Apple Mobile NewsTech News
3,446 προβολες

Apple Pay Later: Η είσοδος της εταιρείας στον κόσμο του “BNPL” και η σημασία της

Apple Pay Later Η είσοδος της εταιρείας στον κόσμο του BNPL και η σημασία της

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της Apple πληροφορούμαστε για τις κινήσεις του τεράστιου αυτού τεχνολογικού κολοσσού. Ήδη, σε προηγούμενο άρθρο έχουμε μιλήσει για τα προϊόντα που θα λανσάρει η Apple το επόμενο διάστημα, καθώς και για το πολυαναμενόμενο λειτουργικό της σύστημα iOS 16. Μία όμως πληροφορία που λάβαμε από το WWDC 2022 είναι η είσοδος της εταιρείας στον κόσμο του Buy Now Pay Later (BNPL) με τη λειτουργία Apple Pay Later που θα λανσάρει η εταιρεία με την κυκλοφορία του iOS 16. Τι σημαίνει όμως αυτό για την Apple, αλλά και για τους ανταγωνιστές της;

Διάβασε επίσης: iOS 16: Ποιά λειτουργία των android ενσωματώνει η Apple;

Apple Pay Later: Πώς θα λειτουργεί;

Apple Pay Later

Η Apple λοιπόν σύμφωνα με αναφορές εντός του 2022 θα μπει “με το δεξί” στον κόσμο των Fintech εταιρειών, όπως οι PayPal, Affirm και Klarna.

Το Pay Later θα ενσωματωθεί στο Apple Wallet και θα είναι κατάλληλο για χρήση σε οποιαδήποτε αγορά γίνεται μέσω του Apple Pay. Οι χρήστες-καταναλωτές θα μπορούν να μοιράσουν το κόστος μιας αγοράς σε τέσσερις ίσες πληρωμές, με μηδενικούς τόκους και προμήθειες, κατανεμημένες σε περίοδο τεσσάρων μηνών.

Για να πληροί τις προϋποθέσεις, ωστόσο, η Apple θα κάνει πρώτα έναν ήπιο πιστωτικό έλεγχο στους χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία. Ο τεχνολογικός κολοσσός ισχυρίζεται ότι έχει σχεδιάσει την εν λόγω λειτουργία του Apple Pay Later έχοντας κατά νου την «οικονομική υγεία των χρηστών».

Είναι πιθανό η Apple να προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της στον κόσμο της χρηματοδότησης των καταναλωτών και να αυξήσει την κερδοφορία της.

Η Apple θα επωφεληθεί από την τεράστια δύναμη της αγοράς και της επωνυμίας της, με την ικανότητα να προσελκύει εκατομμύρια στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Επιπλέον, η Apple έχει δημιουργήσει ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα στο οποίο οι χρήστες ενθαρρύνονται να αξιοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν συχνότερα, όπως πχ το να κάνουν πληρωμές μέσω του iPhone τους αντί για την τραπεζική τους κάρτα.

Η σημασία του BNPL για την Apple, τους ανταγωνιστές της και τους καταναλωτές

Apple Pay Later Η είσοδος της εταιρείας στον κόσμο του BNPL και η σημασία της

Με την κυκλοφορία του Pay Later, η Apple, όπως αναφέραμε ανωτέρω, θα ανταγωνίζεται πολλές άλλες παρόμοιες εταιρείες fintech, συμπεριλαμβανομένων των PayPal, Block, Klarna και AfterPay, ορισμένες από τις οποίες είδαν τις τιμές των μετοχών τους να πέφτουν μετά την ανακοίνωση της Apple.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας πρόκειται να αποκομίσει τεράστια οικονομικά κέρδη μέσω του Apple Pay Later αυξάνοντας έτσι την αξία του. Επί του παρόντος, η εμβέλειά της Apple στον κόσμο του λιανικού εμπορίου είναι εμφανής, με τις υπηρεσίες πληρωμών που βασίζονται σε iPhone να γίνονται αποδεκτές από το 85% των λιανοπωλητών στις ΗΠΑ.

Καθώς οι πελάτες της Apple αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Pay Later, θα κερδίζουν από τις χρεώσεις εμπόρου. Πρόκειται για χρεώσεις που πληρώνουν οι έμποροι λιανικής στην Apple με αντάλλαγμα να μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες Apple Pay. Επιπλέον, η Apple θα αποκτήσει επίσης πολύτιμες πληροφορίες για τις αγοραστικές συμπεριφορές των καταναλωτών, οι οποίες θα επιτρέψουν στην εταιρεία να προβλέψει τη μελλοντική συμπεριφορά κατανάλωσης και δαπανών.

Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος της μη ρυθμιζόμενης χρηματοδότησης, που περιλαμβάνει το BNPL, δεν προμηνύεται καλός για όλους τους καταναλωτές.

Τα νεότερα άτομα και τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος μπορεί να είναι πιο ευάλωτα στους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση αυτών των υπηρεσιών και ως αποτέλεσμα μπορεί να συσσωρεύσουν χρέη. Ουσιαστικά, η δυνατότητα κάποιου να κάνει άμεσες αγορές χωρίς να ξοδεύει όλα τα χρήματά του μονομιάς είναι πολύ χρήσιμη, ωστόσο η συσσώρευση χρεών αποτελεί έναν τεράστιο κίνδυνο για πάρα πολλά άτομα τα οποία πέφτουν θύματα υπερκαταναλωτισμού.

Διάβασε επίσης: The Last Of Us Remake: Έρχεται σε Playstation 5 και υπολογιστή

Tags: , , , , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: