Υγεία & Αυτοβελτίωση
2,327 προβολες

Δουλειά από το σπίτι λόγω κορωνοϊού – Τι θα χρειαστείς

Δουλειά από το σπίτι λόγω κορωνοϊού – Τι θα χρειαστείς

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της εργασίας από το σπίτι λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσής του. Ωστόσο η δουλειά από το σπίτι αποτελεί μια εξειδικευμένη κατηγορία εργασίας, στην οποία αν δεν προσέξεις μερικά πράγματα που θα αναλύσουμε στην συνέχεια, να μην μπορείς να δουλέψεις σωστά.

Σίγουρα η δουλειά από το σπίτι λόγω κορωνοϊού έχει αυξηθεί δραστικά αυτές τις μέρες. Ωστόσο αρκετές είναι οι εταιρείες οι οποίες εφάρμοζαν το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας εδώ και αρκετά χρόνια. Αν  και εσύ πλέον προσπαθείς να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα της εργασίας από το σπίτι, σου ετοιμάσαμε μια λίστα με  το τι θα πρέπει να προσέξεις. Είτε λοιπόν εργάζεσαι για την δική σου επιχείρηση, είτε για κάποιον εργοδότη, θα πρέπει να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές ώστε όλα να πάνε καλά.

Δουλειά από το σπίτι – Ωράριο Εργασίας

Δουλειά από το σπίτι λόγω κορωνοϊού – Τι θα χρειαστείς

Το ωράριο εργασίας είναι πολύ σημαντικό σε κάθε δουλειά. Όπως ακριβώς και αν δούλευες σε οποιαδήποτε εταιρεία, έτσι και τώρα που δουλεύεις από το σπίτι θα πρέπει  να τηρήσεις ένα χρονοδιάγραμμα κατά την εργασία σου. Συγκεκριμένα θα πρέπει να ορίσεις (είτε εσύ είτε το αφεντικό σου) πόσες ώρες θα είναι καθημερινά η δουλειά από το σπίτι. Το ωράριο θα πρέπει να εφαρμόζεται όπως ακριβώς θα έκανες και σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Και φυσικά, όταν αναφερόμαστε στο ωράριο, αυτό περιλαμβάνει τόσο τις ώρες που θα εργαστείς όσο και τα διαλλείματα.

Είναι σημαντικό να θέσεις ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο να περιλαμβάνει τις ώρες που θα δουλέψεις, το πότε θα κάνεις τα διαλλείματα σου και το πότε θα τελειώσεις την δουλειά. Το ότι δουλεύεις από το σπίτι δεν σημαίνει ότι θα δουλεύεις και όλη την ημέρα. Αν δυσκολεύεσαι να τηρήσεις το χρονοδιάγραμμα που έχεις βάλεις, υπάρχουν ορισμένες δωρεάν εφαρμογές τόσο για υπολογιστή όσο και για κινητά τηλέφωνα οι οποίες θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις. Δεν θα αναλύσουμε ιδιαίτερα τις εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αφού με μια απλή αναζήτηση στο google ή το playstore θα βρεις αρκετές.

Όρισε τον επαγγελματικό σου χώρο

Η δουλειά από το σπίτι λόγω κορωνοϊού δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για μια δουλειά. Ο χώρος στον οποίο θα εργάζεσαι μέσα στο σπίτι πρέπει να διαχωριστεί και να αποτελεί καθαρά τον επαγγελματικό σου χώρο. Θα ξέρεις λοιπόν όταν βρίσκεσαι στο συγκεκριμένο δωμάτιο ή μέρος του σπιτιού είναι για να δουλέψεις. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να ενημερώσεις και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή γενικά όσους διαμένουν μαζί σου, ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι χώρος εργασίας και δεν θα πρέπει να σας ενοχλούν κατά τις ώρες που δουλεύετε.

Ο ορισμός του χώρου είναι πολύ σημαντικός, αφού θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας χωρίς περισπασμούς. Μάλιστα, εάν είναι εφικτό, μπορείς τα χρησιμοποιείται και έναν εντελώς διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό όταν θέλετε να μιλάτε για δουλειές. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαχωρίσετε λίγο την επαγγελματική από την προσωπική σας ζωή.

Δουλειά από το σπίτι – εφαρμογές που θα χρειαστείς

Φυσικά, η εργασία από το σπίτι απαιτεί και ορισμένες εφαρμογές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να καλύψεις όλες τις ανάγκες του επαγγέλματός σου. Μία από τις βασικότερες είναι φυσικά το Skype, αφού η χρήση του θα σας βοηθήσει να παραβρεθείτε σε τηλεδιασκέψεις με  το αφεντικό σας ή πελάτες καθώς και να επικοινωνήσετε με συναδέλφους. Αν η εργασία σας απαιτεί χρήση συγκεκριμένου λογισμικού, καλό θα ήταν να το ζητήσεις από το αφεντικό σου. Αν πρόκειται για δική σου επιχείρηση, θα πρέπει μόνος σου να βρεις τι ακριβώς προγράμματα θα χρειαστείς. Το καλό είναι ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετές δωρεάν εφαρμογές οι οποίες θα καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών σου. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για δουλειά από το σπίτι είναι:

Αν ωστόσο χρειάζεσαι κάποια άλλη εφαρμογή και δεν μπορείς να την βρεις, μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα συζήτησης στην ενότητα με τις ερωτήσεις του Tsouk ώστε να σε προτείνουμε τις πιο αξιόπιστες λύσεις βάση των δικών σου αναγκών.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: