Δωρεάν εφαρμογές
12,022 προβολες

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android

σύνδεση κινητού με υπολογιστή

Εάν χρησιμοποιείς και εσύ αρκετά το κινητό σου τηλέφωνο τότε πολύ πιθανόν να χρειαστείς μια εφαρμογή που σου επιτρέπει την σύνδεσή του με τον υπολογιστή σου. Σήμερα συγκεντρώσαμε τις καλύτερες εφαρμογές για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες αφού σου επιτρέπουν την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για φωτογραφίες και βίντεο, την εξαγωγή δεδομένων και αρχείων για απελευθέρωση χώρου στην συσκευή καθώς και για έλεγχο των κλήσεων και των μηνυμάτων σου στον υπολογιστή σου. Όποιος και αν είναι ο λόγος, οι εφαρμογές android που συγκεντρώσαμε παρακάτω θα καλύψουν κάθε σου ανάγκη.

Διάβασε επίσης: Backup – Τα καλύτερα προγράμματα για να κρατάς αντίγραφα ασφαλείας

Δωρεάν εφαρμογές για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τις καλύτερες εφαρμογές για συσκευές android βάση ενός μεγάλου αριθμού αξιολογήσεων. Μάλιστα, προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε μόνο στις εφαρμογές εκείνες που παρέχονται δωρεάν. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

1. SHAREit – Transfer & Share

δωρεάν εφαρμογές για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android

Η εφαρμογή SHAREit της Lenovo είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για συσκευές Android που επιτρέπει την κοινή χρήση δεδομένων σε πολλές πλατφόρμες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Lenovo, η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η γρηγορότερη στο είδος της με ταχύτητα μετάδοσης έως και 20 MB/s. Δηλαδή περίπου 200 φορές πιο γρήγορο από την ταχύτητα μετάδοσης με Bluetooth.

Μια αρκετά αξιόπιστη εφαρμογή που επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο, καθώς και τον διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ android Κινητών και υπολογιστή Windows ή Mac. Το μειονέκτημα τις συγκεκριμένης εφαρμογής με αυτές που θα δούμε στην συνέχεια είναι ότι δεν υποστηρίζει τη λήψη κλήσεων και μηνυμάτων.

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Windows και macOS.

2. AirDroid: Πρόσβαση από μακριά

δωρεάν εφαρμογές για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android

Το AirDroid είναι επίσης μία από τις καλύτερες εφαρμογές για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android . Υποστηρίζει τόσο τα Windows όσο και MacOS και Linux. Ο λόγος που η συγκεκριμένη δωρεάν εφαρμογή έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία, πέραν του ότι είναι δωρεάν, είναι φυσικά ότι προσφέρει πολύ περισσότερα από την απλή μεταφορά δεδομένων. Στην ουσία, το AirDroid μπορεί να προβάλει την οθόνη ενός κινητού σε έναν υπολογιστή. Αυτό σου επιτρέπει να λαμβάνεις κλήσεις, να διαβάζεις τα μηνύματά και τις ειδοποιήσεις σου στην μεγάλη οθόνη του υπολογιστή.

Μια επίσης σημαντική λειτουργία είναι και η κοινή χρήση του πρόχειρου (σημειώσεων) μεταξύ του Android και των Windows ή macOS. Επίσης, σου επιτρέπει την γρήγορη μεταφορά αρχείων καθώς και πολλές ακόμη λειτουργίες.

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Windows, macOS και Linux

3. Your Phone Companion – Link to Windows

σύνδεση κινητού με υπολογιστή

Η εφαρμογή Your Phone Companion της Microsoft είναι επίσης μια κορυφαία εφαρμογή για σύνδεση του Android με τα Windows 10. Λειτουργεί ως επί το πλείστον όπως το AirDroid. Κάτι που σου παρέχει την δυνατότητα για πλήρη πρόσβαση στα αρχεία του κινητού σου από τον υπολογιστή σου. Προβολή και λήψη κλήεσων μηνυμάτων και ειδοποιήσεων είναι μόνο μερικά από αυτά.

Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι ότι μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στις αγαπημένες σας εφαρμογές Android από τον Windows υπολογιστή. Χάρη φυσικά στην προβολή της οθόνης του κινητού στον υπολογιστή. Τέλος, η μεταφορά φωτογραφιών και άλλων αρχείων είναι ιδιαίτερα εύκολη με την εφαρμογή Your Phone Companion. Το μοναδικό μειονέκτημα έναντι του AirDroid είναι ότι δεν υποστηρίζει την κοινή χρήση του πρόχειρου.

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Windows

4. Pushbullet – SMS on PC and more

δωρεάν εφαρμογές για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android

Το Pushbullet είναι επίσης μια από τις καλύτερες εφαρμογές για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android. Το σημαντικό με την συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ότι υποστηρίζει τη σύνδεση όλων των συσκευών σας ταυτόχρονα. Επιπρόσθετα, σου επιτρέπει να στέλνεις και να λαμβάνεις αρχεία, συνδέσμους, μηνύματα κλπ. Το αρνητικό είναι ότι περιορίζει το μέγεθος των αρχείων στα  2 GB.

Στις επιπρόσθετε λειτουργίες της εφαρμογής είναι η λήψη και ανταλλαγή μηνυμάτων από εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Facebook Messenger και το Kik. Ωστόσο, δεν προσφέρει λειτουργίες όπως η προβολή της οθόνης του κινητού στον υπολογιστή ή η κοινή χρήση αρχείων.

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Windows, Chrome και Firefox

Διάβασε επίσης: Αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας για όλα τα αρχεία του υπολογιστή σου

5. ApowerMirror – Mirror&Control

δωρεάν εφαρμογές για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android

Επόμενη εφαρμογή στην λίστα μας είναι το ApowerMirror. Μια επίσης χρήσιμη εφαρμογή για σύνδεση και προβολή της οθόνης του κινητού στον υπολογιστή σου. Το ApowerMirror σου επιτρέπει να ελέγξεις απομακρυσμένα την συσκευή σου, να τραβήξεις στιγμιότυπα οθόνης και καταγραφή βίντεο. Η σύνδεση γίνεται τόσο μέσω καλωδίου USB όσο και με Wi-Fi. Αυτό που δεν προσφέρει όμως είναι η μεταφορά αρχείων και η λήψη κλήσεων.

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Windows και macOS

6. TeamViewer Host

TeamViewer για κινητό

Το TeamViewer Host είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για τον έλεγχο ή την προβολή μιας συσκευής Android από Windows ή macOS. Η απομακρυσμένη πρόσβαση που παρέχει θεωρείτε μία από τις καλύτερες.  Επιπρόσθετα, παρέχει επίσης μεταφορά αρχείων και κοινή χρήση του πρόχειρου. Ωστόσο, δεν υποστηρίζει την πραγματοποίηση κλήσεων ή την αποστολή μηνυμάτων.

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Windows και macOS

Εφαρμογές για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android – Ποια να επιλέξεις;

Η παραπάνω λίστα περιλαμβάνει τις καλύτερες εφαρμογές που θα σου επιτρέψουν να συνδέσεις το κινητό σου τηλέφωνο με τον υπολογιστή. Όπως μπορείς να δεις, κάθε μία από αυτές προσφέρει τις δικές τις λειτουργίες και δυνατότητες. Η επιλογή σου θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου.

Μεταφορά αρχείων από Android σε macOS

μεταφορά αρχείων android σε macos

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, το macOS δεν υποστηρίζει την μεταφορά αρχείων από Android μέσω MTP (Media Transfer Protocol). Αυτό σημαίνει ότι μόλις συνδεθεί το κινητό σου με τον υπολογιστή μέσω USB δεν θα βγάλει την ειδοποίηση για μεταφορά αρχείων. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα, αφού με την δωρεάν εφαρμογή Android File Transfer για macOS μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις την εφαρμογή Android File Transfer στον Mac υπολογιστή σου. Τώρα κάθε φορά που θα συνδέεις ένα android Κινητό με USB θα μπορείς να δημιουργήσεις αντίγραφα ασφαλείας και να μεταφέρεις αρχεία και δεδομένα.

Κατέβασε εδώ το Android File Transfer για macOS

Εάν γνωρίζεις και εσύ κάποια χρήσιμη εφαρμογή για σύνδεση υπολογιστή με κινητό android θα χαρούμε να τις αναφέρεις στα σχόλια παρακάτω.

Θέλεις πειρισσότερες δωρεάν εφαρμογές για android;

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: