Mobile
4,471 προβολες

4 έξυπνες χρήσεις για παλιά android smartphone

4 έξυπνες χρήσεις για παλιά android smartphone

Όλοι μας σε κάποιο συρτάρι έχουμε ξεχασμένο ένα παλιό android smartphone. Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και οι απαιτήσεις μας συνεχώς αυξάνονται. Έτσι, ένα ξεπερασμένο κινητό δεν έχει πλέον καμία θέση στην καθημερινότητά μας. Ή μήπως έχει; Αν και εσύ λοιπόν αναζητάς έξυπνες χρήσεις για παλιά android smartphone τότε έχουμε αυτό ακριβώς που ψάχνεις.

Οι επιλογές που έχεις για το παλιό σου κινητό θα λέγαμε ότι είναι τρεις. Αν δεν είναι λειτουργικό μπορείς πολύ απλά να το δώσεις για ανακύκλωση. Υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες που μπορεί να σε ανταμείψουν για την ανακύκλωση των παλιών σου συσκευών με κάποια επιδότηση, έκπτωση κλπ. Η δεύτερη επιλογή είναι να καταχωρήσεις μια αγγελία ώστε να πουλήσεις την συσκευή android στο ίντερνετ. Αρκετός κόσμος αναζητά μεταχειρισμένα smartphone προκειμένου να γλιτώσει περιττά έξοδα. Από το να κάθεται λοιπόν η συσκευή σε ένα ντουλάπι, γιατί να μην βγάλεις ένα μικρό κέρδος από αυτό;

Οι ανωτέρω δύο επιλογές αποτελούν τις πιο κλασικές επιλογές που όλοι οι κάτοχοι παλιών κινητών android έχουν στο μυαλό τους. Ωστόσο εμείς θα αναλύσουμε σήμερα την τρίτη επιλογή, η οποία περιλαμβάνει έξυπνες χρήσεις για παλιά android smartphone οι οποίες θα σας ωφελήσουν πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες επιλογές που αναφέραμε παραπάνω.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το παλιό android κινητό σου;

Kάνε τις αναπροσαρμογές στο Android

Εάν το παλιό σου android smartphone είναι ακόμη λειτουργικό, απλώς η τεχνολογία του δεν είναι τόσο σύγχρονη με τα δεδομένα της σήμερον ημέρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πετάξεις ή να το ανακυκλώσεις. Παρακάτω θα σου δώσουμε 4 έξυπνες χρήσεις για παλιά android smartphone. Συνοπτικά, οι χρήσεις αυτές είναι:

  1. Μετατροπή του κινητού σε κάμερα για τον υπολογιστή σου.
  2. Χρήση του android smartphone ως GPS στο αυτοκίνητο.
  3. Χρήση του κινητού σου ως music player.
  4. Χρήση του android Κινητού σου ως μόνιτορ παρακολούθησης.

Διάβασε επίσης: Πώς να αξιοποιήσεις το παλιό σου λάπτοπ

Μετατροπή του κινητού σε κάμερα για τον υπολογιστή σου

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων διαθέτουν στο σπίτι τους έναν σταθερό υπολογιστή ή ένα λάπτοπ. Ωστόσο δεν έχουν όλοι και μία κάμερα ώστε να μπορούν να προβαίνουν σε βίντεο κλήσεις μέσω Skype, facebook κλπ. ΑΝ λοιπόν και εσύ δεν έχεις μια webcam για τον δικό σου υπολογιστή, μπορείς πολύ εύκολα να μετατρέψεις το παλιό  android κινητό σου σε μία κάμερα. Πως θα το κάνεις αυτό;

Η μετατροπή ενός android smartphone σε κάμερα υπολογιστή είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να κατεβάσεις μια εφαρμογή από το Google Play. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που προβήκαμε συναντήσαμε διάφορες εφαρμογές που σου προσφέρουν αυτή τη λύση. Ύστερα από μια σειρά δοκιμών που διενεργήσαμε, καταλήξαμε στην καλύτερη επιλογή, η οποία είναι η εφαρμογή DroidCam Wireless Webcam.

DroidCam Wireless Webcam – Έξυπνες χρήσεις για παλιά android smartphone

DroidCam Wireless webcam

Η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί δημιουργώντας μια διασύνδεση μεταξύ του android smartphone και ενός υπολογιστή Windows, είτε χρησιμοποιώντας ασύρματο δίκτυο wi-fi είτε μέσω καλωδίου USB. Η εφαρμογή DroidCam Wireless Webcam διατίθεται σε δύο εκδόσεις: δωρεάν και πληρωμένη. Η δωρεάν έκδοση, την οποία και χρησιμοποιήσαμε, έχει το μειονέκτημα της προβολής διαφημίσεων. Η Pro έκδοση προσφέρει υποστήριξη για βίντεο υψηλής ανάλυσης (μέχρι 720p), μια επιλογή που ονομάζεται “FPS Boost” η οποία επιτρέπει έως και δύο φορές υψηλότερο ρυθμό καρέ και περισσότερες λειτουργίες (δυνατότητα καθρέφτη, περιστροφή βίντεο, αυξομείωση της αντίθεσης χρωμάτων και της ευκρίνειας κλπ) Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιλέξεις την πληρωμένη έκδοση αφού και με την δωρεάν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.

Πριν προχωρήσεις στην εγκατάσταση της εφαρμογής σιγουρέψου ότι τόσο το κινητό android smartphone όσο και ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο. Στη συνέχεια κατεβάστε την εφαρμογή android καθώς και το DroidCam Client για τα Windows σας. Εγκαταστήστε και τις δύο αυτές εφαρμογές και τρέξτε την εφαρμογή από το κινητό. Αφού ολοκληρώσεις τα εύκολα βήματα θα σου δώσει μια IP την οποία θα καταχωρήσεις στην εφαρμογή των Windows. Έτσι το παλιό κινητό σου θα λειτουργεί ως κάμερα για τον υπολογιστή σου.

Εναλλακτικές έξυπνες χρήσεις για παλιά android smartphone

Η Μετατροπή ενός android smartphone σε κάμερα για υπολογιστή θα λέγαμε ότι αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ωστόσο υπάρχουν και ακόμη ευκολότερες εναλλακτικές έξυπνες χρήσεις για παλιά android smartphone. Η μία από αυτές είναι να το μετατρέψεις σε GPS για το αυτοκίνητο. Η συσκευή μπορεί να μένει εντός του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο ως GPS. Πιθανών να χρειαστείς μια βάση εάν θέλεις να το τοποθετήσεις στο τζάμι ή το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Παλιό android κινητό GPS

Διάβασε επίσης: Δωρεάν GPS εφαρμογές για Android, iOS και Windows Phone

Εάν δεν διαθέτει ένας ηχοσύστημα στο σπίτι, η αγορά των κατάλληλων ηχείων μπορεί να μετατρέψει το παλιό σου android κινητό σε ένα. Είτε θέλεις να ακούσεις κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό ή να stream-άρεις συγκεκριμένα τραγούδια στο ίντερνετ, μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα.

Τέλος, με μια παρόμοια διαδικασία όπως η μετατροπή του κινητού σε webcam, μπορείς να μετατρέψεις ένα παλιό android κινητό σε μόνιτορ παρακολούθησης για το μωρό στο σπίτι. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα πρέπει να εγκαταστήσεις την εφαρμογή Dormi Baby Monitor από το Play Store και να ακολουθήσεις τα αναλυτικά βήματα.

4 έξυπνες χρήσεις για παλιά android smartphone

Αυτές ήταν οι 4 έξυπνες χρήσεις για παλιά android smartphone οι οποίες θα σε βοηθήσουν να εκμεταλλευτείς ένα παλιό κινητό αντί να το πετάξεις ή να το δώσεις για ανακύκλωση. Αν γνωρίζεις και εσύ κάποια άλλη χρήση θα χαρούμε να την αναφέρεις στα σχόλια παρακάτω.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: