψαν το TikTok, θα εκτιμήσεις την “καθαρή” διεπαφή χρήστη και την ευκολία χρήσης του Dubsmash. Η διεπαφή της μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του TikTok – η εφαρμογή σου παρουσιάζει πέντε καρτέλες στο κάτω μέρος της οθόνης και διαθέτει επίσης κοινωνικά κουμπιά στη δεξιά πλευρά κάθε βίντεο.

Στην καρτέλα Ροή, μπορείς να περιηγηθείς σε προτεινόμενα βίντεο, καθώς και βίντεο από χρήστες που ακολουθείς. Η σελίδα Εξερεύνηση είναι γεμάτη με τάσεις χρηστών και hashtag, επιτρέποντάς σου να παρακολουθείς το πιο δημοφιλές περιεχόμενο.

Όπως το TikTok, μπορείς να καταγράψεις ντουέτα, να προσθέσεις εφέ και φίλτρα στα βίντεό σου, καθώς και να αποκτήσεις πρόσβαση σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη μουσικής. Η πλατφόρμα σου επιτρέπει επίσης να μοιράζεσαι τα βίντεο Dubsmash σου στο YouTube, το Snapchat, το Instagram, το Facebook, το TikTok και το Twitter, ώστε να μπορείς να αυξήσεις την παρακολούθηση σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Το Dubsmash ξεχωρίζει ανάμεσα στις εναλλακτικές λύσεις για το TikTok.

Λήψη: Dubsmash για iOS | Android (δωρεάν)

4. Funimate

Το Funimate είναι ένας κόμβος για όλα τα είδη σύντομων βίντεο. Η εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσεις μεταβάσεις, να δημιουργήσεις τα δικά σου εφέ και να προσθέσεις διασκεδαστικά emoji, αυτοκόλλητα και κείμενο στα βίντεό σου. Το Funimate έρχεται γεμάτο με πάνω από 100 εφέ που μπορείς να δοκιμάσεις.

Διαθέτει επίσης ένα πιο περίπλοκο σύστημα επεξεργασίας βίντεο σε σύγκριση με το TikTok. Όχι μόνο επιτρέπει την επεξεργασία σε πολλαπλά επίπεδα, αλλά σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να συγχωνεύσεις βίντεο, να προσθέσεις αργή κίνηση και να προσθέσεις μερικά animations.

Το Funimate διαθέτει επίσης μια αρκετά μεγάλη συλλογή μουσικής που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα βίντεό σου. Επιπλέον, μπορείς να συμμετέχεις σε προκλήσεις εντός της εφαρμογής, καθώς και να μοιράζεσαι το περιεχόμενό σου σε TikTok, Instagram, Facebook και YouTube.

Λήψη: Funimate για iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

5. Instagram Reels

Το Instagram Reels είναι το Instagram του TikTok. Σε αυτή την εφαρμογή, στη σελίδα Εξερεύνηση μπορείς να αναγνωρίσεις τα κλιπς του Reels αναζητώντας την ετικέτα “Reels” στη γωνία. Μόλις κάνεις κλικ σε ένα, μπορείς να συνεχίσεις την πλοήγηση για να παρακολουθήσεις σχετικά κλιπ.

Το Reels σου επιτρέπει να εγγράψεις βίντεο για έως και 15 δευτερόλεπτα. Μπορείς να επιλέξεις από μια τεράστια βιβλιοθήκη τραγουδιών για προσθήκη στα βίντεό σου και μπορείς επίσης να ενσωματώσεις μια ποικιλία εφέ, αυτοκόλλητα και φίλτρα. Το Reels δεν διαθέτει εκτεταμένα εργαλεία επεξεργασίας, αλλά η λειτουργία του σου δίνει τη δυνατότητα να κόβεις κλιπ, καθώς και να επιβραδύνεις ή να επιταχύνεις το βίντεό σου.

Εάν έχεις ήδη μια αξιοπρεπή ποσότητα λογαριασμών που ακολουθείτε στο Instagram, δεν είναι κακό να δοκιμάσεις το Reels. Σε τελική ανάλυση, γιατί πρέπει να ξεκινήσεις ξανά από το TikTok ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας, όταν μπορείς να δημιουργήσεις σύντομα βίντεο χρησιμοποιώντας το Instagram Reels;

Λήψη: Instagram για iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

6. Byte

Αν εξακολουθεί να σου αρέσει να βρίσκεις και να παρακολουθείς παλιά Vines, ίσως σου αρέσει το Byte. Αυτή η εφαρμογή προέρχεται από τους συνδημιουργούς του Vine και προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για το TikTok.

Όπως και η προηγούμενη εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας (Vine), το Byte επιτρέπει μόνο βίντεο διάρκειας έως έξι δευτερολέπτων. Αυτά τα βίντεο αναπαράγονται στη συνέχεια, παρέχοντας ώρες ψυχαγωγίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Byte είναι πολύ απλό. Δεν περιστρέφεται γύρω από μουσική όπως το TikTok και οι περισσότερες άλλες εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα. Αντ ‘αυτού, το Byte βασίζεται στα σχόλια των δημιουργών του για να κάνει τα βίντεο μικρής διάρκειας διασκεδαστικά στην παρακολούθηση. Η εφαρμογή επίσης δεν διαθέτει πολυτελή εργαλεία επεξεργασίας κειμένου και επίσης δεν σου επιτρέπει να προσθέσεις αυτοκόλλητα στα βίντεό σου.

Στην καρτέλα Εξερεύνηση, μπορείς να δεις διαφορετικές ετικέτες στις οποίες εμπίπτουν τα βίντεο Byte. Από τα “/memes” έως τα “/perfectloops”, το Byte έχει κάτι για όλους.

Λήψη: Byte για iOS | Android (δωρεάν)

Συμπερασματικά για το TikTok

Παρόλο που η εφαρμογή TikTok έχει συνάψει συμφωνία με την εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, την Oracle, εξακολουθεί να μην υπάρχει βεβαιότητα για το αν αυτή η συμφωνία θα βελτιώσει την ασφάλεια των χρηστών στην εφαρμογή.

Στο τέλος, το TikTok πρέπει ακόμη να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ίσως είναι καλύτερο να διατηρήσεις μια από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις του TikTok προς το παρόν.

Tags: ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: