Bitcoin
4,022 προβολες
2 Σχόλια

Οδηγός: Πως να κερδίζεις Bitcoins

Το ήξερες ότι μπορείς να κερδίζεις χρήματα τρέχοντας μόλις μια εφαρμογή στον υπολογιστή σου; Με αυτόν το τρόπο μπορείς να κερδίζεις bitcoins. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε τι είναι τα bitcoins και πως μπορείς να ξεκινήσεις να παράγεις τα δικά σου (Bitcoin mining).

Το Bitcoin μπορεί να μπερδέψει αρκετούς, αλλά είναι κάτι το οποίο όλοι μπορούν να μάθουν. Δυστυχώς, ωστόσο, υπάρχουν μερικά κακά νέα: το γεγονός ότι διαβάζεις αυτό το άρθρο στη σήμερον ημέρα σημαίνει πως άργησες να μπεις στο “παιχνίδι” των bitcoins. Αν δεν έχεις μια χρονομηχανή για να γυρίσεις το χρόνο πίσω στο 2009, τότε θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να επενδύσεις χιλιάδες δολάρια. Όπως και να ‘χει, στον συγκεκριμένο οδηγό θα σου παρουσιάσουμε όλους τους τρόπους με τος οποίους μπορείς να παράγεις bitcoins.

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα (ή εικονικό αν προτιμάς) που δεν θα βρεις σε κέρματα ή χαρτονομίσματα. Το Bitcoin δεν παράγεται από καμία χώρα και δεν ελέγχεται από καμία τράπεζα. Για να καταλάβεις ακόμα καλύτερα, είναι ένα peer-to-peer σύστημα πληρωμών που χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογραφίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των χρημάτων και την εγκυρότητα των συναλλαγών.

Πόσο αξίζει το Bitcoin;

Στην ουσία, όσα περισσότερα bitcoins παράγεις ή “βρίσκεις”, τόσο πιο δύσκολο είναι να “βρεις” περισσότερα. Ενώ κάποτε ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθεί ένας υψηλής ισχύος υπολογιστής (στο σπίτι) για να την παραγωγή bitcoins, η τεράστια δημοτικότητα του άλλαξε τα πάντα. Πλέον, ο υπολογιστής σου λειτουργεί παράλληλα με άλλους υπολογιστές για την παραγωγή νομισμάτων. Είναι λίγο-πολύ σαν το SETI@home, όπου συστάδες υπολογιστών συνεργάζονται για την εξερεύνηση εξωγήινης ζωής.

Χωρίς να χανόμαστε με τις τεχνικές λεπτομέρειες, όταν πολλοί διαφορετικοί χρήστες συγκεντρώνεται σαν ομάδα (συμμετέχουν στα λεγόμενα ‘pools’ δηλαδή), η συνολική δουλειά που απαιτείται για να λυθεί ένα block χωρίζεται σε shares και μοιράζεται στην ομάδα για να επεξεργαστεί το κάθε share από τον καθένα ξεχωριστά. Για κάθε block που επιλύεται, μπορείς να πάρεις έως και 25 νομίσματα. Για παράδειγμα, αν ένα νόμισμα αξίζει 150 δολάρια, ένα block αξίζει 3.750 δολάρια. Φυσικά, η αξία αλλάζει συνεχώς και σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, το Bitcoin είναι ήδη καταδικασμένο.

Ο μετατροπέας νομισμάτων της Google σου επιτρέπει να ελέγχεις πόσο αξίζει ένα Bitcoin νόμισμα.

Bitcoin mining: Μπορείς να γίνεις πλούσιος;

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή του άρθρου, στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις ένα μεγάλο κέρδος από το Bitcoin, πόσο μάλλον στο κοντινό μέλλον. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως είναι και αδύνατο.

Για παράδειγμα, το Guardian ανέφερε πως ένας Νορβηγός επενδυτής μετέτρεψε 27 δολάρια σε 886 χιλιάδες δολάρια μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια χρησιμοποιώντας το Bitcoin.

Πως να παράγεις τα δικά σου bitcoins

Ας υποθέσουμε ότι έχεις δοκιμάσει να επιλύσεις ένα block με bitcoins με μόλις έναν υπολογιστή που έχεις στο σπίτι σου. Αυτή είναι μια κακή ιδέα γιατί το κόστος του ρεύματος θα είναι υψηλότερο από τα χρήματα που θα βγάλεις ενώ μπορεί να χρειαστούν μήνες – ή και χρόνια – έως ότου επιλύσεις ένα και μόνο block. Λαμβάνοντας μέρος σε ένα “pool,” θα έχεις τη δυνατότητα να βγάζεις σε πιο τακτικά διαστήματα bitcoins αλλά λιγότερα.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αδειάσουν οι τσέπες σου ακόμα κι αν λάβεις μέρος σε ένα “pool.” Όπως και να ‘χει, όταν ένα block ολοκληρωθεί, η συνολική δουλειά που χρειάστηκε για να λυθεί το block θα χωριστεί σε shares και θα μοιραστεί στην ομάδα για να επεξεργαστεί το κάθε share από τον καθένα ξεχωριστά με τον εξοπλισμό του.

Συνεχίζουμε υποθέτοντας πως ενδιαφέρεσαι για τη παραγωγή των δικών σου bitcoins. Παρακάτω θα βρεις βήμα προς βήμα ένα σύντομο οδηγό για να ξεκινήσεις.

1ο βήμα: Θα χρειαστείς ένα “πορτοφόλι” (wallet) για να ξεκινήσεις. Αυτό είναι κάτι σαν την Paypal όπου και θα μπορείς να αποθηκεύεις τα bitcoins σου. Μπορείς να αποθηκεύσεις το πορτοφόλι σου online ή ακόμα και στον προσωπικό σου υπολογιστή. Αν αποφασίσεις να τα αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου, τότε θα χρειαστεί να κατεβάσεις ένα μεγάλο blockchain αρχείο. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως πορτοφόλι την υπηρεσία coinbase.com. Δημιουργώντας ένα λογαριασμό στο coinbase θα έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις, να χρησιμοποιήσεις ή και να αποδεχθείς Bitcoin νομίσματα.

Πως να παράγεις bitcoins – Coinbase

2ο βήμα: Συμμετέχοντας σε ένα pool, όπως για παράδειγμα στο Slush Bitcoin, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος με τον ιδιοκτήτη του pool να κρατάει και τα 25 bitcoins μόλις ένα block επιλυθεί, δεδομένου ότι όλα τα bitcoins τα παίρνει ένα πρόσωπο: ο ιδιοκτήτης του κάθε pool.

Πως να παράγεις bitcoins – Slush’s pool

Θα χρειαστεί να επιλέξεις ένα αξιόπιστο ιδιοκτήτη pool. Το Slush’s pool φέρεται να είναι αρκετά αξιόπιστο αφού ήταν η πρώτη υπηρεσία που έκανε κάτι τέτοιο και είναι ανοιχτή από το Δεκέμβριο του 2010. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τις ίδιας ιστοσελίδας, έχει μια “μακρά ιστορία με σταθερές και ακριβούς προϋπολογισμούς πληρωμών.”

3ο βήμα: Εγκατέστησε ένα Bitcoin miner στον υπολογιστή σου. Υπάρχουν δύο τύποι: Το CPU και το GPU. Για τους αρχάριους, το GUI miner της Kiv προτείνεται αρκετά [περισσότερες πληροφορίες].

4ο βήμα: Κάνε σύνδεση στο Bitcoin pool λογαριασμό σου και συμπλήρωσε τη διεύθυνση του πορτοφολιού σου. Με αυτόν το τρόπο θα είσαι σε θέση να πάρεις τον έλεγχο του λογαριασμού σου (το πορτοφόλι το δημιούργησες στο πρώτο βήμα).

5ο βήμα: Καταχώρηση εργαζομένων. Κάθε εργαζόμενος έχει έναν υπό-λογαριασμό στο Bitcoin pool λογαριασμό σου. Μπορείς να έχεις παραπάνω από έναν εργαζόμενο να τρέχει σε κάθε υπολογιστή.

6ο βήμα: Εισήγαγε τα στοιχεία του εργαζομένου σου στο Bitcoin mining πρόγραμμα και στη συνέχεια πρόσθεσε το σύνδεσμο (url) ώστε ο εργαζόμενος σου να μπορεί να ξεκινήσει το mining.

Tags: , , , , ,

Διάβασε επίσης

2 Σχόλια. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: