MobileWeb
3,283 προβολες

AutoCAD: Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για designers

AutoCAD

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθεις τι είναι ακριβώς το AutoCAD. Επίσης, θα δεις ποιοί το χρησιμοποιούν, ποιά είναι τα οφέλη του και ποιές είναι οι κύριες δυνατότητές του. Αφού αναλύσουμε όλα αυτά, θα καταλάβεις ότι θα σου είναι πολύ χρήσιμο, αν ασχολείσαι με το design.

Τι είναι το AutoCAD

Εν ολίγοις, το AutoCAD (computer-aided design) είναι ένα πρόγραμμα σχεδίασης με τη βοήθεια υπολογιστή, που δημιουργήθηκε από την Autodesk και εξαλείφει ουσιαστικά την ανάγκη δημιουργίας σχεδίων με μη αυτόματο τρόπο, δηλαδή χειροκίνητα.

Η άφιξη του AutoCAD άλλαξε εντελώς τη βιομηχανία σχεδιασμού, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή σχεδιαστικών πρακτικών που βασίζονταν κυρίως στους υπολογιστές. Προηγουμένως, οι σχεδιαστές θα έπρεπε να περνούν τις μέρες τους σχολαστικά σχεδιάζοντας και μετρώντας κάθε γραμμή.

Όμως, το AutoCAD τα άλλαξε όλα αυτά. Αντί να βασίζονται σε στυλό και χαρτί, οι designers μπορούν να επικεντρωθούν περισσότερο στο ίδιο το σχέδιο, αντί στην υπερβολική δουλειά που συνεπάγεται η δημιουργία ενός. Το AutoCAD δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να εστιάζουν περισσότερο στον ιδεασμό, αυτοματοποιώντας τη διαδικασία εκτέλεσης.

Το AutoCAD επιτρέπει στους designers να δημιουργούν και να επεξεργάζονται σχέδια και ψηφιακές εικόνες τόσο σε 2D όσο και σε 3D πολύ αποτελεσματικά. Αντί να επεξεργάζονται εικόνες με το χέρι, το AutoCAD διευκολύνει πολύ τον χειρισμό σχεδίων.

Ουσιαστικά, το AutoCAD επιτρέπει στους σχεδιαστές να δημιουργούν γεωμετρικά μοντέλα στην οθόνη, προσφέροντας ατελείωτες μεταθέσεις για τη δημιουργία διαφορετικών τύπων αντικειμένων και δομών. Αυτή η ευελιξία είναι που οδήγησε το AutoCAD να γίνει ηγέτης του κλάδου, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν κάθε κλάδο ή εφαρμογή.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εντολές στο AutoCAD που βοηθούν τους designers να προετοιμάσουν πιο ακριβή σχέδια, συμπεριλαμβανομένων χαρακτηριστικών όπως το αυτόματο κεντράρισμα γραμμών ή ο καθορισμός των διαστάσεων σχεδίασης σε σταθερές αναλογίες.

Για τον τρισδιάστατο σχεδιασμό, το AutoCAD προσφέρει πολλαπλές προβολές, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να κάνουν πιο λεπτές αλλαγές και βελτιώσεις. Το AutoCAD αποθηκεύει επίσης δεδομένα σχεδίασης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μέλλον. Υποστηρίζει απευθείας απόδοση στο cloud, σχέδια διατομής και προσφέρει ακόμη και ρεαλιστικό φωτισμό.

Ποιοί το χρησιμοποιούν;

Το AutoCAD χρησιμοποιείται σε διάφορους κλάδους. Παρόλο που αρχικά δημιουργήθηκε για χρήση στον αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό κλάδο, τώρα χρησιμοποιείται σε πάρα πολλούς κλάδους και εφαρμογές. Παρακάτω θα δεις ποιοί το χρησιμοποιούν για τη δουλειά τους:

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα logo makers: Φτιάξε το δικό σου λογότυπο online

1. Architectural Design

Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποιούν κυρίως το AutoCAD για την προετοιμασία κατόψεων, σχεδιαγραμμάτων και σχεδίων κτιρίων. Δεδομένου ότι αυτά τα σχέδια σχεδιάζονται σε κλίμακα και είναι γενικά πολύ ακριβή, το AutoCAD διευκολύνει τους αρχιτέκτονες να ζωντανέψουν το όραμά τους χωρίς να έχουν πρόβλημα με την ακρίβεια των διαστάσεων.

Το AutoCAD επιτρέπει επίσης στους σχεδιαστές να αναθεωρούν αναλυτικά δεδομένα σχετικά με ένα σχέδιο κτιρίου, βοηθώντας τους να εντοπίσουν τις αδυναμίες του σχεδιασμού και να τις διορθώσουν πριν ξεκινήσει η κατασκευή.

2. Interior Designers

Το AutoCAD χρησιμοποιείται συνήθως από interior designers που προτιμούν να δημιουργούν τρισδιάστατες εκδόσεις των εσωτερικών τους σχεδίων. Το AutoCAD επιτρέπει στους interior designers να δημιουργούν ρεαλιστικά τρισδιάστατα μοντέλα χώρων, προσφέροντας υποστήριξη για μοντέλα στερεών, επιφανειών και διχτυωτών.

Διατίθενται επίσης εργαλεία τρισδιάστατης προβολής και πλοήγησης, που υποστηρίζουν περιστρεφόμενες όψεις, έτσι ώστε οι interior designers να μπορούν πραγματικά να επιδείξουν τα σχέδιά τους και να τα παρουσιάσουν όπως θέλουν.

Το AutoCAD υποστηρίζει επίσης την απόδοση, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να εφαρμόζουν φωτισμό και μοναδικά υλικά για να δώσουν στα τρισδιάστατα μοντέλα τους μια πιο ρεαλιστική και κομψή εμφάνιση.

3. Mechanical Engineers

Παρόλο που το AutoCAD έχει σχεδιαστεί κυρίως για αρχιτέκτονες και designers, οι μηχανολόγοι μηχανικοί το χρησιμοποιούν επίσης αρκετά συχνά για να προετοιμάσουν γραφικά που βοηθούν την εργασία τους. Οι μηχανολόγοι μηχανικοί χρησιμοποιούν το AutoCAD για να φτιάξουν συγκεκριμένα μοντέλα και σχεδιαγράμματα που σχετίζονται με διαφορετικά προϊόντα.

4. Fashion Designers

Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κάποιους, αλλά οι σχεδιαστές μόδας χρησιμοποιούν επίσης το AutoCAD. Είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία παραγωγικότητας για τους σχεδιαστές μόδας. Tους επιτρέπει να προετοιμάζουν λεπτομερή σκίτσα, μοτίβα και σχέδια με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Επιπλέον, οι σχεδιαστές μόδας μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές επαναλήψεις ενός μεμονωμένου σχεδίου και δεδομένου ότι το AutoCAD διατηρεί τις διαστάσεις για μελλοντική χρήση, οι σχεδιαστές μπορούν να τις εφαρμόσουν σε διαφορετικά υλικά και μοτίβα.

Οι δυνατότητες που προσφέρει το AutoCAD

Υπάρχουν πολλές νέες δυνατότητες στο AutoCAD που το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για designers. Η Autodesk κυκλοφορεί με συνέπεια μια σειρά από νέες ενημερώσεις, εισάγοντας νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Παρακάτω θα δεις μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες-λειτουργίες του AutoCAD:

1. Web και Mobile Apps

Δεδομένου ότι λειτουργεί στο cloud, το AutoCAD επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται σε διάφορες συσκευές, διευκολύνοντας τη δημιουργία, την επεξεργασία και την προβολή σχεδίων είτε από την εφαρμογή για κινητά είτε από το web. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία και κάνει τη συνεργασία πολύ πιο εύκολη μεταξύ των κατανεμημένων ομάδων.

2. Γρήγορα και αποτελεσματικά Workflows

Το AutoCAD σου επιτρέπει να μοιράζεσαι ελεγχόμενα αντίγραφα του σχεδίου σου με τους συνεργάτες σου, επιτρέποντάς τους να αφήνουν σχόλια. Υποστηρίζει τη σήμανση και παρέχει επίσης μια συναρπαστική λειτουργία, το My Insights, που δίνει στους χρήστες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τα έργα τους.

3. Αφορά σε πάρα πολλούς κλάδους

Το AutoCAD έχει εξελιχθεί πολύ πέρα ​​από το να είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού που χρησιμοποιείται κυρίως από μηχανικούς και αρχιτέκτονες. Η Autodesk σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις από μια ποικιλία διαφορετικών εργαλείων και προσθηκών ειδικά για σχεδόν κάθε κλάδο.

Αυτό περιλαμβάνει εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση του προγραμματισμού και της παραγωγικότητας, καθώς και εργαλεία που βοηθούν στη βελτίωση των workflows.

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα avatar makers για τις φωτογραφίες προφίλ σου

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: