Δωρεάν υπηρεσίεςΝέα
1,828 προβολες

Δωρεάν περιαγωγή στην ΕΕ: Χωρίς επιπλέον χρεώσεις οι τηλεπικοινωνίες για άλλα 10 χρόνια

Περιαγωγή στην ΕΕ Χωρίς επιπλέον χρεώσεις οι τηλεπικοινωνίες για άλλα 10 χρόνια

Ορισμένα από τα οφέλη του να ανήκεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν να κάνουν με πολύ απλά πράγματα. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η χρέωση που αφορά στις τηλεπικοινωνίες. Ειδικότερα, η περιαγωγή στην ΕΕ δεν έρχεται με κάποια έξτρα χρέωση. Και αυτό θα ισχύει και για τα επόμενα 10 χρόνια σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διάβασε επίσης: Τι είναι η φορολοταρία και πώς μπορείς να κερδίσεις χρήματα από την ΑΑΔΕ

Δωρεάν περιαγωγή στην ΕΕ: Ο νέος κανονισμός

Ήδη από το 2017 είχε ψηφιστεί ο κανονισμός στην ΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο μπορούσαμε να ταξιδεύουμε σε χώρες της Ένωσης και να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα μας, να κάνουμε κλήσεις και να στέλνουμε μηνύματα μη φοβούμενοι για επιπλέον χρεώσεις. Αυτό ουσιαστικά σήμαινε πως είχαμε τις ίδιες ακριβώς χρεώσεις είτε χρησιμοποιούσαμε π.χ. τα δεδομένα μας στη Γαλλία, είτε στην Ελλάδα.

Περιαγωγή στην ΕΕ Χωρίς επιπλέον χρεώσεις οι τηλεπικοινωνίες για άλλα 10 χρόνια

Η καταληκτική ημερομηνία ισχύος του εν λόγω κανονισμού ήταν η 30η Ιουνίου του τρέχοντος έτους, δηλαδή του 2022. Ωστόσο, από σήμερα 1 Ιουλίου ο κανονισμός “Roam like at home” όχι μόνο επεκτείνεται για ακόμη μία δεκαετία, αλλά έχει και κάποια πρόσθετα οφέλη. Τα οφέλη αυτά ανήκουν σε 2 κατηγορίες:

  • Πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες
  • Καλύτερη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την περιαγωγή στην ΕΕ για τα επόμενα 10 χρόνια, πρέπει να πούμε πως οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό εντός της ΕΕ όπως και στη χώρα τους, όταν τα ίδια δίκτυα και τεχνολογίες είναι διαθέσιμα στο δίκτυο στο κράτος μέλος επίσκεψης. Ο πελάτης περιαγωγής που μπορεί να χρησιμοποιεί υπηρεσίες 5G στη χώρα προέλευσης θα πρέπει επίσης να μπορεί να χρησιμοποιεί υπηρεσίες περιαγωγής 5G όταν αυτές είναι διαθέσιμες στο κράτος μέλος επίσκεψης.

Επίσης, θα γνωρίζουν μέσω σχετικής ενημέρωσης ποιες κατηγορίες υπηρεσιών μπορούν να τους επιβαρύνουν οικονομικά, ενώ θα ενημερώνονται και με SMS για τις επιπλέον χρεώσεις στα “μη επίγεια δίκτυα”.

Γενικά μία τέτοια κίνηση μπορεί να μοιάζει μικρή. Αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο, το να μπορείς να επικοινωνείς σε ένα άλλο κράτος με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνείς στη χώρα σου, σε κάνει αναμφίβολα να αισθάνεσαι “σαν στο σπίτι σου”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μπεις στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να μελετήσεις τη σχετική ανακοίνωση για τον νέο κανονισμό αναφορικά με την περιαγωγή στην ΕΕ.

Διάβασε επίσης: Φορολογικές Δηλώσεις: Πήρε παράταση η προθεσμία υποβολής

Tags: , , , , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: