Online Tools
2,914 προβολες

Οι 5 καλύτεροι δωρεάν Online μετατροπείς ήχου

5 Δωρεάν Online μετατροπείς ήχου με πολλές υποστηριζόμενες μορφές

Πολύ συχνά, λόγω κάποιων αναγκών θα χρειαστεί να μετατρέψεις αρχεία ήχου σε κάποια άλλη εναλλακτική μορφή και μάλιστα αυτό γίνεται απευθείας κατανοητό εάν συνυπολογίσεις το πόσες διαφορετικές συσκευές αναπαραγωγής MP3 κυκλοφορούν στην αγορά, έχοντας η καθεμία διαφορετικές απαιτήσεις. Ορισμένες εφαρμογές λειτουργούν μόνο με συγκεκριμένες μορφές ή επιβάλλουν την ανάγκη να συμπιέσεις το μέγεθος της εγγραφής για να προσαρμόσεις το αρχείο σε μέγεθος, να το αποστείλεις σε ένα email ή να το ανεβάσεις σε μια υπηρεσία cloud.

Όποια και αν είναι η αιτία, με την βοήθεια του διαδικτύου μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Υπάρχουν δεκάδες οnline μετατροπείς ήχου με διαφορετικά χαρακτηριστικά έχοντας σχεδιαστεί για διαφορετικές περιπτώσεις ο καθένας.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Στην συνέχεια αυτού του άρθρου θα ενημερωθείς για όλα τα κορυφαία εργαλεία μετατροπής ήχου στο Web/Διαδίκτυο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις γρήγορα τις δικές σου μετατροπές.

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες cloud ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν χωρητικότητα

Οι καλύτερες προτάσεις για οnline μετατροπείς ήχου, ακολουθούν παρακάτω:

1. Zamzar

Online μετατροπείς ήχου
credit to @ zamzar.com/

Έχει συμπληρώσει σχεδόν 13 χρόνια κυκλοφορίας το Zamzar και είναι ένα εργαλείο μετατροπής αρχείων πολλαπλών χρήσεων με την έννοια πως μπορεί να μετατρέψει αρχεία ήχου, αρχεία κειμένου, αρχεία βίντεο και αρχεία εικόνων. Συνολικά, υποστηρίζονται περισσότερες από 1.200 διαφορετικές μορφές αρχείων.

Όλες οι κοινές μορφές ήχου που προσφέρει είναι: 3GP, AAC, FLAC, IMY, M4A, MID, MP3, MP4, MXMF, OTA, XMF, RTTTL, RTX και WAV.

Η χρήση του Zamzar είναι εντελώς ελεύθερη με ελάχιστους και ασήμαντους για εσένα περιορισμούς. Το μέγιστο μέγεθος αρχείου που μπορείτε να ανεβάσετε είναι 150MB. Ωστόσο, σου δίνεται απευθείας το δικαίωμα να εκτελέσεις έναν απεριόριστο αριθμό μετατροπών αρχείων κάθε μέρα και να μετατρέψεις μέχρι και 25 αρχεία ήχου ταυτόχρονα.

Όταν ολοκληρώσεις την μετατροπή ενός αρχείου, το Zamzar θα το αποθηκεύσει στους δικούς του διακομιστές (servers) για 24 ώρες. Αν δεν το κατεβάσεις εντός της περιόδου, θα πρέπει να το μετατρέψεις ξανά. Για τους δωρεάν χρήστες, το μέγιστο ποσό των δεδομένων στους διακομιστές του Zamzar είναι τα 5GB.

Εάν χρειάζεσαι μεγαλύτερες μεταφορτώσεις και μεγαλύτερο χώρο στον διακομιστή (server), θα πρέπει να κάνεις εγγραφή σε ένα συνδρομητικό πακέτο της υπηρεσίας Zamzar με κόστος που ξεκινά από τα 9 δολάρια το μήνα.

2.Online Audio Converter

5 Δωρεάν Online μετατροπείς ήχου με πολλές υποστηριζόμενες μορφές
credit to @ online-audio-converter.com/

Άλλο ένα πολύ καλό και εύχρηστο Tool είναι το Online Audio Converter, ιδανικό για άτομα που εργάζονται συνεχώς με διάφορες συλλογές μουσικής. Ως μέρος της διαδικασίας μετατροπής, μπορείς να αλλάξεις τα μεταδεδομένα ενός αρχείου, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος κομματιού, του καλλιτέχνη, του τίτλου άλμπουμ, του έτους κυκλοφορίας και του είδους.

Από τις ανάγκες μετατροπής ήχου υποστηρίζονται επτά μορφές αρχείων: MP3, WAV, M4A, FLAC, OGG, MP2 και AMR. Το Online Audio Converter μπορεί επίσης να μετατρέπει τα αρχεία ήχου σε ringtones του iPhone χρησιμοποιώντας τη μορφή MPEG-4.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά του προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις τέσσερις ρυθμίσεις ποιότητας (64KBPS, 128KBPS, 192KBPS και 320KBPS), να ορίσεις το ρυθμό δειγματοληψίας και να αποφασίσεις εάν θέλεις το αρχείο εξόδου να είναι μονοφωνικό ή στερεοφωνικό.

Υπάρχουν επίσης μερικοί διακόπτες ενεργοποίησης / απενεργοποίησης όπως Fade in, Fade out, Fast mode, Voice removal και reverse playback.

Μπορείς ακόμα να μετατρέψεις τα τοπικά αρχεία ήχου, καθώς και αρχεία στο Google Drive και στο Dropbox.

3. Aconvert

Online μετατροπείς ήχου
credit to @ aconvert.com/audio/

Εδώ, στο Aconvert θα σου επιτραπεί να κάνεις μια πιο εξειδικευμένη επεξεργασία αρχείων ήχων. Η μετατροπή ήχου είναι διαθέσιμη για 13 μορφές αρχείων.

Τα υποστηριζόμενα αρχεία είναι WAV, WMA, MP3, OGG, AAC, AU, FLAC, M4A, MKA, AIFF, OPUS και RA, αλλά υπάρχει και ένα εργαλείο για την περικοπή αρχείων ήχου και τη συγχώνευση αρχείων ήχου.

Η εφαρμογή διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό επιλογών ποιότητας από τον Online Audio Converter. Εννέα διαφορετικές ρυθμίσεις KBPS είναι διαθέσιμες, που κυμαίνονται από 32KBPS έως 320KBPS. Επιπλέον, έχεις την ευκολία να βάλεις τη δική σου προσαρμοσμένη ρύθμιση KBPS, αρκεί απλά να γνωρίζεις ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ρύθμιση, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του αρχείου.

Ομοίως, μπορείς να επιλέξεις από τέσσερα διαφορετικά ποσοστά δειγματοληψίας.

Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή ήχου, τότε θα σου δοθεί το ελεύθερο για να κατεβάσεις είτε να την το υλικό σου στην επιφάνεια εργασίας ή να χρησιμοποιήσεις έναν κωδικό QR για να τον αποθηκεύσεις στο Google Drive ή στο Dropbox. Το μέγιστο μέγεθος μεταφόρτωσης για κάθε αρχείο είναι 200MB, άρα είναι ένας από τους “Τop” Online μετατροπείς ήχου.

Διάβασε επίσης: Κατέβασε YouTube βίντεο μέσω VLC ή Google Chrome extension

4. FileZigZag

Online μετατροπείς ήχου
credit to @ filezigzag.com/

Όπως το Zamzar, το FileZigZag είναι ένας πολυλειτουργικός μετατροπέας αρχείων online. Εκτός από τα αρχεία ήχου, συστήνεται επίσης ως Tool, δηλαδή εργαλείο για τη μετατροπή εγγράφων, εικόνων, βίντεο και ακόμη και αρχειοθέτησης αρχείων όπως 7Z και ZIP.

Ποιο το βασικό του πλεονέκτημα; Προσφέρει την επιλογή μετατροπών σε 29 διαφορετικές μορφές αρχείων ήχου, κάνοντας έτσι το FileZigZag μία από τις εφαρμογές web μετατροπής ήχου με τον μεγαλύτερο αριθμό υποστηριζόμενων τύπων αρχείων.

Οι υποστηριζόμενες μορφές είναι: 3GA, ACC, AC3, AIF, AIFF, AIFC, AMF, AU, CAF, FLAC, M4A, M4R, M4P, MIDI, MIDI, QCP, RA, RAM, WAV και WMA.

Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν αρχεία μεγέθους έως και 100MB. Εάν εγγραφείς για να αποκτήσεις έναν δωρεάν λογαριασμό, το όριο αυξάνεται στα 180MB. Για τα μοναδικά μεγαλύτερα αρχεία, το FileZigZag προσφέρει πακέτο για χρήση εντός 24 ωρών με όριο 2GB. Οι ελεύθεροι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν μόνο 10 αρχεία ήχου ανά ημέρα.

Ένα μειονέκτημα του FileZigZag είναι η εξάρτηση από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Όταν μετατρέπεις ένα αρχείο, δεν μπορείς να κάνεις κλικ σε μια άμεση σύνδεση λήψης. Αντ ‘αυτού, πρέπει να περιμένεις να φτάσει στα εισερχόμενά σου. Μερικές φορές, υπάρχει κάποια καθυστέρηση.

5. Wondershare Online Uniconverter

Online μετατροπείς ήχου
credit to @ videoconverter.wondershare.net

Για το τέλος, αφήσαμε το Wondershare Online Uniconverter. Η υπηρεσία είναι μοναδική μεταξύ των εφαρμογών σε αυτή την λίστα, καθώς εκτός από ένα δωρεάν ηλεκτρονικό εργαλείο, ενσωματώνει επίσης μια συνοδευτική δωρεάν εφαρμογή για Desktop/Eπιτραπέζιους υπολογιστές τόσο για Windows όσο και για Mac. Σίγουρα αν κάνεις μια Αναζήτηση/Search στο google, στις κορυφαίες επιλογές για Online μετατροπείς ήχου, το Wondershare Online Uniconverter θα σου εμφανιστεί πρώτο-πρώτο στα αποτελέσματα.

Όσο για την Web έκδοση, υποστηρίζει: WMA, MP3, WAV, RA, RM, RAM, FLAC, MP4, AU, AIF, AIFC, OGG, WV, 3GA, SHN, VQF, TTA, QCP, , CAF, SPX, VOC και RBS.

Η υπηρεσία δεν διαθέτει κάποια από τα προηγμένα εργαλεία που έχουμε δει σε άλλες εφαρμογές Web. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να ρυθμίσεις το bitrate ή το ρυθμό δειγματοληψίας. Ωστόσο, μπορείς να μετατρέψεις μέχρι και 25 αρχεία ταυτόχρονα.Εντελώς πληροφοριακά, να πούμε ότι η Wondershare υποστηρίζει ότι ο μετατροπέας ήχου της είναι 30 φορές πιο γρήγορος από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μετατροπέα στο Web.

Tags: , , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: