How-ToHow-To PC
1,264 προβολες
2 Σχόλια

Έχασα τις φωτογραφίες μου: Δες πώς να τις πάρεις πίσω με το Recoverit

Έχεις ακούσει σίγουρα κάποιον να λέει: “Έχασα τις φωτογραφίες μου”. Στον σύγχρονο κόσμο έχει γίνει πανεύκολο να αποθανατίζουμε τις στιγμές μας και να τις αποθηκεύουμε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι διατηρούμε τις αναμνήσεις μας ψηφιακά μέσω αυτών των φωτογραφιών. Είναι πολύ κρίμα και πολύ στενάχωρο να χάνουμε αυτές τις φωτογραφίες. Παρακάτω λοιπόν θα δεις τρόπους για να μη χάνεις τις φωτογραφίες σου και πώς να τις πάρεις πίσω εάν τις διαγράψεις.

1. Κάνε αντίγραφα σε εξωτερικές συσκευές

Πολλές φορές βγάζουμε φωτογραφίες με το κινητό μας, αλλά καθώς περνάει ο καιρός τις χάνουμε. Καλό είναι πρώτα να τις περάσουμε στον υπολογιστή. Ωστόσο, ακόμη και στον υπολογιστή μπορεί να μη μας αρκεί ο χώρος αποθήκευσης. Η καλύτερη λοιπόν λύση είναι να δημιουργήσεις αντίγραφα των αγαπημένων σου φωτογραφιών σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς drives. Ένας HDD ή ένας SSD θα σου δώσουν τη λύση. Επίσης, αν διαθέτεις τα χρήματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έναν SDD. Θα σου προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα ανάγνωσης.

2. Αποθήκευσε τις φωτογραφίες σου στο Cloud

Η αποθήκευση στο cloud σου προσφέρει μια ευέλικτη, αξιόπιστη και βολική λύση εικονικής αποθήκευσης. Οι πιο δημοφιλείς είναι το Google Photos και το Apple iCloud.

Το Google Photos σου επιτρέπει να αποθηκεύεις τις φωτογραφίες σου σε υψηλή ανάλυση. Στο δωρεάν πρόγραμμα, μπορείς να αποθηκεύσεις έως και 15 GB δεδομένων. Ομοίως, εάν είσαι χρήστης Mac, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iCloud με 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud.

Άλλες επιλογές αποθήκευσης cloud περιλαμβάνουν το Flickr, το Google Drive, το Microsoft OneDrive, το Dropbox ή το Amazon Cloud. Κάθε υπηρεσία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Διάβασε επίσης: Τι είναι τα Zero-Click Attacks: tips για να αποφύγεις τον κίνδυνο

3. Κάνε Backup με το TimeMachine (για χρήστες Mac)

Οι χρήστες Mac έχουν την επιλογή να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους μέσω της εφαρμογής Time Machine. Μπορείς να δημιουργήσεις αντίγραφα ασφαλείας για ορισμένες εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης που είναι συνδεδεμένες στο Mac σου ή που είναι διαθέσιμες στο network σου

Για να το κάνεις αυτό, σύνδεσε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης που έχει τις φωτογραφίες σου με το Mac. Στη συνέχεια, πήγαινε στις System Preferences, κάνε κλικ στο Time Machine και επίλεξε το BackupDisk. Τώρα επίλεξε το όνομα του δίσκου που θέλεις να δημιουργήσεις αντίγραφο ασφαλείας και κάνε κλικ στο UseDisk. Το Time Machine θα αρχίσει να δημιουργεί περιοδικά αντίγραφα ασφαλείας αυτόματα.

4. Δημιούργησε ένα ιδιωτικό άλμπουμ στο Facebook

Το Facebook σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα ιδιωτικό άλμπουμ στον λογαριασμό σου που μόνο εσύ μπορείς να δεις. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν δεν υπάρχει επιλογή αποθήκευσης των φωτογραφιών σου σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ή στο cloud, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν την επιλογή για να δημιουργήσεις αντίγραφο ασφαλείας των φωτογραφιών σου.

Έχασα τις φωτογραφίες μου. Τι κάνω τώρα;

Αν δεν έχεις κάνει τα παραπάνω και τελικά χάσεις τις φωτογραφίες σου, δε χρειάζεται να σε πιάνει πανικός. Παρακάτω θα δεις πώς να τις ανακτήσεις με το Recoverit ακόμα και αν τις διαγράψεις από τον κάδο ανακύκλωσης.

  1. Τρέξε την εφαρμογή Recoverit και επίλεξε το μέρος από όπου διέγραψες τις φωτογραφίες σου (π.χ. από τον κάδο ανακύκλωσης).
  2. Το εργαλείο αυτό θα ξεκινήσει μια γρήγορη διαδικασία σάρωσης και σε λίγα λεπτά θα σου δείξει όλα τα αποτελέσματα της σάρωσης.
  3. Βρες τον φάκελο από τον οποίο διέγραψες “οριστικά” τις φωτογραφίες σου και κάνε κλικ στο κουμπί “Recover”.

Αυτή η εφαρμογή – εργαλείο σου παρέχει εν ολίγοις έναν πανεύκολο τρόπο να πάρεις πίσω τις φωτογραφίες που διέγραψες οριστικά από τον υπολογιστή σου. Σίγουρα, όσο περνάει ο καιρός βγάζουμε όλο και πιο πολλές φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από μας τις διαχειρίζεται δύσκολα. Είναι λογικό να μας πιάνει πανικός και να φωνάζουμε κατευθείαν “Έχασα τις φωτογραφίες μου”, όταν δεν ξέρουμε για το Recoverit. Θα σου δώσει τη λύση και θα σε απαλλάξει από στεναχώριες. Δοκίμασέ το!

Διάβασε επίσης: Κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή: Ενδείξεις και Tips για να το αντιμετωπίσεις

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

2 Σχόλια. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: