Desktop ToolsΔωρεάν προγράμματα
6,603 προβολες

Email Clients – Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για έλεγχο emails

Email Clients - Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για έλεγχο emails

Με γνωστές webmail υπηρεσίες όπως το Gmail και το Outlook, το να εγκαταστήσεις email clients στον υπολογιστή σου ώστε να έχεις πρόσβαση στον email λογαριασμό σου και να διαχειρίζεσαι offline όλα τα emails σου είναι υπόθεση μόλις μερικών λεπτών.

Αν είσαι κάτοχος αρκετών email λογαριασμών – όπως οι περισσότεροι μας άλλωστε – τότε ψάχνοντας και βρίσκοντας τους καλύτερους email clients θα σε βοηθήσει ώστε να διαχειρίζεσαι όλα τα emails σου (ακόμη κι αν είναι από διαφορετικές webmail υπηρεσίες) από ένα μόλις πρόγραμμα.

Ένας καλός email client θα πρέπει να σου παρέχει χαρακτηριστικά όπως κρυπτογράφηση, συγχρονισμό με τα ημερολόγια του υπολογιστή σου, RSS feeds και, φυσικά, VoIP εφαρμογές.

Οι email clients μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν όλα τα emails σου στον υπολογιστή, έτσι ώστε να μπορείς να τα διαχειρίζεσαι ακόμα και όταν βρίσκεσαι εκτός σύνδεσης. Θα πρέπει επίσης να παρέχουν την επιλογή να κρατάς αντίγραφα ασφαλείας.

Οι καλύτεροι δωρεάν email clients

Παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους δωρεάν email clients για το 2017.

1. eM Client

eM Client

Ο eM Client βρίσκεται στον χώρο για περίπου 10 χρόνια τώρα με τους προγραμματιστές και την ομάδα πίσω από αυτό να έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με όλα τα χαρακτηριστικά που παρέχει στους χρήστες του. Σύμφωνα με αρκετές κριτικές, ο eM Client είναι ο καλύτερος Windows email client που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Η δωρεάν έκδοση του είναι περιορισμένη επιτρέποντας στους χρήστες να προσθέσουν μόλις δύο email λογαριασμούς, αλλά η επί πληρωμής έκδοση του παρέχει πολλά περισσότερα.

Το eM Client υποστηρίζει το Gmail, το Exchange, το iCloud και το Outlook, παρέχει touch controls, γρήγορη αναζήτηση και συγχρονίζεται εύκολα και γρήγορα με όλα τα ημερολόγια και τις επαφές. Παρέχει επίσης και ενσωματωμένη συνομιλία για να μιλάς με τις επαφές σου από το Jabber ή το Google Chat, ενώ καθιστά καλή εναλλακτική του Outlook.

2. Mailbird Lite

Mailbird Lite

Το Mailbird Lite δεν είναι απλά άλλος ένας email clinet – είναι μια ολόκληρη πλατφόρμα επικοινωνιών στην οποία μπορείς να οργανώσεις, να συνομιλήσεις, να κάνεις συγχρονισμό αρχείων και να δουλέψεις ομαδικά με άλλους χρήστες.

Μόλις κατεβάσεις και εγκαταστήσεις το Mailbird Lite θα σου δοθούν 30 ημέρες δοκιμαστικής έκδοσης για την Pro έκδοση του, η οποία μετά από ένα μήνα θα χάσει τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά της και θα σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς μόνο όσα παρέχει η Lite έκδοση του προγράμματος.

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν την Lite έκδοση δεν θα έχουν χαρακτηριστικά όπως το speed reading, το email znoozing και τις γρήγορες προεπισκοπήσεις των αρχείων από τα emails τους – παρόλα αυτά το Mailbird Lite είναι καταπληκτική επιλογή.

Η εγκατάσταση και η προσθήκη των emails είναι αρκετά απλή: απλά πρόσθεσε την email διεύθυνση σου [κάνε σύνδεση] στο Mailbird Lite κι αυτό θα ανιχνεύσει αυτόματα αν είναι POP ή IMAP και θα ξεκινήσει αυτόματα να συγχρονίζει όλα τα emails σου. Σου επιτρέπει να κάνεις σύνδεση μέσω του Facebook για να προσθέσει όλες τις φωτογραφίες των φίλων σου, καθώς επίσης και με το Whatsapp, το Google Celendar, το Moo.do και την εφαρμογή Asana.

3. Claws Mail

Claws Mail

Το Claws Mail δεν είναι δύσκολο στη καθημερινή χρήση, ωστόσο προτείνεται να το χρησιμοποιούν πιο εξειδικευμένοι χρήστες οι οποίοι επιθυμούν να ορίσουν μόνοι τους όλα τα φίλτρα emals.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους email clients που έχουμε προσθέσει στη λίστα, το Claws Mail απαιτεί από τον χρήστη να προσθέσει χειροκίνητα όλες τις ρυθμίσεις POP3/IMAP από κάθε email λογαριασμό που προσθέτει. Αν χρησιμοποιείς το Gmail, θα χρειαστεί επίσης να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις του Google λογαριασμού σου και να παρέχεις στον client πρόσβαση.

Επίσης, ο Claws Mail δεν σου επιτρέπει να στέλνεις HTML μηνύματα – παρέχει μόνο plaintext επιλογή – αλλά ο επεξεργαστής κειμένου του είναι σχετικά καλός. Αυτός θα μπορούσε να είναι για να κρατάει την απίστευτη ταχύτητα του υψηλή, ενώ έχει και πολύ καλή αναζήτηση.

Δεν είναι και ο ομορφότερος email client, αλλά το Claws είναι μια καταπληκτική δωρεάν επιλογή για όσους προτιμούν έναν γρήγορο email client με πολλές επιλογές.

4. Opera Mail

Opera Mail

Οι προγραμματιστές του Opera πάντα πίστευαν πως το κλειδί για έναν επιτυχημένο browser βρίσκεται στα emails – και έτσι δημιούργησαν τον Opera Mail, έναν εντελώς δωρεάν email client.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του παρέχουν στους χρήστες του templates μηνυμάτων – κυρίως για επαγγελματική χρήση – φίλτρα μηνυμάτων και αρκετές επιλογές μορφοποίησης.

Ο client παρέχει επίσης την επιλογή για την ενσωμάτωση RSS feeds, κάνοντας τον πολύ καλή εναλλακτική έναντι του Digg Reader και του Feedly.

5. Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird

Όπως και ο Firefox, έτσι και ο δωρεάν Thunderbird έχει δημιουργηθεί από την Mozilla Foundation. Όπως γίνεται και με τον browser, έτσι και με τον email client οι χρήστες έχουν την ικανότητα να εγκαταστήσουν add-ons από τρίτους για να επεκτείνουν τα χαρακτηριστικά και τις επιλογές.

Μερικά από τα καταπληκτικά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που παρέχει είναι η ικανότητα να στείλεις αρχεία τα οποία είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος για άλλες webmail υπηρεσίες και η επιλογή να διαβάζεις RSS feeds δίπλα από τα emails σου.

Η εγκατάσταση του προγράμματος και η προσθήκη των emails είναι αρκετά απλή: απλά κάνε σύνδεση στον Gmail, Outlook κ.τ.λ. λογαριασμό σου και ο client θα συγχρονίσει αυτόματα όλα τα emails σου και τις ρυθμίσεις.

6. Nylas Mail

Nylas Mail

Το Nylas Mail είναι ένας υπέροχος μινιμαλιστικός email client ο οποίος παρέχει δωρεάν και επί πληρωμής εκδόσεις και στοχεύει στην ταχύτητα, τον σχεδιασμό και την ασφάλεια. Είναι ένας ανοιχτού κώδικα email client, αλλά αποθηκεύει όλα τα emails και τους κωδικούς των λογαριασμών σου στους servers του nylas.com και όχι στον υπολογιστή σου, κάτι το οποίο θα χρειαστεί να λάβεις υπόψη προτού χρησιμοποιήσεις τον συγκεκριμένο client.

Με τη δωρεάν έκδοση του Nylas Mail οι χρήστες έχουν την ικανότητα να προσθέσουν έως και 10 email λογαριασμούς (Gmail ή IMAP) και να επιλέξουν ένα από τα δύο themes που παρέχονται. Στον email client θα βρεις επίσης και plugins τα οποία μπορείς να ενεργοποιήσεις (είναι, ωστόσο, ενεργοποιημένα εξ ‘αρχής) για να βλέπεις τη δραστηριότητα των emails σου, να έχεις περισσότερα emoji, μετάφραση, γρήγορες απαντήσεις και πολλά ακόμα.

Η ταχύτητα και ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός του τον κάνουν άξιο για καθημερινή χρήση, ενώ παρέχεται για Windows, macOS και Linux. Αξίζει επίσης να ενημερώσουμε πως πριν από λίγο καιρό ο Nylas Mail έλαβε μια μεγάλη ενημέρωση η οποία παρέχει καλύτερο σχεδιασμό και περισσότερα νέα χαρακτηριστικά.

Email Clients – Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές

Αυτές οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για τους χρήστες με Windows 10, ενώ κάποιες από αυτές πιθανώς να λειτουργούν ακόμη και στα Windows 8 και 8.1. Όσες από τις παρακάτω εφαρμογές είναι UWP, τότε λειτουργούν και στα Windows 10 Mobile αλλά και σε Xbox.

1. Microsoft Mail

Windows Mail App

Το Microsoft Mail έρχεται προ-εγκατεστημένο με κάθε υπολογιστή, laptop ή smartphone το οποίο τρέχει Windows 8.1 ή Windows 10. Από τον συγκεκριμένο email client μπορείς να προσθέσεις όσους email λογαριασμούς επιθυμείς εντελώς δωρεάν από τις πιο γνωστές webmail υπηρεσίες (Gmail, Outlook, Yahoo! Mail, POP3, IMAP κ.α.).

Παρέχει επίσης επιπλέον ρυθμίσεις για τον έλεγχο νέων emails (συνεχώς, κάθε 30 λεπτά, κάθε μια ώρα και πάει λέγοντας), σου επιτρέπει να αλλάξεις την background φωτογραφία, συγχρονίζει τις επαφές και τα ημερολόγια σου και σε ειδοποιεί για κάθε νέο email μέσω των Windows ειδοποιήσεων.

Το Microsoft Mail (ή Windows Mail αν προτιμάς) μπορεί σίγουρα να αποδειχτεί ένας άξιος αντικαταστάτης πολλών άλλων email clients, καθώς είναι γρήγορος, αξιόπιστος και εντελώς δωρεάν.

Εσύ ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος email client και γιατί; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: