Δωρεάν εφαρμογές
8,352 προβολες

Δωρεάν εργαλεία για μετατροπή εικόνας σε κείμενο (JPG σε Word ή txt)

Δωρεάν εργαλεία για μετατροπή εικόνας σε κείμενο

Η μετατροπή εικόνας σε κείμενο αποτελεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη διαδικασία που θα σε βοηθήσει να εξάγεις ένα κείμενο από σκαναρισμένα έγγραφα και φωτογραφίες. Σήμερα, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία για να μετατρέψεις μια εικόνα σε κείμενο. Αν και τα εργαλεία αυτά είναι αρκετά σε αριθμό, εμείς επιλέξαμε εκείνα που είχαν θετικά αποτελέσματα με την εξαγωγή της ελληνικής γλώσσας. Κάποια από αυτά μετατρέπουν το κείμενο απευθείας στον browser σου, ενώ άλλα θα μετατρέψουν ένα αρχείο jpg σε word ώστε να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου.

Τα περισσότερα από τα εργαλεία παρέχουν επίσης την δυνατότητα να μετατρέψεις και ένα PDF αρχείο σε κείμενο. Ωστόσο εάν ενδιαφέρεσαι για μετατροπή PDF, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο Δωρεάν μετατροπή PDF σε WORD όπου έχουμε αναλύσει τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία για την συγκεκριμένη δουλειά. Στα εργαλεία της σημερινής λίστας επικεντρωθήκαμε στην μετατροπή JPG σε Word ή Txt και συγκεκριμένα με αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας.

OnlineOCR – Απευθείας μετατροπή εικόνας σε κείμενο

online-ocr jpg to word

Το OnlineOCR αποτελεί θα λέγαμε το κορυφαίο εργαλείο για την συγκεκριμένη δουλειά. Μεταβαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του, σου παρέχετε η δυνατότητα να ανεβάσεις ένα αρχείο JPG, BMP, TIFF, GIF ή PDF. Στη συνέχεια επιλέγεις την γλώσσα του κειμένου και το είδος του αρχείου που επιθυμείς (Microsoft Word, Excel ή txt). Πατώντας «Μετατροπή» το εξαγόμενο κείμενο θα εμφανιστεί σε έναν editor από όπου μπορείς να το αντιγράψεις, καθώς και σε ένα αρχείο της μορφής που επέλεξες στο προηγούμενο βήμα για να το κατεβάσεις.

Επισκέψου την σελίδα του OnlineOCR

Img2txt – Πώς να μετατρέψεις εικόνα σε κείμενο

img2text image to text

Το img2txt αποτελεί επίσης ένα αξιόπιστο εργαλείο όσον αφορά την μετατροπή εικόνας σε ελληνικό κείμενο. Και εδώ η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανεβάσεις ένα αρχείο φωτογραφίας, να επιλέξεις την ελληνική γλώσσα και να πατήσεις μετατροπή. Αφού ολοκληρωθεί η μετατροπή θα λάβεις το κείμενό σου σε έναν επεξεργαστή από όπου και μπορείς να το αντιγράψεις απευθείας ή εναλλακτικά μπορείς να το κατεβάσεις σε διάφορες μορφές όπως word, excel, pdf κλπ.

Επισκέψου την σελίδα του image2txt

i2ocr – Μετατροπή εικόνας σε ελληνικό κείμενο

i2ocr μεματροπέας κειμένου

Ένας ακόμη εξαιρετικός μετατροπές ο οποίος αναγνωρίζει την ελληνική γλώσσα και θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα με την μετατροπή εικόνας σε κείμενο. Αφού επισκεφτείς την ιστοσελίδα, επιλέγεις το αρχείο σου, τα ελληνικά και πατάς αναγνώριση. Η διαδικασία εδώ είναι λίγο πιο αργή από τα υπόλοιπα δωρεάν εργαλεία, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Επισκέψου την σελίδα του i2ocr

Convertio

convertio Δωρεάν εργαλεία για μετατροπή εικόνας σε κείμενο

Τελευταίος μετατροπέας στην λίστα μας είναι το Convertio, επίσης συμβατός με τα ελληνικά και με υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις δοκιμές που προβήκαμε. Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου εργαλείου είναι ότι σας επιτρέπει μόνο 10 σελίδες για μετατροπή. Για περισσότερες μετατροπές θα πρέπει να κάνεις εγγραφή σαν μέλος.

Επισκέψου την σελίδα του Convertio

Εάν γνωρίζεις και εσύ κάποια online OCR εφαρμογή θα χαρούμε να μας την αναφέρεις στα σχόλια παρακάτω.

Διάβασε επίσης: Πως να κάνω συμπίεση και μετατροπή 4Κ video σε υψηλή ποιότητα

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: