Online ToolsΔωρεάν προγράμματα
3,795 προβολες

3 ΔΩΡΕΑΝ εργαλεία για το Youtube που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα

3 ΔΩΡΕΑΝ εργαλεία για το Youtube που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα

Το Youtube είναι σε όλους γνωστό. Μας έχει προσφέρει άπειρες ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο δύσχρηστο. Οι συνεχείς διαφημίσεις, οι αποσπάσεις της προσοχής και η ανάγκη για premium επί πληρωμή πακέτα το έχουν κάνει λιγότερο ανάλαφρο. Σε αυτό το άρθρο όμως, θα δεις 3 δωρεάν εργαλεία για το Youtube που θα σου είναι πολύ χρήσιμα, καθώς σου παρέχουν ορισμένες δυνατότητες.

Διάβασε επίσης: YouTube Rabbit Hole – Βλέπε βίντεο χωρίς να σου αποσπάτε η προσοχή

1. SponsorBlock

3 ΔΩΡΕΑΝ εργαλεία για το Youtube που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα

Αν θέλεις να παραλείψεις την αναμονή πριν από κάθε βίντεο, μπορείς να δοκιμάσεις προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων στο YouTube ή να κάνεις εγγραφή στο YouTube Premium. Καμία από αυτές τις υπηρεσίες δεν θα σε προστατεύσει από άλλους τρόπους δημιουργίας εσόδων από το YouTube, όπως το περιεχόμενο που χορηγείται σε βίντεο που προστίθεται στο βίντεο από τον κάθε δημιουργό.

Το SponsorBlock είναι μια επέκταση που παραλείπει αυτόματα τις χορηγίες, δηλαδή “αυτό το βίντεο υποστηρίζεται από”. Είναι σοκαριστικό το πόσο καλά λειτουργεί το εργαλείο σε δημοφιλή κανάλια. Είναι εξίσου χρήσιμο με τη λειτουργία “Παράλειψη εισαγωγής” του Netflix και του Amazon Prime.

Ο προγραμματιστής σημειώνει ότι το SponsorBlock είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αλγορίθμων και ένα σύστημα υπέρ-κατά της ψήφου για τον προσδιορισμό του περιεχομένου χορηγίας. Όταν παρακολουθείς ένα βίντεο, θα λαμβάνεις μια ειδοποίηση εάν η επέκταση παραλείψει μια χορηγία. Μπορείς να επιλέξεις να την “ακυρώσεις” και να παρακολουθήσεις τη διαφήμιση-χορηγία, να την αναφέρεις ή να μην κάνεις τίποτα για να καταχωρίσεις την παράβλεψη ως θετική ψήφο.

Μπορείς να εγκαταστήσεις το εργαλείο δωρεάν ως επέκταση του browser σου. Αν χρησιμοποιείς Google Chrome κάνε κλικ εδώ και αν χρησιμοποιείς Mozilla Firefox κάνε κλικ εδώ.

2. YT Cutter: Ίσως το πιο χρήσιμο από τα δωρεάν εργαλεία για το Youtube

3 ΔΩΡΕΑΝ εργαλεία για το Youtube που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα

Το YTCutter είναι ένα ενιαίο εργαλείο με πολλαπλούς σκοπούς. Ίσως δεν θέλεις να κατεβάσεις ένα ολόκληρο βίντεο από το YouTube, αλλά μόνο ένα μικρό μέρος. Με το YTCutter, μπορείς να επιλέξεις το τμήμα που θέλεις και απλώς να το κατεβάσεις.

Αυτό το web app είναι πάρα πολύ εύχρηστο. Αντιγράφεις και κάνεις επικόλληση μια διεύθυνση URL του YouTube και θα ξεκινήσει αμέσως η αναπαραγωγή. Χρησιμοποιείς το πεδίο Start για το πότε θέλεις να ξεκινήσει το κλιπ και το πεδίο End για το πότε θα τελειώσει. Μπορείς να δείς πόσα δευτερόλεπτα είναι το κλιπ. Επίσης, μπορείς να ελέγξεις το κομμάτι του βίντεο που θέλεις με το Preview.

Το περικομμένο κλιπ μπορείς να το κατεβάσεις ως αρχείο βίντεο (MP4), αρχείο GIF ή ως αρχείο ήχου (MP3). Το αρχείο MP4 θα ληφθεί με την ανάλυση στην οποία παρακολουθείς το βίντεο, επομένως επίλεξε εκ των προτέρων υψηλή ευκρίνεια.

Συνολικά, το YTCutter είναι από τα πιο ομαλά εργαλεία τρίτων κατασκευαστών για το YouTube που έχουμε δει. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ.

Διάβασε επίσης: Πώς να βάλεις υπότιτλους στα βίντεο του Youtube που ανεβάζεις

3. Youtube Caption

3 ΔΩΡΕΑΝ εργαλεία για το Youtube που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα

Πολλά βίντεο του YouTube διαθέτουν υπότιτλους, είτε έχουν προστεθεί από τον χρήστη είτε δημιουργούνται από το YouTube. Το YouTube Caption τα εξάγει ως ευανάγνωστο κείμενο, με ενσωματωμένες χρονικές σημάνσεις. Αντιγράφεις και κάνεις επικόλληση τον σύνδεσμο του βίντεο στο πλαίσιο και πατάς το εικονίδιο αναζήτησης. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, θα δεις την προεπισκόπηση του βίντεο με όλους τους υπότιτλούς του.

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να καθαρίσεις ένα μεγάλο βίντεο, όπως μια διάλεξη ή μια παρουσίαση. Εάν μαθαίνεις κάτι μέσω μιας διάλεξης στο YouTube, αυτό το εργαλείο σου παρέχει το πλήρες κείμενο και όλα όσα μοιράζεσαι κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Είναι ο ευκολότερος τρόπος να κρατάς σημειώσεις. Ενώ διαβάζεις, κάνεις κλικ σε οποιαδήποτε γραμμή για να μεταβείς απευθείας σε αυτό το σημείο του βίντεο.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κάνοντας κλικ εδώ.

Τα δωρεάν εργαλεία για το Youtube που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη

Τα 3 εργαλεία που είδες παραπάνω είναι εξαιρετικά για να έχεις μία καλύτερη και ευκολότερη εμπειρία στο Youtube. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλα δωρεάν. Ειδικά το δεύτερο εργαλείο της λίστας μας είναι εξαιρετικό!

Να πούμε βέβαια πως τέτοιου είδους εργαλεία δε λειτουργούν πάντα. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές τα ρίχνουν. Ωστόσο, πάντα βγαίνουν εναλλακτικές, επομένως πάντα θα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας με λίγο ψάξιμο!

Διάβασε επίσης: 6 δωρεάν ιστοσελίδες για να δεις βίντεο στο Youtube ταυτόχρονα με τους φίλους σου

Tags: , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: