Υγεία & Αυτοβελτίωση
3,178 προβολες

9 Συμβουλές από εκατομμυριούχους που θα σε εμπνεύσουν!

9 Συμβουλές από εκατομμυριούχους

Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τον επαγγελματικό τους βίο είναι η έλλειψη καθοδήγησης. Το internet βέβαια και γενικά η τεχνολογική εξέλιξη έχει βοηθήσει προς αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν άπειρα video, βιβλία , άρθρα, που μπορούν να σε βοηθήσουν να βγεις από μια δύσκολη κατάσταση και να εξελιχθείς. Το πρόβλημα όμως είναι ακριβώς αυτό. Οι επιλογές που έχεις είναι άπειρες και μέσα σε αυτό το χάος δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε και αυτή οι λίστα με 9 Συμβουλές από εκατομμυριούχους και πετυχημένους ανθρώπους. Για να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις από κάπου! Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός εξάλλου. Να θυμάσαι διαβάζοντας παρακάτω πως κάθε συμβουλή δεν κάνεις σε όλους. Χρησιμοποίησε αυτές που ταιριάζουν σε σένα και στη δική σου προσωπικότητα.

Η λίστα με τις 9 Συμβουλές από εκατομμυριούχους που μπορεί να σου αλλάξουν τη ζωή!

9 Συμβουλές από εκατομμυριούχους που θα σε εμπνεύσουν!

1. Το διάβασμα οδηγεί στην προσωπική εξέλιξη

Μία καθημερινή συνήθεια που ανακάλυψα ότι μοιράζονται οι εκατομμυριούχοι σε όλον τον κόσμο είναι το διάβασμα. Για παράδειγμα αν είσαι ένας επιχειρηματίας, πρέπει να διαβάζεις και να ανακαλύπτεις συνεχώς καινούργιους τρόπους που να ενισχύουν την ηγετική σου ικανότητα και την παραγωγική σου δυνατότητα. Το διάβασμα σε βοηθάει να εξελιχθείς και να μάθεις χωρίς να χρειαστεί να πας σε μία σχολή. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων διαβάζουν τουλάχιστον δύο ή και περισσότερα βιβλία κάθε μήνα.
Αν και οι εκατομμυριούχοι πολλές φορές διαβάζουν για την ευχαρίστησή τους, συχνά επιλέγουν το διάβασμα σαν τρόπο για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους. Επιλέγουν συχνά βιβλία ή άρθρα που βελτιώνουν τις ηγετικές τους ικανότητες, τους μαθαίνουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων, βελτιώνουν την προσωπικότητά τους και φυσικά διαβάζουν βιογραφίες.

Δες πόσο σημαντική είναι η πρώτη από τις 9 συμβουλές από εκατομμυριούχους και τι θα κερδίσεις διαβάζοντας βιβλία

2. Δημιούργησε πολλαπλές πηγές εισοδήματος.

Άλλη μία συνταγή επιτυχίας που παρατήρησα ότι μοιράζονται οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι ότι δεν έχουν μόνο μία πηγή εισοδήματος. Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι έχουν πολλαπλές πηγές εισοδήματος. Αυτό τους βοηθάει να αντιμετωπίσουν καλύτερα οικονομικές προκλήσεις και παράλληλα να κάνουν περισσότερα χρήματα. Είναι αυτό που θα ονομάζαμε παθητικός εθισμός στο εισόδημα. Συνήθως αντλούν τα εισοδήματά τους από δάνεια, από ενοίκια, από ακίνητα, από κατοχή πνευματικών δικαιωμάτων, από μετοχές και επενδύσεις. Ταυτόχρονα μπορεί να διατηρούν μία δεύτερη επιχείρηση ή να έχουν μία ιστοσελίδα ή να πουλάνε προϊόντα πληροφοριών. Το αν το εισόδημα δημιουργείται με παθητικό ή ενεργητικό τρόπο είναι αυτό που διαφοροποιεί τους πραγματικά επιτυχημένους από αυτούς που θα ήθελαν να είναι επιτυχημένοι.

3. Έχετε ένα προκαθορισμένο μηνιαίο προϋπολογισμό

Ο μέσος εκατομμυριούχος δεν στηρίζεται στην τύχη ή στο λαχείο. Δημιουργεί ένα μηνιαίο προϋπολογισμό και με θρησκευτική ευλάβεια μένει σε αυτόν. Ο λόγος ύπαρξης ενός μηνιαίου προϋπολογισμού, είναι να μειώσει στο μέγιστο βαθμό τα περιττά έξοδα. Αυτό βοηθάει στην απόκτηση πλήρους ελέγχου της οικονομικής σας ζωής. Παραμένοντας πιστοί στον προϋπολογισμό, μπορείτε να αποφεύγετε τα υπερβολικά έξοδα και έτσι να πετύχετε τον οικονομικό σας στόχο

4. Διαχειριστείτε και αυξήστε στο μέγιστο τα χρήματά σας

Το μεγαλύτερο προσόν για έναν εκατομμυριούχο είναι η επιχειρηματικότητα. Δεν γίνεται να αποκτήσει κανείς οικονομική ελευθερία, χωρίς να έχει επιχειρηματικό μυαλό. Εκτός βέβαια αν τα χρήματα του έρθουν ουρανοκατέβατα! Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκατομμυριούχοι, εκτός από το εισόδημα τους έχουν πάντα πολύ καλή γνώση του φορολογικού συστήματος στο οποίο υπόκεινται. Αναζητούν συνέχεια τρόπους να μειώσουν τις φορολογικές τους εισφορές. Μία προσέγγιση για αυτό είναι να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρες που δεν έχουν φόρους εισοδήματος. Είναι γνωστό ότι πάρα πολλές γνωστές εταιρίες έχουν νόμιμα μηδενικές εισφορές και με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν τη φορολογία.

Δες πως να βγάλεις χρήματα Online από αγορές

5. Αποφύγετε το χρέος

Άλλη μία συνήθεια που ξεχωρίζει τους εκατομμυριούχους από τον υπόλοιπο κόσμο είναι ότι ξέρουν πώς να διαχειρίζονται το χρέος τους. Αρχικά δεν ζουν στην υπερβολή. Αντίθετα αγοράζουν ότι χρειάζονται και μπορούν να πληρώσουν εκείνη τη στιγμή. Δεν κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία και σε αεροπορικά εισιτήρια χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα, έχουν επίγνωση των τόκων όταν χρησιμοποιούν τελικά τις πιστωτικές κάρτες ή όταν παίρνουν δάνειο και αν είναι δυνατόν προσπαθούν να πληρώνουν με μετρητά, γιατί δεν χρεώνονται με τόκους.

6. Ορισμός καθημερινών στόχων

Συμβουλές από εκατομμυριούχους που θα σε εμπνεύσουν!

Δεν έχει σημασία αν έχετε σαν στόχο την δημιουργία επιχείρησης, την επίτευξη καριέρας ή ένα οικονομικό project. Η επιτυχία βρίσκεται στο να θέτεις μικρούς και βραχυπρόθεσμους στόχους. Η δημιουργία ενός καθημερινού πλάνου με εβδομαδιαίους στόχους είναι το πρώτο βήμα για να φτάσει κάνεις να πετύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο του. Όταν φτιάχνετε το καθημερινό σας πλάνο βεβαιωθείτε για τη σειρά προτεραιότητας που θα βάλετε τα πράγματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε τα πιο σημαντικά. Θέτοντας σωστές προτεραιότητες θα καταφέρετε να εστιάσετε στις δραστηριότητες εκείνες που έχουν το μεγαλύτερο κέρδος. Αν επιθυμείτε οικονομική ελευθερία, είναι σοφό να εστιάσετε σε δραστηριότητες που θα σας αποδώσουν πολλά χρήματα, όχι λίγα.

7. Μην φέρεστε σαν πλούσιος

Ο στόχος σας δεν είναι να φέρεστε σαν να είστε πλούσιος αλλά να γίνετε πλούσιος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πιο ακριβά αυτοκίνητα δεν είναι στα χέρια των πιο πλούσιων ανθρώπων. Αν και οι περισσότεροι από μας νομίζουμε ότι όσοι έχουν μεγάλες περιουσίες οδηγούν τα πιο ακριβά αυτοκίνητα, στην πραγματικότητα εκείνοι που τα οδηγούν είναι αυτοί που θα θέλανε να είναι εκατομμυριούχοι. Οι πραγματικοί εκατομμυριούχοι οδηγούν αυτοκίνητα σύμφωνα με τον μέσο όρο. Ο λόγος είναι ότι προτιμούν να μην επενδύουν τα χρήματά τους σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα των οποίων η αξία θα πέσει πολύ γρήγορα σε λίγα χρόνια. Οι εκατομμυριούχοι επενδύουν σε περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να τους αποδώσουν χρήματα στο μέλλον .

Συμβουλές από εκατομμυριούχους

8. Δημιούργησε ή αγόρασε τη δική σου επιχείρηση

Ο στόχος σας είναι να μην εργάζεστε για άλλους αλλά για τον εαυτό σας και να καταφέρετε κάποια στιγμή να έχετε στην κατοχή σας μία επιχείρηση ή να επενδύσετε χρήματα σε μία. Μπορείτε να πετύχετε οικονομική ανεξαρτησία με το να ασχολείστε με αυτά που πραγματικά σας αρέσουν. Αν για παράδειγμα σας αρέσει το διάβασμα, βάλτε σαν στόχο να γράψετε ή να έχετε στην κατοχή σας τα πνευματικά δικαιώματα του πιο πολυδιαβασμένου βιβλίου ή του αγαπημένου σας βιβλίου ώστε να έχετε και κίνητρο. Ο πλούτος και το πάθος πάνε χέρι χέρι.

9. Αποφύγετε τους τρόπους γρήγορου πλουτισμού

Η μεγαλύτερη αρετή ενός εκατομμυριούχου είναι η υπομονή. Για να πετύχετε, χρειάζεται υπομονή, όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι της ζωής σας αλλά σε κάθε πτυχή της. Είναι σχεδόν απίθανο να γίνει κανείς εκατομμυριούχος πολύ νωρίς στη ζωή του, οι περισσότεροι κατάφεραν να πετύχουν αυτό το στόχο περίπου στην ηλικία των 50 ετών. Όσοι καταφέρνουν να πλουτίσουν είναι όσοι εργάζονται καθημερινά και επενδύουν στο μέλλον.

Αν σου άρεσε το ”9 Συμβουλές από εκατομμυριούχους” δες μερικά tips για online εργασία

Tags: , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: