ΔιάφοραΝέα
3,092 προβολες

Αυξάνονται συνεχώς οι τιμές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα! Για ποιόν λόγο συμβαίνει αυτό;

Αυξάνονται συνεχώς οι τιμές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα! Για ποιόν λόγο συμβαίνει αυτό;

Στο εξωτερικό είθισται οι άνθρωποι να αλλάζουν το αυτοκίνητό τους, αγοράζοντας ένα καινούριο και δίνοντας για απόσυρση το παλιό. Αντίθετα, στην Ελλάδα δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ειδικότερα, είναι σύνηθες στη χώρα μας να αγοράζουμε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και να προσπαθούμε να πουλήσουμε το παλιό μας όχημα. Αυτό προφανώς έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε. Εντάξει, είναι λογικό. Όμως τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα ακόμα και για την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Πόσο θα ανέβουν ακόμα οι τιμές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ποιός είναι ο λόγος της αύξησης των τιμών;

Αυξάνονται συνεχώς οι τιμές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Ποιός είναι ο λόγος;

Το να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα είναι μία περίεργη αλλά “εύκολη” διαδικασία. Συν τοις άλλοις, έχουν το δικαίωμα να οδηγούν άτομα πολύ μεγάλης ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί οδηγοί κι επομένως η ζήτηση για μεταχειρισμένα είναι μεγάλη. Αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική ύφεση “δικαιολογεί” τις υψηλές τιμές στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, που μπορείς να βρεις είτε σε μάντρες είτε σε ιστοσελίδες όπως το car.gr.

Ωστόσο, οι τιμές έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Ο λόγος για την αύξηση των τιμών στα μεταχειρισμένα το τελευταίο διάστημα έχει κυρίως να κάνει με πόλεμο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, η αγορά καινούριων αυτοκινήτων πέρα από οικονομικά ασύμφορη καθίσταται και αδύνατη λόγω των τεκταινομένων στην Ουκρανία. Οι παραδόσεις των αυτοκιήτων λόγω της κατάστασης έχουν τεράστιες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα μεταχειρισμένα, να αυξάνεται και άλλο η ζήτηση και να εκτοξεύονται οι τιμές. Ειδικότερα, στα μοντέλα μικρότερων αυτοκινήτων η αύξηση είναι τεράστια συγκριτικά με τα δεδομένα πριν τον κορωνοϊό.

Οι προτιμήσεις των αγοραστών: Βενζινοκίνητα, υβριδικά και πετρελαιοκίνητα

Οι άνθρωποι στη χώρα μας φαίνεται να συνεχίζουν να προτιμούν τα αμάξια με βενζινοκίνητο κινητήρα, παρόλο που η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει σε “τρελά” επίπεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με φήμες η τιμή της βενζίνης στη χώρα πιθανόν να φτάσει τα 3 ευρώ το λίτρο.

Αντίθετα, οι Έλληνες αποφεύγουν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως καύσιμο. Είναι πραγματικά μεγάλη η διαφορά στην αγορά μεταξύ βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, πολύς κόσμος δείχνει μεγάλη προτίμηση και για τα υβριδικά μοντέλα που κυκλοφορούν. Τα νέα μοντέλα υβριδικών και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων 1200 κυβικών είναι αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτήν την περίοδο.

Πραγματικά όμως, πού θα φτάσουν οι τιμές;;;;

Διάβασε επίσης: 300€ “στο χέρι” για διακοπές στη Σάμο και 150€ για τη Βόρεια Εύβοια: Δες αν τα δικαιούσαι

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: