Δωρεάν προγράμματα
12,078 προβολες

Tα 3 Top δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών στα Windows

Κάθε φορά που η συζήτηση έρχεται γύρω από το θέμα της επεξεργασίας εικόνων  και πιο συγκεκριμένα  όταν αναφερόμαστε αποκλειστικά στα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών, με μια πληθώρα λειτουργιών, φίλτρων και γενικά επεμβάσεων στις φωτογραφίες σου, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου και όχι άδικα είναι το Adobe Photoshop. Το πιο δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων. Παρόλο που το Photoshop αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία προγράμματα στην λίστα με τα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο, με άριστη μάλιστα συμβατότητα με το λειτουργικό των Windows που μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικές επιλογές στην επεξεργασία των φωτογραφιών σου.

Γενικά έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει μια σχετική έλλειψη δωρεάν εργαλείων για την επεξεργασία φωτογραφιών στα Windows, ωστόσο βρήκαμε τις τρεις καλύτερες προτάσεις μεταξύ όσων κυκλοφορούν. Παρακάτω θα βρεις αναλυτικές πληροφορίες για την λίστα με τα 3 καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών.

Διάβασε επίσης: 8 ιστοσελίδες για να δημιουργήσεις τα δικά σου εξώφυλλα περιοδικών

GIMP

δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών
credit @ gimp.org

Από τις τρεις επιλογές μας στην συγκεκριμένη λίστα, το GIMP είναι μακράν το πιο δημοφιλές δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας εικόνων και με πολλά μάλιστα θετικά σχόλια και αξιολογήσεις.

Εν συντομία, το GIMP είναι πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων που μπορεί και λειτουργεί ακριβώς όπως τα προγράμματα της Adobe. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις όταν εκκινήσεις το λογισμικό είναι ότι αισθητικά μοιάζει με το Photoshop. Όλα τα εργαλεία, οι βούρτσες και τα συστήματα που διαθέτει το Photoshop μπορούν να βρεθούν και στο GIMP.

Το μοναδικό μειονέκτημα που παρουσιάζει το GIMP έναντι του Photoshop είναι ότι δεν είναι τόσο «έξυπνο».

Πλεονεκτήματα

 • Διάταξη σε στυλ Photoshop.
 • Μεγάλη ποικιλία εργαλείων.
 • Η φύση ανοικτού κώδικα δίνει στο GIMP μια μεγάλη ποικιλία προσαρμοσμένων εφαρμογών.

Μειονεκτήματα

 • Λιγότερο διαισθητικό από το Photoshop.
 • Σύνθετο για χρήση.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφιών σε android

Paint.NET

credit @ getpaint.net/

Εάν χρειάζεσαι ένα δωρεάν πρόγραμμα για επεξεργασία φωτογραφιών με το οποίο να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και γρήγορα, τότε η ιδανικότερη επιλογή είναι το Paint.NET το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά από αρκετούς χρήστες για την επεξεργασία των εικόνων τους. Είναι ένα εξορθολογισμένο και απλοποιημένο εργαλείο που μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμο από ένα φορτωμένο, εξειδικευμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Αρχικά δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει την εφαρμογή Ζωγραφική των Windows. Το Paint.NET είναι ένας επεξεργαστής φωτογραφιών που στόχευσε στην απλότητα. To UI του προγράμματος επεξεργασίας θα είναι οικείο σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει τη Ζωγραφική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Paint.NET είναι και τόσο “φτωχό” σε δυνατότητες.

Το Paint.NET έρχεται με όλα τα απαραίτητα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών, επιτρέποντας στους χρήστες να επεξεργάζονται και να ανασυνθέτουν τις φωτογραφίες τους με ιδιαίτερη ευκολία.

Ένα άλλο όφελος του Paint.NET είναι οι μικρές του απαιτήσεις σε πόρους συστήματος. Καθώς η εφαρμογή δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο οι εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών GIMP και Photoshop, το Paint.NET καταναλώνει λιγότερους πόρους του υπολογιστή σου όταν είναι ενεργός, επιτρέποντας σε παλαιότερους υπολογιστές να το εκτελέσουν χωρίς κανένα θέμα.

Αν λοιπόν ψάχνεις για έναν ελαφρύ δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, το Paint.NET είναι η καλύτερη επιλογή.

Πλεονεκτήματα

 • Πολύ πιο εξελιγμένο από το Paint.
 • Σχετικά εύκολο στη χρήση.
 • Μικρή απαίτηση σε κατανάλωση πόρων.

Μειονεκτήματα

 • Έχει λίγα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το GIMP.

Fotor

credit @ fotor.com/

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό στην λίστα με τα 3 καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών είναι το Fotor, ένα δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας εικόνων για Dekstop PC, κινητά και για χρήση μέσω web. Σε αντίθεση με το GIMP και το Paint.NET., τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Fotor αφορούν κυρίως φωτογραφικές επεμβάσεις αντί για πλήρη επεξεργασία φωτογραφιών. Ως εκ τούτου, η εφαρμογή στερείται μερικών από τις λειτουργίες που μπορούν να βρεθούν στις εφαρμογές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αν και το Fotor δεν είναι τόσο ισχυρό, αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών έρχεται με κάποιες μοναδικές ικανότητες. Για τους αρχάριους, το Fotor επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιούν ένα μεγάλο σύνολο φωτογραφιών κι όλα αυτά με μία κίνηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλεις να επεξεργαστείς μια μεγάλη στοίβα φωτογραφιών με ένα μόνο πάτημα, οπότε άνετα αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση ανάμεσα στα τόσα αμέτρητα προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών

Στο θέμα επεξεργασίας, το Fotor έρχεται με μια πληθώρα φίλτρων και εργαλείων που είναι αρκετά απλά για χρήση. Αυτό επιτρέπει σε όσους δεν έχουν εμπειρία με κάποιο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, να πειραματιστούν λίγο παραπάνω με το απλοποιημένο Fotor.

Τέλος, το Fotor έρχεται τόσο σε μορφή λογισμικού όσο και σε web έκδοση για άμεση πρόσβαση μέσω του προγράμματος περιήγησής σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχεις εγκαταστήσει το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου ώστε να το χρησιμοποιήσεις, άρα δεν βαραίνει και δεν επηρεάζει το σύστημά σου καθόλου.

Πλεονεκτήματα

 • Η καθαρή διασύνδεση διευκολύνει την πλοήγηση.
 • Δυνατότητες επεξεργασίας capabilities.
 • Διατίθεται ως πρόγραμμα, καθώς και ως εφαρμογή περιήγησης.

Μειονεκτήματα

 • Το σύνολο χαρακτηριστικών είναι εξαιρετικά απλοϊκό σε σύγκριση με το GIMP ή το Paint.NET.
 • Κυρίως για φωτογραφικές επεμβάσεις αντί για πλήρη επεξεργασία εικόνας.

Η επιλογή ενός σωστού προγράμματος για επεξεργασία εικόνας εξαρτάται από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σου καθώς κάποιος μπορεί να χρειάζεται κάτι απλό και εύκολο στη χρήση, ενώ κάποιος άλλος, λόγω ίσως και επαγγελματικών υποχρεώσεων να αναζητά έναν επεξεργαστή φωτογραφιών πιο σύνθετο με μια σειρά χαρακτηριστικών.

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: