ΔιάφοραΝέα
3,560 προβολες

Ai-Da: Το ρομπότ που ζωγραφίζει εξαιρετικά με την τεχνητή νοημοσύνη

Ai-Da: Το ρομπότ που ζωγραφίζει εξαιρετικά με την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη παίζει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη κάθε είδους τεχνολογίας. Μπορούμε να τη συνδυάσουμε με πάρα πολλές τεχνικές και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Ακόμα και η υψηλής δημιουργικότητας τέχνη είναι μέσα στα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το Artificial Intelligence (AI). Η Ai-Da, το ρομπότ που ζωγραφίζει μπορεί να αποτελέσει την απόδειξη για τον εν λόγω ισχυρισμό με τα εξαιρετικά της σχέδια.

Ai-Da: Το ρομπότ που ζωγραφίζει

Η Ai-Da είναι ένα πλήρως αναπτυγμένο ρομπότ που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει τέχνη. Πώς ακριβώς “λειτουργεί” όμως;

Τα έργα “της” Ai-Da ζωγραφίζονται χρησιμοποιώντας έναν ειδικά κατασκευασμένο βραχίονα ζωγραφικής, σε συνδυασμό με κάμερες που βρίσκονται στα μάτια του ρομπότ. Σε συνδυασμό με τον αλγόριθμο AI, αυτό επιτρέπει στην Ai-Da να δημιουργήσει μερικά πραγματικά μοναδικά έργα τέχνης. Τα τελειωμένα έργα θυμίζουν σχεδόν παλιές τεχνικές εκτύπωσης, αλλά αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι φαίνεται να χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός πινελιών και κουκκίδων. Σχεδόν όπως τα 1 και 0 στο δυαδικό σύστημα, που είναι μια πολύ ωραία άποψη για το πώς ένας καλλιτέχνης AI μπορεί να δει τον κόσμο.

Βέβαια, να πούμε ότι ένα ρομπό τεχνητής νοημοσύνης Pπου μπορεί και ζωγραφίζει δεν είναι κάτι καινούριο. Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι η Ai-Da ενσωματώνει νέες τεχνικές στα δημιουργήματά της αλλά και “φιλοξενεί” ψηφιακά τη δική της έκθεση με 4 πορτραίτα.

Σε αυτό το πλαίσιο τίθεται εύλογα το ερώτημα για το αν ένα ρομπότ μπορεί να θεωρηθεί καλλιτέχνης.

Είναι όντως καλλιτέχνης η Ai-Da;

Πραγματικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν πρέπει να θεωρήσουμε ότι το ρομπότ είναι ο καλλιτέχνης ή οι δημιουργοί του. Μπορεί δηλαδή ένα ρομπότ να δημιουργήσει και να παράγει τέχνη ή απλώς χρησιμοποιεί την κορύφωση των προγραμμάτων και των εμπειριών της;

Γενικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να έχει μερικές εκπληκτικές ικανότητες όσον αφορά την παραγωγή εικόνων. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι παρά το ότι το ρομπότ μπορεί να είναι δημιουργικό, δε διαθέτει την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεση που καθορίζουν έναν καλλιτέχνη.

Διάβασε επίσης: Αυτόνομα τρακτέρ: Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθάει τους αγρότες

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: