Διάφορα
3,557 προβολες

Οι top 5 πλατφόρμες για εικονική γη στο Metaverse

Σίγουρα έχεις ακούσει για το metaverse, καθώς γίνεται συνέχεια λόγος περί αυτού στα social media. Με λίγα λόγια το metaverse αποτελεί την προσπάθεια ενσωμάτωσης του ψηφιακού στον πραγματικό κόσμο. Ίσως αλλάξει δραματικά τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας μας στον τομέα των επιχειρήσεων, των εκπαιδευτικών συστημάτων, της ιατρικής, ακόμα και του στρατού. Θα μπορούσε επίσης να φέρει μία επανάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομική ισχύ. Το θέμα είναι να καταλάβουμε πώς λειτουργεί η εικονική γη στο metaverse.

Γενικότερα, η εικονική ακίνητη περιουσία είναι ένας κλάδος που ανθεί, καθώς η κατοχή εικονικής γης αποτελεί πλέον μία τεράστια επένδυση. Το πρόβλημα είναι ότι για να ξεκινήσεις να επενδύεις σε εικονική γη στο metaverse χρειάζεσαι πάρα πολλά χρήματα. Παρά ταύτα, ίσως αξίζει να σκεφτείς να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο, διότι μπορεί να σου αποφέρει πολλά χρήματα στο μέλλον. Όμως, τι είναι ακριβώς η εικονική γη και γιατί ξοδεύουν τόσα χρήματα οι επενδυτές για να την αγοράσουν;

Τι είναι η εικονική γη;

Τα “virtual lands” είναι ψηφιακοί χώροι που μπορείς να αγοράσεις, να πουλήσεις, να χτίσεις και να εξερευνήσεις σε έναν εικονικό κόσμο. Πολλές πλατφόρμες και παιχνίδια blockchain όπως το Axie Infinity, το Decentraland και το The SandBox πούλησαν το μεγαλύτερο μέρος της ψηφιακής γης τους σε τεράστιες εταιρείες.

Οι ίδιες οι εταιρείες δε χρειάζεται να προσλάβουν αρχιτέκτονες για να σχεδιάσουν ένα κτίριο κάποιου είδους ή έναν προγραμματιστή 3D παιχνιδιών για να τους το κατασκευάσει. Μπορεί να είναι οτιδήποτε επιθυμούν, ένα εικονικό εμπορικό κέντρο, ένα λούνα παρκ ή ακόμα και ένα γήπεδο. Υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες, και σε αντίθεση με τις δομές της πραγματικής ζωής, μπορούν να δημιουργήσουν όποια σχέδια επιθυμούν χωρίς την παρεμπόδιση των νόμων της φυσικής.

Η εικονική γη μπορεί επίσης να ενσωματώσει τις υπάρχουσες τεχνολογίες VR και AR για να επιτρέψει μια πιο καθηλωτική και ρεαλιστική εμπειρία στους χρήστες της. Αυτό θα μπορούσε να φέρει ένα νέο είδος ψυχαγωγίας που κάποτε πιστεύαμε ότι είναι εφικτό μόνο στις ταινίες.

Οι top 5 πλατφόρμες για εικονική γη στο Metaverse

Υπάρχουν δεκάδες πλατφόρμες και παιχνίδια που προσφέρουν την εικονική γη τους προς πώληση. Σίγουρα όλο αυτό έχει να κάνει και με το hype που υπάρχει πίσω από τα NFTs. Υπάρχουν βέβαια και κάποια πολλά υποσχόμενα projects που έχουν στόχο να προσδώσουν αξία σε αυτήν την κοινότητα. Παρακάτω λοιπόν θα δεις τις 5 καλύτερες πλατφόρμες εικονικής γης.

Διάβασε επίσης: Τι είναι τελικά τα NFTs;

1.Decentraland

Το Decentraland είναι μια πλατφόρμα που υποστηρίζει NFT που θα βρεις ως “Land tokens”. Οι παίκτες μπορούν να κατέχουν εικονικές εκτάσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν μια εμπειρία παιχνιδιού, να διοργανώσουν ειδικές εκδηλώσεις, ακόμη και να νοικιάσουν τις εκτάσεις αυτές.

Επίσης, το Decentraland έχει ενσωματωμένο έναν μηχανισμό, με τον οποίο οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικά σχέδια κτιρίων και επίπλων ακόμη και χωρίς να έχουν γνώση σχετικά με την κωδικοποίηση και τον προγραμματισμό. Μάλιστα, το πιο ακριβό ψηφιακό οικόπεδο της Decentraland που πουλήθηκε ποτέ ήταν 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

2.The Sandbox

Το The Sandbox έχει επίσης πολλές εκτάσεις εικονικής γης, τις οποίες οι παίκτες και οι επενδυτές μπορούν να κατέχουν και να έχουν έσοδα. Το Sandbox αποτελείται από 166.464 εκτάσεις συνολικά και οι ιδιοκτήτες γης μπορούν να αγοράσουν πολλά οικόπεδα για να σχηματίσουν ολόκληρες περιοχές.

Αρκετές εταιρείες η όπως η Safari, η OpenSea και η πιο πρόσφατη, η Gucci, έχουν επενδύσει σε πολλές εκτάσεις για να εδραιωθούν στο metaverse.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, το παιχνίδι Sandbox έκανε ρεκόρ πωλήσεων όταν η Republic Realm αγόρασε ένα εικονικό οικόπεδο έναντι 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το το πιο ακριβό οικόπεδο metaverse που πουλήθηκε ποτέ!

3.Axie Infinity

Το Axie Infinity αξίζει να είναι σε αυτό το top 5, διότι έκανε γνωστά τα “play-to-earn mechanics” και τα όσα ακούμε περί blockchain στο metaverse. Τα εικονικά οικόπεδα του Axie Infinity θα τα βρεις ως Terra και ανέρχονται σε 90.601.

Αυτές οι εκτάσεις εικονικής γης αναβαθμίζονται και ταξινομούνται ανάλογα με τη σπανιότητά τους σε 7 επίπεδα. Η σπανιότητα του κάθε εικονικού επιπέδου είναι που το καθιστά πολύτιμο. Για παράδειγμα, το Genesis λόγω της σπανιότητάς του (υπάρχουν μόνο 220) σύμφωνα με αναφορές πουλήθηκε για 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

4.Aavegotchi

Το Aavegotchi είναι ένα παιχνίδι με NFT που βασίζεται στο blockchain Ethereum. Οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν και να αναπτύξουν avatars που μοιάζουν με φαντάσματα και ονομάζονται Aavegotchis. Οι παίκτες μπορούν επίσης να τα χρησιμοποιήσουν για να εξερευνήσουν και να αλληλεπιδράσουν στο metaverse, που αναφέρεται ως Gotchiverse. Το Gotchiverse χωρίζεται σε μια συνολική περιορισμένη προσφορά 16.000 εκτάσεων εικονικής γης που ονομάζονται Realms. Όλο αυτό το σύστημα λειτουργεί όπως ένας κουμπαράς. Μάλιστα, έχεις τη δυνατότητα να ρευστοποιήσεις την επένδυσή σου.

5.Bit.Country

Το Bit.Country είναι μια metaverse πλατφόρμα που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις τη δική σου κοινότητα για μία μοναδική εμπειρία παιχνιδιού. Επίσης, το Bit.Country σου επιτρέπει επίσης να δημιουργήσεις και να ενσωματώσεις το δικό σου νόμισμά εντός του παιχνιδιού.

Εκτός από την τρισδιάστατη πλατφόρμα, το Bit.Country έχει επίσης τα δισδιάστατα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter ή το Instagram. Μπορείς επίσης να συλλέξεις NFTs και να τα ανταλλάξεις στο Bit. Το Bit.Country έχει περιορισμένο αριθμό 100.000 εκτάσεων εικονικής γης που μπορούν να χωριστούν σε 100 διαφορετικές μονάδες.

Μεγάλες εταιρείες αγοράζουν εικονική γη στο Metaverse

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, η Samsung, έκανε το ντεμπούτο της στο metaverse ανοίγοντας το κατάστημά της στην Decentraland. Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει ένα αντίγραφο του εμβληματικού καταστήματός της που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και οι άνθρωποι μπορούν να το επισκεφτούν μέσω της πλατφόρμας της Decentraland.

Επιπλέον, η Nike και η Adidas, δύο γιγάντιες μάρκες αθλητικών παπουτσιών, έκαναν επίσης μεγάλο πάταγο στο metaverse. Και οι δύο μάρκες έχουν κάνει συμφωνίες και έχουν δημιουργήσει τα δικά τους συλλεκτικά NFT. Και μόλις πρόσφατα, το Sandbox αποκάλυψε ότι η Adidas αγόρασε εικονική γη στην πλατφόρμα της.

Η Nike έχει και αυτή την εικονική της γη. Συνεργάστηκε με τη Roblox και άνοιξε τη την εικονική γη της που ονομάζεται NIKELAND. Είναι πλέον διαθέσιμη για τους παίκτες Roblox να την επισκεφτούν, να παίξουν παιχνίδια και να δουν τα προϊόντα της.

Τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια άραγε;

Αφιέρωσε λίγο χρόνο και σκέψου τις μεγάλες εταιρείες που έχουν ήδη επενδύσει σε εικονική γη στο metaverse. Τι πιστεύεις ότι θα ακολουθήσει;

Η μετάβαση της επιχείρησής στο διαδίκτυο, παρέχει αμέτρητες δυνατότητες για τη δημιουργία ψηφιακών εμπειριών που μπορούν να αποκομίσουν έσοδα. Ως εκ τούτου, οι ευκαιρίες θα αυξηθούν άμεσα ανάλογα με την επιτυχία τους.

Γενικά, η δημοτικότητα της εικονικής γης εξαπλώνεται αστραπιαία και οι πωλήσεις γης κυριαρχούν επί του παρόντος στο σύνολο των πωλήσεων NFT. Οι επενδυτές τρελαίνονται για τέτοιου είδους επενδύσεις. Μήπως αξίζει να ψαχτείς και να κάνεις τις ανάλογες κινήσεις; Κανείς δε γνωρίζει με σιγουριά τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια!

Διάβασε επίσης: «Metaverse για παιδιά»

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: