How-To PC
2,236 προβολες

Android Apps σε Mac: Πώς να χρησιμοποιήσεις android εφαρμογές στον Apple υπολογιστή σου ΔΩΡΕΑΝ

android apps σε Mac

Το χάσμα μεταξύ επιτραπέζιου υπολογιστή και κινητού κλείνει συνεχώς. Όμως, ενώ αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουμε όλο και περισσότερες εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές στα τηλέφωνά μας, η τοποθέτηση εφαρμογών για κινητά στους επιτραπέζιους υπολογιστές μας είναι λίγο περίπλοκη. Εκτός αν χρησιμοποιείς Chromebook. Τι γίνεται όμως αν χρησιμοποιείς Mac; Κι όμως, είναι δυνατή η εκτέλεση android apps σε mac. Θα χρειαστείς κάποιο λογισμικό τρίτου μέρους και θα πρέπει να είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις λίγα λεπτά για να το ρυθμίσεις. Μόλις τελειώσεις, θα έχεις ακόμη και πρόσβαση στο Google Play Store. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δεις τι πρέπει να κάνεις.

Χρησιμοποίησε android apps σε Mac μέσω του VirtualBox

Ο καλύτερος τρόπος για να εκτελέσεις Android apps σε Mac είναι να εγκαταστήσεις μια πλήρη έκδοση του ίδιου του λειτουργικού συστήματος Android. Μπορείς να το κάνεις αυτό χρησιμοποιώντας το δωρεάν software VirtualBox και μια έκδοση Android που έχει αναπτυχθεί για υπολογιστές με επεξεργαστές Intel.

Πριν ξεκινήσεις, κάνε λήψη του VirtualBox και της έκδοσης x86 του Android.

Η διαδικασία είναι απλή, αλλά περιλαμβάνει αρκετά βήματα. Εάν δεν είσαι πλήρως ενημερωμένος με εικονικές μηχανές, συστήματα αρχείων και παρόμοια, μην ανησυχείς. Απλώς ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες.

Κάνε Set up το VirtualBox

Εγκατάστησε το VirtualBox και μετά τρεξ’ το. Από την κύρια οθόνη, κάνε κλικ στο New και βάλε ένα όνομα για την εικονική σου μηχανή (μπορείς απλώς να την ονομάσεις Android). Στην περιοχή Type, επίλεξε Linux και για Version επίλεξε OtherLinux (64-bit). Στη συνέχεια κάνε κλικ στο Continue.

Μπορείς να διατηρήσεις τις προεπιλογές για τις επόμενες οθόνες. Κάνε κλικ στο Continue για να τα αποδεχτείς για τις ρυθμίσεις αναφορικά με το μέγεθος μνήμης, τον σκληρό δίσκο και τον τύπος αρχείου σκληρού δίσκου.

Στο Storage σε φυσικό σκληρό δίσκο, επίλεξε fized size. Μπορεί να σου δώσει μια μικρή ώθηση ταχύτητας και κάνε κλικ στο Continue.

Η επόμενη οθόνη είναι Τοποθεσία και μέγεθος αρχείου. Κάνε κλικ στο εικονίδιο φακέλου για να επιλέξεις πού θέλεις να αποθηκεύσεις τον νέο σου εικονικό σκληρό δίσκο, ή απλώς κράτα την προεπιλεγμένη επιλογή. Κράτα επίσης το συνιστώμενο μέγεθος για το δίσκο και στη συνέχεια, κάνε κλικ στην επιλογή create.

Διάβασε επίσης: Πώς να ξεκλειδώσεις το Face ID στο iPhone ενώ φοράς μάσκα

Η εικονική σου μηχανή έχει πλέον ρυθμιστεί και πρέπει να εγκαταστήσεις το Android σε αυτήν. Πίσω στο κύριο παράθυρο επίλεξε το Android VM και κάνε κλικ στο start.

Εν συνεχεία επίλεξε το αρχείο Android ISO που κατέβασες νωρίτερα και κάνε κλικ στο start. Τώρα είσαι έτοιμος να εγκαταστήσεις το λειτουργικό σύστημα ή μπορείς να το εκτελέσεις χωρίς εγκατάσταση. Βέβαια, αν δεν το εγκαταστήσεις θα είναι πιο αργό και δεν θα σου επιτρέπει να αποθηκεύσεις τις ρυθμίσεις σου. Εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το λειτουργικό σύστημα περισσότερες από μία φορές, είναι καλύτερο να το εγκαταστήσεις.

Το ποντίκι δεν θα λειτουργεί για τις επόμενες επιλογές, επομένως χρησιμοποίησε το πληκτρολόγιό σου για να επισημάνεις την επιλογή σου και πάτα Enter.

Εγκατάστησε το Android

Το πρώτο μέρος της διαδικασίας είναι να δημιουργήσεiς ένα virtual partition (εικονικό διαμέρισμα) στον σκληρό σου δίσκο. Εκεί ουσιαστικά θα εγκατασταθεί το Android. Στην επόμενη οθόνη, επίλεξε Create/Modify Partitions.

Στη συνέχεια, επίλεξε το New για να δημιουργήσεις ένα νέο partition, μετά Primary και μετά πάτα Enter για να αποδεχτείς το μέγεθος. Τέλος, κάνε highligh το Bootable και πάτα ξανά Enter. Η λέξη Boot θα έπρεπε να εμφανίζεται κάτω από το Flag στον πίνακα που σου βγάζει.

Αφού το κάνεις αυτό, χρησιμοποίησε τα πλήκτρα για να κάνεις scroll και να πας στο Write και να πατήσεις Enter. Αγνόησε την προειδοποίηση που σου βγάζει και πληκτρολόγησε Yes για να ξεκινήσεις. Μόλις ολοκληρωθεί κάνε scroll μέχρι το Quit και πάτα Enter.

Θα δεις στην οθόνη Choose Partition, με το εικονικό διαμέρισμα που μόλις δημιούργησες να εμφανίζεται στην κορυφή. Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσεις το Android σε αυτό το partition. Επίλεξε το partition και πάτα OK για να ξεκινήσεις.

Στην επόμενη οθόνη, επίλεξε το ext4 στην ενότητα Choose File System και στη συνέχεια, πάτα Yes για επιβεβαίωση στην επόμενη οθόνη. Στη συνέχεια, το partition θα μορφοποιηθεί.

Στη συνέχεια, θα ερωτηθείς εάν θέλεις να εγκαταστήσεις το boot loader. Επίλεξε το Yes και στη συνέχεια, επίλεξε το Skip στην επόμενη οθόνη. Όταν σου ζητηθεί να εγκαταστήσεις το system directory πάτα το Yes. Το Android θα ξεκινήσει τώρα την εγκατάσταση.

Όταν τελειώσει, θα σου ζητηθεί να εκτελέσεις το Android. Πάτα το Enter και θα εκκινήσει στο δικό του παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας σου.

Το Android στον Apple υπολογιστή σου είναι επιτέλους έτοιμο

Σίγουρα είναι κάπως περίπλοκη η διαδικασία, αλλά αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις android apps σε Mac πρέπει να ακολουθήσεις τον παραπάνω οδηγό. Αφού έχεις ολοκληρώσει τη διαδικασία, βάλε τα στοιχεία για τον λογαριασμό σου στη Google και θα έχεις πλήρη πρόσβαση στο Play Store. Μπορείς επίσης να κατεβάσεις εφαρμογές μέσω του browser και να τις φορτώσεις. Έχε υπόψη σου ότι δεν θα λειτουργούν όλες οι εφαρμογές και δεν θα λειτουργούν όλες άψογα.

Να πούμε βέβαια ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές για να τρέξεις τις android εφαρμογές στον apple υπολογιστή σου. Ωστόσο, με αυτόν τον σχεδόν παραδοσιακό τρόπο θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το VirtualBox μπορεί να μοιάζει δύσκολο στη χρήση, αλλά τουλάχιστον θα κάνει τη δουλειά που θέλεις.

Διάβασε επίσης: Windows 11 tips: Πώς να αυξήσεις την ταχύτητα του υπολογιστή σου

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: