Δωρεάν εφαρμογές
9,537 προβολες
1 Σχόλιο

Οι καλύτερες εφαρμογές για γονικό έλεγχο σε android και iphone

Οι καλύτερες εφαρμογές για γονικό έλεγχο

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονιών είναι ότι τα παιδιά περνούν αρκετές ώρες στα κινητά τους τηλέφωνα. Μάλιστα, ένα κινητό, τις περισσότερες φορές ερμηνεύεται και ως πρόσβαση στο ίντερνετ. Σίγουρα η πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές ενημέρωσης και εμπλουτισμού γνώσεων. Ωστόσο η ασφάλεια ενός παιδιού μπορεί να εκτεθεί κατά την διάρκεια της περιήγησής του.

Δυστυχώς στο διαδίκτυο οι σελίδες που απευθύνονται σε ενήλικους είναι πάρα πολλές. Και ένας μεγάλος φόβος κάθε γονέα είναι να μην επισκεφτεί το παιδί τους τέτοιες σελίδες. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι όπως και στον υπολογιστή, έτσι και στα κινητά τηλέφωνα, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για γονικό έλεγχο.

Οι εφαρμογές γονικού ελέγχου (parental control apps) είναι στην ουσία εφαρμογές τόσο για κινητά android όσο και iphone, οι οποίες εμποδίζουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που απευθύνονται σε ενήλικους. Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες από αυτές και μάλιστα που μπορείς να εγκαταστήσεις δωρεάν.

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα Chrome Extensions για ασφάλεια της περιήγησής σας

Δωρεάν εφαρμογές για γονικό έλεγχο

Οι δωρεάν εφαρμογές γονικού ελέγχου που συγκεντρώσαμε παρακάτω θα σου επιτρέψουν να διαχειριστείς και να αποκλείσεις συγκεκριμένες λειτουργίες για τον καλύτερο έλεγχο των παιδιών σου. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

1. OpenDNS

δωρεάν εφαρμογές για γονικό έλεγχο opendsn

Το OpenDNS διαθέτει δύο δωρεάν εκδόσεις: το OpenDNS Home και το OpenDNS Family. Το OpenDNS είναι μια εφαρμογή φιλτραρίσματος ιστοσελίδων που αποκλείει τις επικίνδυνες για ηλεκτρονικό ψάρεμα. Διαθέτει 50 διαφορετικές κατηγορίες φιλτραρίσματος ιστού, παρέχοντας τη δυνατότητα στους γονείς να παρακολουθούν τι κάνουν τα παιδιά τους.

Το OpenDNS Home θα βοηθήσει τους ασφαλείς ιστότοπους να φορτώσουν γρηγορότερα καθώς μειώνει την καθυστέρηση μεταξύ της επίλυσης ενός ονόματος τομέα και της λήψης της διεύθυνσης IP, παρέχοντας στα παιδιά σας μια απρόσκοπτη διαδικτυακή εμπειρία. Το OpenDNS Family, εκτός από αυτά, διαθέτει προεγκατεστημένη και λειτουργία αποκλεισμού περιεχομένου για ενηλίκους.

Εάν αναζητάς κάτι παραπάνω, τότε φυσικά μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στα VIP πακέτα. Ωστόσο εμείς δεν θα τα αναλύσουμε, αφού στο συγκεκριμένο άρθρο επικεντρωνόμαστε στις δωρεάν εφαρμογές για γονικό έλεγχο.

Κατέβασέ το εδώ: OpenDNS

2. KidLogger

δωρεάν εφαρμογές για γονικό έλεγχο

Αν ψάχνεις και  εσύ για μια βασική και απλή εφαρμογή, το KidLogger είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Η δωρεάν έκδοση έχει σχεδιαστεί για την παρακολούθηση έως και πέντε συσκευών και διατηρεί ιστορικό καταγραφής για εννέα ημέρες. Είναι διαθέσιμο σε συσκευές Android, Mac και Windows.

Σε συσκευές Android, θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις τη διαδικτυακή δραστηριότητα του παιδιού σου ενώ περιηγείται, ενώ μπορείς να ελέγξεις και αρκετές ακόμη δραστηριότητες, όπως το χρόνο παιχνιδιού, τα sms, τις κλήσεις κλπ. Αν και δεν εμποδίζει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες, μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που να ενεργοποιούν αυτόματη λήψη στιγμιότυπων της οθόνης.

Οι πληρωμένες εκδώσεις σου παρέχουν την δυνατότητα για καταγραφή έως 30 και 60 ημέρες, την παρακολούθηση μέχρι και 10 συσκευών.

Κατέβασέ το εδώ: KidLogger

3. Qustodio

Qustodio εφαρμογή γονικού ελέγχου

Το Qustodio αποτελεί επίσης μία πό τις καλύτερες εφαρμογές για γονικό έλεγχο. Διαθέτει δωρεάν έκδοση τόσο για κινητά iPhone όσο και Android. Ένα από τα βασικότερα αρνητικά της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι ότι  περιορίζει την πρόσβαση σε μία μόνο συσκευή και διατηρεί δεδομένα για μόλις επτά ημέρες. Ωστόσο, είναι μια ιδιαίτερα βολική και εύκολη στην χρήση εφαρμογή για έλεγχο των παιδιών σου.

Λειτουργεί σε διάφορες πλατφόρμες όπως Android, iOS, Mac OS X, Windows και Kindle. Είναι δηλαδή μια από τις πιο ευέλικτες εφαρμογές γονικού ελέγχου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε συσκευή (smartphone, laptop και tablet).

Το Qustodio θα σε βοηθήσει να δεις το περιεχόμενο στο οποίο περιηγείται το παιδί σου, καθώς και να αποκλείσεις συγκεκριμένο περιεχόμενο. Διαθέτει επίσης και Premium εκδόσεις οι οποίες παρέχουν την δυνατότητα για περιορισμό του χρόνου μπροστά στην οθόνη, παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων και αποκλεισμό συγκεκριμένων παιχνιδιών. Τέλος, οι πληρωμένες εκδόσεις παρέχουν την δυνατότητα και για έλεγχο μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων. Αν και η αναβάθμιση έχει αρκετά υψηλό κόστος. Ο περιορισμός ωστόσο στην δωρεάν έκδοση δεν είναι καθόλου κακή επιλογή.

Κατέβασέ το εδώ: Qustodio

Διάβασε επίσης: Facebook Messenger Kids: Για να συνομιλούν τα παιδιά σου με ασφάλεια

4. Kaspersky Safe Kids

Kaspersky Safe Kids

Μια ακόμη χρήσιμη εφαρμογή γονικού ελέγχου είναι και το Kaspersky Safe Kids. Μια εφαρμογή που αν και με περιορισμένες δυνατότητες στην δωρεάν της έκδοση, μπορεί να σου φανεί αρκετά χρήσιμη. Δεν θα αναλύσουμε  περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη εφαρμογή αφού το έχουμε ήδη κάνει στο άρθρο: Δωρεάν εφαρμογές για παρακολούθηση των παιδιών,όπου θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες τόσο για την συγκεκριμένη όσο και άλλες εφαρμογές παρακολούθησης των παιδιών σου.

Κατέβασέ το εδώ: Kaspersky Safe Kids

5. Kids Place – Parental Control

kids place online ασφάλεια

Το Kids Place – Parental Control αποτελεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή γονικού ελέγχου που θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον για το παιδί σου. Συγκεκριμένα, μπορείς να ελέγξεις την περιήγηση του παιδιού σου ώστε να γίνεται με ασφάλεια και να μην εκτεθεί σε ακατάλληλο περιεχόμενο. Τα παιδιά σου θα μπορούν να διασκεδάζουν με τον ασφαλέστερο τρόπο, καθώς παρακολουθείς τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα.

Εάν το παιδί χρησιμοποιεί το δικό σου κινητό, τότε το Kids Place μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιορισμό πρόσβασης σε συγκεκριμένες εφαρμογές που θεωρείς ακατάλληλες. Μπορείς επίσης να εμποδίσεις συναλλαγές μέσα από παιχνίδια ώστε να μην προβεί σε μια ανεπιθύμητη αγορά.

Τέλος, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί μια από τις κορυφαίες δωρεάν εφαρμογές για γονικό έλεγχο αφού παρέχει μια πληθώρα εξτρά λειτουργιών. Μερικά παραδείγματα είναι ο αποκλεισμός σύνδεσης σε δημόσια δίκτυα, κλείδωμα της εφαρμογής με κωδικό ώστε να μην μπορεί να διαγραφεί και πολλές ακόμη.

 το τηλέφωνό σας στα παιδιά σας, το Kids Place μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό της πρόσβασης σε συγκεκριμένες εφαρμογές, ενώ επιτρέπει την πρόσβαση στις εφαρμογές και τα παιχνίδια που θεωρείτε κατάλληλα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε τα παιδιά σας να αγοράσουν πιστώσεις για παιχνίδια.

Τέλος και η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει premium έκδοση με περισσότερες δυνατοτητες.

Κατέβασέ την εδώ: Kids Place – Parental Control

Δωρεάν εφαρμογές για γονικό έλεγχο – Περιορισμός χρόνου χρήσης

περιορισμός κινητού στα παιδιά

 Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί τους περισσότερους γονείς είναι περισσότερο ο χρόνος που περνούν τα παιδιά στα κινητά τους τηλέφωνα παρά οι ιστοσελίδες που επισκέπτονται. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές που θα σου επιτρέψουν να ρυθμίσεις και να περιορίσεις τον χρόνο που περνά το παιδί σου στο κινητό του τηλέφωνο. Οι καλύτερες από αυτές είναι:

Διάβασε επίσης: YouTube Kids στην Ελλάδα – Παιδικά τραγούδια και βίντεο

Tags: , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

1 Σχόλιο. Leave new

  • Προσθέστε τον ιστότοπο UptimeControl.net στο άρθρο, επειδή μόνο αυτοί έχουν ένα διάστημα ελέγχου διαθεσιμότητας ιστότοπου 3 λεπτών στο δωρεάν πρόγραμμα.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: