ΔιάφοραΔωρεάν
2,220 προβολες
1 Σχόλιο

Akinator: Το δωρεάν ιντερνετικό τζίνι που παίζει με το μυαλό σου

akinator

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι που μπορείς να βρεις δωρεάν στο ίντερνετ είναι το Akinator. Το τζίνι αυτό που υπάρχει πολλά χρόνια μπορεί να σε φρικάρει άσχημα. Συγκεκριμένα, το τζίνι έχει τη δυνατότητα να “διαβάζει το μυαλό” σου. Όποιον διάσημο/διάσημη και αν σκεφτείς μπορεί να τον/την βρει σε λίγα λεπτά. Σίγουρα πολλοί γνωρίζουν αυτό το παιχνίδι. Για όσους όμως δεν ξέρουν, σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε τι είναι το Akinator και πώς λειτουργεί.

Τι είναι το Akinator και πώς παίζεται;

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Akinator είναι μία δωρεάν ιστοσελίδα – παιχνίδι από την Elokence.com, μια εταιρεία με έδρα τη Γαλλία. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο δωρεάν και για χρήστες android και για χρήστες iOS.

Το ιδιοφυές αυτό τζίνι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μαντέψει τον ηθοποιό, τον τραγουδιστή, τον φανταστικό χαρακτήρα, κ.λπ. που έχεις στο μυαλό σου. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Akinator προσπαθεί να προσδιορίσει πραγματικούς ή φανταστικούς χαρακτήρες στο μυαλό του παίκτη θέτοντας πολλές ερωτήσεις. Κάνει μία σειρά από ερωτήσεις και μετά σου δίνει το αποτέλεσμα κάνοντας μια εικασία και ανακαλύπτοντας τι σκέφτεσαι.

Για να παίξεις από τον υπολογιστή απλά μπαίνεις στην ιστοσελίδα και πατάς Play. Πρέπει να σκεφτείς έναν διάσημο από οποιαδήποτε χώρα και από οποιονδήποτε κλάδο.

Στη συνέχεια, το τζίνι θα αρχίσει να σου κάνει κάποιες ερωτήσεις. Εσύ έχεις τη δυνατότητα να απαντήσεις με 5 επιλογές. Yes, No, Don’t Know, Probably και Probably Not.

Αφού απαντήσεις έναν αριθμό ερωτήσεων το τζίνι θα σου βγάλει το αποτέλεσμα. Κατά πάσα πιθανότητα το τζίνι θα πέσει μέσα λες και διαβάζει το μυαλό σου. Αυτό προϋποθέτει βέβαια οι απαντήσεις που δίνεις να είναι αληθείς.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το Variable Refresh Rate και πώς επηρεάζει την απόδοση στα βιντεοπαιχνίδια

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Αν έχεις λοιπόν στο μυαλό σου τον Κωνσταντίνο Αργυρό το τζίνι μπορεί πολύ εύκολα να το βρει κάνοντάς περίπου 25 ερωτήσεις. Μετά τις ερωτήσεις θα σου βγάλει απλά τη φωτογραφία με τον/την διάσημο/διάσημη που είχες στο μυαλό σου. Αν πάλι πέσει έξω, θα σε ρωτήσει αν θέλεις να συνεχίσεις με κάποιες ερωτήσεις ακόμη ώστε να προσπαθήσει να το βρει με τη δεύτερη.

Πώς γίνεται όμως να ξέρει ακριβώς ποιόν έχεις στο μυαλό σου;

Το Akinator είναι, αναμφίβολα, ένα εντυπωσιακό διαδικτυακό παιχνίδι για να σκοτώσεις την ώρα σου. Αλλά το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι άνθρωποι όταν παίζουν το Akinator είναι πώς το πρόγραμμα μπορεί να μαντέψει οποιοδήποτε άτομο με ακρίβεια κάνοντας ερωτήσεις. Αντικειμενικά, είναι μία πολύ καλή ερώτηση.

Το Akinator χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα που δημοσιεύεται από την Elokence.com που ονομάζεται Limule. Το πώς δημιουργήθηκε είναι το μικρό τους μυστικό γιατί δεν φαίνεται να έχει καμία πληροφορία για το πώς το Akinator χρησιμοποιεί το Limule για να λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά.

Ωστόσο, υπάρχουν πιθανές ενδείξεις για το πώς λειτουργεί το Akinator. Σε εκείνες τις σπάνιες φορές που το πρόγραμμα δεν γνωρίζει ποιος είναι ο χαρακτήρας που σκέφτεσαι αφού κάνει μια μακροσκελή σειρά ερωτήσεων, στο τέλος, σου ζητά να ανεβάσεις το όνομα και τη φωτογραφία του χαρακτήρα σου. Το πρόγραμμα αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες στην εκτενή βάση δεδομένων του. Αυτό σημαίνει ότι το Akinator έχει συντάξει ένα τεράστιο αρχείο καταγραφής συνεχώς εξελισσόμενων χαρακτήρων μαζί με απαντήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη φορά που κάποιος θα απαντήσει σε μια ερώτηση, το τζίνι πιθανότατα θα είναι σε θέση να απαντήσει σωστά. Κατά μία έννοια, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ένα μυστικό λογισμικό που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει ένα συγκλονιστικά ακριβές διασκεδαστικό παιχνίδι. Σε απλή γλώσσα, αυτό το λογισμικό χρησιμοποιεί μια μορφή δυαδικής αναζήτησης διαιρώντας τις πιθανότητες όσο το δυνατόν με κάθε ερώτηση.

Διάβασε επίσης: Peter Answers: Πώς να ψαρώσεις τους φίλους σου με το δωρεάν ιντερνετικό “μέντιουμ”

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: