Νέα
1,700 προβολες

Διαφημίσεις στο Disney Plus: Πόσο θα διαρκούν και πώς θα προστατεύει τα παιδιά;

Διαφημίσεις στο Disney Plus. Πόσο θα διαρκούν και πώς θα προστατεύει τα παιδιά;

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα νέα άτομα δε βλέπουν τηλεόραση. Ειδικότερα, οι άνθρωποι στην Ελλάδα από 15 ετών έως 35 ετών προτιμούν για την ψυχαγωγία και τη διασκέδασή τους το internet. Το Youtube και οι μεγάλες streaming πλατφόρμες τείνουν να μετατρέψουν την τηλεόραση (τα κανάλια δηλαδή) σε κάτι διακοσμητικό μέσα σε ένα σπίτι. Μπορούμε να πούμε ότι ένας κύριος λόγος που έγινε αυτή η αλλαγή στις προτιμήσεις μας είναι οι διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις μας εκνευρίζουν από πάντα, διότι σταματούν το οτιδήποτε παρακολουθούμε. Και στην αρχή, τόσο το Youtube όσο και οι streaming πλατφόρμες δεν είχαν διαφημίσεις. Ωστόσο, εδώ και λίγο καιρό οι διαφημίσεις στο ίντερνετ είναι πάρα μα πάρα πολλές. Τόσο το Youtube όσο και οι streaming πλατφόρμες βάζουν διαφημίσεις. Ακόμα και το Netflix σκοπεύει να βάλει διαφημίσεις για να αυξήσει τα έσοδά του. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να μιλήσουμε και για τις διαφημίσεις στο Disney Plus, Πόσο θα διαρκούν λοιπόν οι διαφημίσεις στη streaming πλατφόρμα που θα είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας στις 14 Ιουνίου;

Διαφημίσεις στο Disney Plus: Πόσο θα διαρκούν;

Προς το παρόν το Disney Plus στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει διαφημίσεις και η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 8 δολάρια. Όμως, προκειμένου να μειώσει την τιμή της συνδρομής το Disney Plus, θα βγάλει ένα πακέτο με διαφημίσεις προς επιλογή. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο θα κοστίζει το εν λόγω πακέτο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η συνδρομή με διαφημίσεις θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2022. Αυτό σημαίνει πως στην Ελλάδα θα έρθει λίγο αργότερα. Μπορεί στις αρχές του 2023 ή σε έναν χρόνο από σήμερα.

Το σημαντικό όμως είναι να δούμε πόσο θα διαρκούν αυτές οι διαφημίσεις, για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε για το αν θα αξίζει το συγκεκριμένο πακέτο συνδρομής. Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές οι διαφημίσεις σε μία σειρά ή ταινία μίας ώρας ή λιγότερο θα προβάλλονται για 4 λεπτά.

Αυτό σημαίνει ότι το Disney Plus θα ακολουθήσει τις άλλες streaming πλατφόρμες αναφορικά με τις διαφημίσεις. Για παράδειγμα, το HBO Max προβάλλει διαφημίσεις τεσσάρων λεπτών ανά ώρα παρακολούθησης. Σίγουρα ο αριθμός αυτός είναι μικρός. Μήπως όμως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί;; Η εισαγωγή διαφημίσεων είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο ποιό θα είναι; Θα βλέπουμε συνεχώς διαφημίσεις όπως στο Youtube;

Διάβασε επίσης: Για ποιόν λόγο προχωρά σε αύξηση των μισθών η Microsoft;

Το περιεχόμενο των διαφημίσεων και η προστασία των παιδιών

Όσον αφορά το περιεχόμενο των ίδιων των διαφημίσεων, η εταιρεία φέρεται να ακολουθεί προσεκτική προσέγγιση για να διατηρήσει την φιλική προς την οικογένεια εικόνα της. Για παράδειγμα, η Disney δε θα επιτρέπει διαφημίσεις που μπορεί να έχουν θέματα για ενηλίκους, όπως οτιδήποτε σχετίζεται με το αλκοόλ ή την πολιτική.

Επίσης, όπως είναι λογικό, δε θα υπάρχουν διαφημίσεις στο Disney Plus από τους ανταγωνιστές της, δηλαδή από εταιρείες που αφορούν στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

Επιπλέον, το Disney Plus, το οποίο έχει γιγαντωθεί αναφορικά με τους συνδρομητές του, θα προστατέψει τα παιδιά. Αυτή είναι αντικειμενικά μία πολύ ωραία κίνηση. Συγκεκριμένα, η Disney σχεδιάζει να αφαιρέσει τις διαφημίσεις από όλες τις εκπομπές, εάν χρησιμοποιούνται από παιδικό προφίλ. Συν τοις άλλοις, η Disney θα καταργήσει τις διαφημίσεις σε εκπομπές που απευθύνονται σε κοινό προσχολικής ηλικίας, ακόμη και όταν ένας χρήστης δεν έχει παιδικό προφίλ.

Μέχρι στιγμής, αυτά που γνωρίζουμε είναι πολλά υποσχόμενα. Ας ελπίσουμε μόνο πως όλα αυτά δε θα μείνουν μόνο στα σχέδια και στα λόγια, αλλά θα τα δούμε και στην πράξη. Έχουμε ακόμα πολύ καιρό για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας…

Διάβασε επίσης: Προχωρά σε απολύσεις το Netflix – Συνεχίζεται η κατρακύλα

Tags: , , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: