Διάφορα
1,118 προβολες

Αυτόνομα τρακτέρ: Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθάει τους αγρότες

Πόσες φορές έχεις αναλογιστεί τον αντίκτυπο που έχει η τεχνολογία στη ζωή μας; Σίγουρα άπειρες. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν επηρεάζει μόνο τις καθημερινές μας συνήθειες. Η τεράστια ανάπτυξη που έχει γνωρίσει, έχει απλώσει τα πλοκάμια της και σε κάποιους “παραδοσιακούς” κλάδους εργασίας. Ειδικότερα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δεις πώς η τεχνητή νοημοσύνη βοηθάει τους αγρότες με τα αυτόνομα τρακτέρ.

Τα hgh-tech τρακτέρ της John Deere

Η John Deere προσφέρει το πρώτο της αυτόνομο τρακτέρ που μπορεί να λειτουργήσει μέσω μιας εφαρμογής για smartphone. Το αυτόνομο τρακτέρ διαθέτει έξι ζεύγη στερεοφωνικών καμερών, οι οποίες επιτρέπουν την ανίχνευση εμποδίων 360 μοιρών και τον υπολογισμό της απόστασης. Είναι μέρος μιας αυξανόμενης κίνησης για να γίνει η γεωργία πιο αποτελεσματική μέσω της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τον Gaurav Bansal, η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στους αγρότες να διαχειρίζονται με ακρίβεια κάθε τμήμα της σοδειάς τους με βάση τις μοναδικές συνθήκες και τις ανάγκες της. Αυτό βοηθά τους αγρότες στο να είναι πιο αποτελεσματικοί στην ανάπτυξη πόρων, όπως η φύτευση καλλιεργειών.

Πώς λειτουργούν τα αυτόνομα τρακτέρ

Το να οργώνει κάποιος και να καλλιεργεί το κτήμα του με τις ώρες είναι πια παρελθόν. Πλέον ο κάθε αγρότης μπορεί να χρησιμοποιεί αυτόνομα τρακτέρ.

Για να χρησιμοποιήσουν το αυτόνομο τρακτέρ, οι αγρότες χρειάζεται μόνο να μεταφέρουν το μηχάνημα στην επιθυμητή θέση και να το διαμορφώσουν για αυτόνομη λειτουργία. Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, μπορούν να σύρουν από αριστερά προς τα δεξιά για να εκκινήσουν το μηχάνημα και, στη συνέχεια, να αφήσουν το κτήμα για να εστιάσουν σε άλλες εργασίες, ενώ παράλληλα παρακολουθούν την κατάσταση του μηχανήματος από την κινητή συσκευή τους.

Οι φωτογραφίες από τις κάμερες περνούν μέσα από ένα βαθύ νευρωνικό δίκτυο που ταξινομεί κάθε pixel σε περίπου 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στη συνέχεια, η τεχνητή νοημοσύνη αποφασίζει εάν το μηχάνημα πρέπει να προχωρήσει ή να σταματήσει, ανάλογα με το αν εντοπίσει ένα εμπόδιο.

Δεν είναι μόνο η John Deere που καινοτομεί στον κλάδο της γεωργίας. Ειδικότερα, η FarmWise προσφέρει αυτοματοποιημένα τρακτέρ που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για το ξεχορτιάριασμα. Τα τρακτέρ αυτά χρησιμοποιούν computer vision για την αναγνώριση φυτών, έτσι ώστε να τραβούν μόνο τα αγριόχορτα και γενικότερα ό,τι δεν είναι απαραίτητο σε ένα κτήμα.

Τεχνητή νοημοσύνη και γεωργία: Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Οι ειδικοί λένε ότι η κλιματική αλλαγή και η αυξανόμενη ανάγκη για τρόφιμα είναι πρόσθετοι παράγοντες που οδηγούν τη μετάβαση προς τη γεωργία υψηλής τεχνολογίας. Ο παγκόσμιος πληθυσμός πιθανόν να σημειώσει αύξηση από περίπου 8 δισεκατομμύρια σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους έως το 2050. Αυτό, όπως είναι λογικό, θα αυξήσει και τη ζήτηση για τρόφιμα κατά 50%. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική η τεχνητή νοημοσύνη.

Η τεχνητή νοημοσύνη όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με τα αυτόνομα τρακτέρ. Γενικότερα, με τη βοήθεια του AI οι αγρότες μπορούν επίσης να αναλύσουν τις συνθήκες καλλιέργειας -καιρικές συνθήκες, χρήση νερού, συνθήκες εδάφους, επιδημίες παρασίτων και ασθενειών. Αυτό θα τους βοηθήσει να λάβουν αποφάσεις κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Επίσης, η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους αγρότες από αέρος. Τα γεωργικά drones με δυνατότητες αυτόνομης λειτουργίας κερδίζουν δημοτικότητα, ειδικά με τον ακριβή ψεκασμό φυτοφαρμάκων.

Συνολικά, η είσοδος της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα της τεχνητής νοημοσύνης στη γεωργία είναι κάτι ευοίωνο. Πιθανόν να δούμε ριζικές αλλαγές στο μέλλον αναφορικά με τη γεωργία και τις καλλιέργειες. Είναι βέβαια πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά όπως και να έχει τα πρώτα σημάδια είναι εξαιρετικά!

Διάβασε επίσης; Τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια με φάρμες στο κινητό (Android & iOS)

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: