ΔιάφοραΝέα
1,310 προβολες

Εισιτήρια στη Ryanair: Θα ανέβουν τελικά οι τιμές στα αεροπορικά ή θα πέσουν;

εισιτήρια Ryanair

Όπως είναι φυσικό, πάρα πολλές εταιρείες, μικρές και μεγάλες, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της όλης κατάστασης με τον κορωνοϊό και τα lockdowns. Σε αυτές τις εταιρείες συγκαταλέγονται προφανώς και οι αεροπορικές. Ήδη σε προηγούμενο άρθρο έχουμε μιλήσει για την Easyjet και τη μείωση των θέσεων στα αεροσκάφη της λόγω προβλημάτων με το πλήρωμα. Τι θα γίνει όμως με την ιρλανδική εταιρεία Ryanair; Θα ανέβουν οι τιμές στα εισιτήρια της Ryanair η θα πέσουν;

Η οικονομική ζημία της Ryanair λόγω της πανδημίας και οι περικοπές στους μισθούς

Η πανδημία σύμφωνα με αναφορές στοίχισε πάρα πολύ στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, την οποία όλοι έχουμε προτιμήσει κάποια στιγμή για το ταξίδι μας. Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει ότι υπέστη ζημία ύψους 355 εκατομμύρια ευρώ λόγω της όλης κατάστασης με τον Covid-19. Βέβαια, η οικονομική ζημία της εταιρείας ήταν μικρότερη από αυτήν του προηγούμενου έτους. Αλλά και πάλι η Ryanair ισχυρίζεται ότι σε αυτό πλαίσιο δεν μπορεί να είναι κερδοφόρα.

Συν τοις άλλοις, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει και αυτός τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τις αεροπορικές. Συγκεκριμένα, λόγω του πολέμου παρατηρείται αύξηση του πετρελαίου και γενικότερα των καυσίμων. Αυτό, όπως είναι λογικό, στοιχίζει στις αεροπορικές, όπως η Ryan.

Σημειωτέον ότι η Ryanair λόγω της οικονομικής ζημίας που υπέστη εν μέσω πανδημίας προχώρησε σε περικοπές αναφορικά με τους μισθούς του προσωπικού της. Όπως υπογραμμίζει η ίδια η εταιρεία, προέβη σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να μη μειώσει το προσωπικό της απολύοντας τους εργαζομένους της.

Οι τιμές στα εισιτήρια της Ryanair για το καλοκαίρι του 2022

Παρά το ότι δεν έχουμε “ξεμπερδέψει” από τον κορωνοϊό, τα πράγματα (αν εξαιρέσουμε τη Σανγκάη) είναι σαφώς καλύτερα. Αυτό αναμενόμενα αυξάνει και την επιθυμία των πολιτών στην Ευρώπη για ταξίδια το φετινό καλοκαίρι. Αυξάνεται δηλαδή η ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ryanair, για να μπορέσει να ανακάμψει και να καταστεί κερδοφόρα μετά τις οικονομικές ζημίες που υπέστη λόγω της καραντίνας, θα ανεβάσει τις τιμές στα εισιτήρια. Ειδικότερα, σύμφωνα με αναφορές οι τιμές στα εισιτήρια θα αυξηθούν κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό. Η αύξηση δηλαδή στις τιμές των εισιτηρίων μπορεί να φτάσει και το 9%.

Παράλληλα, για να μπορέσει να ανακάμψει και να αντεπεξέλθει στην τεράστια ζήτηση, η Ryanair θα αυξήσει τις θέσεις των επιβατών σε ορισμένα αεροσκάφη της.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα ανέβουν πολύ κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού. Βέβαια, αναμένεται να πέσουν πάλι και να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα τη χειμερινή περίοδο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ακόμα σίγουροι για τίποτα.

Ίσως να κοιτάξουμε τις εναλλακτικές μας. Με όλη αυτήν την κατάσταση θα καταλήξουμε φέτος το καλοκαίρι να αφουγκραζόμαστε τη φράση “Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει”.

Διάβασε επίσης: Επίδομα 200 ευρώ από την Ψηφιακή Μέριμνα: Δες αν το δικαιούσαι και πώς να το πάρεις

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: