Νέα
1,136 προβολες

Απολύσεις στην Tesla: Ο Elon Musk απολύει εργαζομένους του

Απολύσεις στην Tesla Ο Elon Musk απολύει εργαζομένους του

Η Tesla αποτελεί αναμφίβολα την εταιρεία που έχει τα σκήπτρα στη βιομηχανία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με τον CEO της, Elon Musk, έχει κερδίσει τη μερίδα του λέοντος σε αυτήν την αγορά χτίζοντας ένα μεγάλο όνομα. Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταία νέα, έχουν πραγματοποιηθεί απολύσεις στην Tesla. Τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στον κολοσσό αυτό;

Διάβασε επίσης: Δωρεάν περιαγωγή στην ΕΕ: Χωρίς επιπλέον χρεώσεις οι τηλεπικοινωνίες για άλλα 10 χρόνια

Οι απολύσεις στην Tesla: 200 εργαζομένους απολύει ο Elon Musk

Μόλις πρόσφατα μάθαμε τα δυσάρεστα, που αφορούν τις απολύσεις στην Tesla. Εδώ και λίγο καιρό ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Elon Musk, είχε κάνει νύξη για ενδεχόμενες απολύσεις.

Ειδικότερα, ο “μεγάλος άνδρας” είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό πως παρά το άνοιγμα της εταιρείας σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της Tesla κατά 10%. Πριν ακόμα από αυτήν τη δήλωση, είχε ανακοινώσει πως δεν επιθυμεί οι εργαζόμενοί του να δουλεύουν εξ’ αποστάσεως.

Από το τμήμα Autopilot απολύονται οι 200 εργαζόμενοι

Απολύσεις στην Tesla Ο Elon Musk απολύει εργαζομένους του

Η απόλυση όμως αυτών των 200 εργαζομένων αποτελεί μία εντελώς διαφορετική κίνηση. Τα συγκεκριμένα άτομα εργάζονταν μέχρι πρότινος στο τμήμα Autopilot σε γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι του τμήματος αυτού ασχολούνταν με την ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στα ηλεκτρικά αμάξια της Tesla, που υποστηρίζεται η υποβοήθηση κατά την οδήγηση.

Όμως, είναι σημαντικό να πούμε πως από ό,τι φαίνεται οι 200 αυτοί άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους δε συγκαταλέγονται σε αυτούς που πρόκειται να απολύσει ο Elon Musk σύμφωνα με τη μείωση του προσωπικού κατά 10%. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ήταν ωρομίσθιοι.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων και έρχεται αφότου ο Musk κατηγόρησε τα εργοστάσια αυτοκινήτων του ότι σπαταλούν δισεκατομμύρια δολάρια λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Είναι πραγματικά περίεργο να βλέπουμε τέτοιους κολοσσούς να προσπαθούν να “βγάλουν τα σπασμένα” μίας περιόδου απολύοντας τους εργαζομένους τους. Αν μία εταιρεία αυτού του βεληνεκούς δεν μπορεί να διατηρήσει ακέραιο το προσωπικό της, τι θα γίνει με τις μικρότερες…;

Διάβασε επίσης: Διαφημίσεις στο Netflix – Συνεχίζει τις απολύσεις η πλατφόρμα

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: