Desktop ToolsGames
7,793 προβολες

Can I run it? Μάθε ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει ο υπολογιστής σου

Can I run it? Μάθε ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει ο υπολογιστής σου

Can I run it? Αυτή είναι πιθανός η πρώτη ερώτηση που κάνεις όταν θέλεις να μάθεις αν ο υπολογιστής σου μπορεί να παίξει ένα συγκεκριμένο game. Είτε θέλεις να παίξεις ένα παιχνίδι που μόλις κυκλοφόρησε, είτε να δεις αν αξίζει να αγοράσεις ένα παλιό κλασικό τίτλο, το να έχεις ένα ισχυρό υπολογιστή είναι σημαντικό στις μέρες μας – για τους gamers τουλάχιστον.

Αλλά πως μπορείς να σιγουρευτείς ότι ο υπολογιστής σου μπορεί να τρέξει όντως ένα συγκεκριμένο game; Υπάρχουν ορισμένες “Can I run it?” υπηρεσίες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις γρήγορα και εύκολα αν ο υπολογιστής σου μπορεί να “σηκώσει” ένα game ή όχι, καθώς επίσης και με τι επιδόσεις θα το τρέχει

Consult System Requirements Lab

Το Can I Run It? εργαλείο του System Requirements Lab είναι μια φανταστική πηγή για να ελέγξεις αν ο υπολογιστής σου μπορεί να τρέχει ένα game. Στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας, απλά αναζήτησε το παιχνίδι που θέλεις να παίξεις και κάνε κλικ στο Can You Run It κουμπί. Μόλις το κάνεις, θα δεις την βασική περιγραφή του παιχνιδιού μαζί με τις ελάχιστες και συνιστώμενες απαιτήσεις.

Can I run it?

Ωστόσο, η πραγματική δύναμη αυτής της ιστοσελίδας είναι η δυνατότητα που σου παρέχει να σκανάρει τον υπολογιστή σου ελέγχοντας όλο το hardware που έχεις και να σε ενημερώνει για το αν πραγματικά μπορείς να τρέξεις ένα παιχνίδι ή όχι. Απλά κάνε κλικ στο Can You Run It κουμπί ξανά, καθώς βρίσκεται στην σελίδα του game που αναζήτησες, και η διαδικασία θα ξεκινήσει.

Αρχικά θα σου κατεβάσει ένα Detection.exe εκτελέσιμο αρχείο, το οποίο θα χρειαστεί να τρέξεις. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, θα δεις τα αποτελέσματα από το σκανάρισμα και θα έχεις την δυνατότητα να ελέγξεις αν ο υπολογιστής σου μπορεί να τρέξει το παιχνίδι και πως θα το τρέχει με τις ελάχιστες και συνιστώμενες απαιτήσεις.

Can I run it?

Για να δεις πόσο καλό υπολογιστή έχεις σε σύγκριση με άλλους χρήστες, αφού τρέξεις το πρόγραμμα κάνε κλικ στην επιλογή “My Computer Details” στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας για να αξιολογήσει το hardware σου. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στο Rank My Computer για να δεις πόσο καλός είναι ο υπολογιστής σου σε αντίθεση με άλλους υπολογιστές. Στην ίδια σελίδα θα βρεις επίσης και τα πιο δημοφιλείς games, με στατιστικά που δείχνουν πόσοι υπολογιστές πέρασαν το τεστ και μπορούν να τα τρέξουν.

Σημαντική σημείωση: Όσο χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, θα σου προτείνει αρκετές φορές να ενημερώσεις τα drivers του υπολογιστή σου. Μην κατεβάσεις κανένα καθώς δεν είναι ασφαλείς και μπορείς γρήγορα να καταστρέψεις τον υπολογιστή σου. Αν θες να ενημερώσεις τα drivers σου, δες τον οδηγό μας εδώ.

Game Debate

Can I run it?

Το Game Debate παρέχει μια παρόμοια λειτουργία όπως και η παραπάνω ιστοσελίδα. Σου επιτρέπει να δεις τις ελάχιστες και συνιστώμενες απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού, ώστε να καταλάβεις αν μπορεί το hardware του υπολογιστή σου να το σηκώσει.

Μπορείς να αναζητήσεις κάθε παιχνίδι από την αναζήτηση που υπάρχει στο επάνω μέρος της σελίδας και κάνοντας κλικ, να δεις τις απαιτήσεις του. Φυσικά, ακριβώς όπως συμβαίνει και με το ‘Like System Requirements Lab’, είναι ευκολότερη η διαδικασία αν τρέξεις το εργαλείο που σου παρέχει το Game Debate ώστε να ελέγξει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου και να σε ενημερώσει για το αν πραγματικά μπορεί να τρέξει ένα game.

Το Game Debate παρέχει το ‘Can I Run It?’ εργαλείο, το οποίο μπορείς να κατεβάσεις κάνοντας κλικ στο “Download Our GD hardware scanner” κουμπί. Τρέξε το πρόγραμμα και εγκατέστησε το στον υπολογιστή σου.

Το ‘Can I Run It?’ εργαλείο του Game Debate, σε αντίθεση με αυτό που παρέχει το System Requirements Lab, πρέπει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή και δεν είναι portable πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως το σκανάρισμα που θα κάνεις για κάθε παιχνίδι θα είναι γρηγορότερο, αλλά φορτώνεις τον υπολογιστή σου με ένα επιπλέον πρόγραμμα (βέβαια είναι πολύ ελαφρύ και γρήγορο).

Στην περίπτωση όπου το Can I Run It? εργαλείο δεν μπορέσει να εμφανίσει αποτελέσματα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου, σου παρέχει επίσης την επιλογή να τα προσθέσεις εσύ χειροκίνητα.

Can I Run It? Ο χειροκίνητος τρόπος με το Speccy

Speccy

Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα παραπάνω αυτοματοποιημένα εργαλεία και εμπιστεύεσαι πιο πολύ τις δικές σου γνώσεις και εμπειρία, τότε υπάρχει και ο χειροκίνητος τρόπος με τον οποίο μπορείς να ελέγξεις για το αν ο υπολογιστής σου μπορεί να τρέξει ένα παιχνίδι. Ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγχεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου, και στη συνέχεια τις ελάχιστες και συνιστώμενες απαιτήσεις που θέλει κάθε game.

Αρχικά, κατέβασε το Speccy, ένα δωρεάν πρόγραμμα από την Piriform, την εταιρεία που έφτιαξε και το CCleaner.

Μόλις εγκαταστήσεις την δωρεάν έκδοση του Speccy, θα έχεις την δυνατότητα να δεις εύκολα και γρήγορα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου. Στην ενότητα “Summary” θα δεις όλα τα χαρακτηριστικά εν συντομία, ενώ αν πας στις υπόλοιπες ενότητες, όπως στην ενότητα CPU, RAM, Graphics κ.τ.λ., μπορείς να δεις περιληπτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε hardware.

Για να καταλάβεις αν ο υπολογιστής σου μπορεί να τρέξει ένα game, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μια από τις δύο παραπάνω ιστοσελίδες που σου αναφέραμε, αλλά αντί να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα τους, απλά αναζητείς το game που θέλεις να ελέγξεις και συγκρίνεις τις ελάχιστες και συνιστώμενες απαιτήσεις του με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου – αυτά δηλαδή που βλέπεις από το Speccy.

Μερικές προειδοποιήσεις

Θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή με τα games τα οποία τρέχουν στις ελάχιστες απαιτήσεις. Τις περισσότερες φορές, όταν βλέπεις ένα game το οποίο έχει παρόμοιες ελάχιστες απαιτήσεις με το hardware του υπολογιστή σου, είτε θα τρέχει πάρα πολύ χάλια, είτε δεν θα παίζεται.

Επίσης, το γεγονός πως ο υπολογιστής σου έχει το hardware για να παίξει ένα παιχνίδι με τις συνιστώμενες απαιτήσεις, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα μπορείς να το παίζεις σε full γραφικά. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να χρειαστεί να τα κατεβάσεις στο medium ή ακόμα και στο low.

Τέλος, να θυμάσαι πως αν ένα game δεν έχει βελτιστοποιηθεί σωστά στον κώδικα του, μπορεί να τρέχει χάλια ακόμα και σε ένα ισχυρό υπολογιστή. Οτιδήποτε και αν κάνεις λοιπόν, πάντα να κοιτάς τις κριτικές κάθε παιχνιδιού από άλλους χρήστες που το αγόρασαν προτού το αγοράσεις και εσύ.


Και το System Requirements Lab αλλά και το Game Debate είναι δύο εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχουν γρήγορα και ελαφριά εργαλεία για να ελέγχουν το hardware του υπολογιστή σου και να σε ενημερώνουν για το αν ο υπολογιστής σου μπορεί να σηκώσει ένα game. Παρόλα αυτά, η λειτουργία τους είναι παρόμοια με τον χειροκίνητο τρόπο που δείξαμε παραπάνω, καθώς έτσι μετράνε τις επιδόσεις και το ποσοστό επιτυχίας για να παίξεις ένα game με τις συνιστώμενες απαιτήσεις του. Οπότε, αν δεν είσαι σίγουρος με τον χειροκίνητο τρόπο, χρησιμοποίησε ένα από τα παραπάνω εργαλεία, ή και τα δύο για μεγαλύτερη σιγουριά.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: